Felis pasku – fijne feestdagen

kerst versiering curacao

Mijn allereerste kerst in de tropen. Het kerstgevoel is ver te zoeken momenteel. Als iemand me fijne feestdagen wenst, denk ik elke keer ‘oohja, t is bijna kerst’. Het is toch een beetje raar om in mijn korte broek in de tuin te zitten tijdens de kerstdagen. Het is ook een beetje raar om kerstliedjes te horen als je op het strand ligt. En al die kerstbomen tussen de palmbomen.. Ja, ook dat is een beetje raar.

Maar wel leuk! Oké, op de kerst muziek na dan. Bah, wat heb ik daar een hekel aan. Maar voor de rest is het wel heel leuk. Want behalve raar, is het ook heel mooi al die kerstbomen tussen de palmbomen. Punda en Otrabanda zijn echt prachtig verlicht. En wat nog leuker is, is dat je je helemaal niet dik in hoeft te pakken om dat allemaal te aanschouwen.

Ondanks dat het kerstgevoel er misschien niet helemaal is, vieren we het zeker wel. Net zoals anders. Gewoon zoveel mogelijk eten en drank naar binnen werken. Want daar draait kerst toch om..?

Bij deze wil ik iedereen fijne feestdagen wensen.

Felis pasku.

kerstversiering willemstad curacao

kerstversiering willemstad curacao

kerstversiering willemstad curacao

kerstversiering willemstad curacao

pondjesbrug-kerstverlichting-curacao

 

9 reacties

 1. Veel kerstplezier tijdens je eerste kerst in de zon. Lijkt me inderdaad wel een hele aanpassing. Benieuwd of je het kerstgevoel helemaal vindt daar!

 2. zegt:

  Haha kerst in de tropen voelt inderdaad een beetje vreemd, maar ergens vind ik het ook wel weer grappig om versierde kerstbomen naast palmbomen te zien staan en kerstmannen met donkerbruine gezichtjes rond te zien lopen :p Geniet van jullie eerste kerst samen op Curacao!

 3. Kan me wel goed voorstellen dat dat gevoel heel anders is zo. Maar desondanks smakelijk eten en hele fijne dagen gewenst 😉

 4. zegt:

  De decoratie geeft mij anders wel al een kerstgevoel! Wow, ja ik kan mij voorstellen dat het weer niet echt je in de sfeer brengt, maar geloof mij, hier in België is het ook echt te warm voor kerst te zijn.

  Liefs,
  Melissa

 5. Weet nog goed dat we naar het strand reden vorig jaar toen het eerste kerstliedje op de radio kwam. Zo raar was dat.
  Het was voor mijn bijzonder om kerst/oud en nieuw op Curacao mee te maken. Vergeet je niet snel weer. Wel spijt dat ik vorig jaar niet meedeed aan de nieuwjaarsduik. Kon m’n bed niet uitkomen.

 6. zegt:

  Haha ja herkenbaar dat ontbrekende kerstgevoel 😉 Heel fijne dagen in ieder geval!

 7. Bon pasku! Ik ga zelf morgen naar Suriname. Ook voor het eerst kerst in de tropen. Ben heel benieuwd. Helaas moet ik na 3 weken weer terug naar Nederland.

 8. Leon Hendrix zegt:

  Bon Pasku, dushi.
  Misschien zie ik je nog als je naar Bonaire komt (in januari toch?), Felis aña nobo!
  Groetjes,
  Leon

 9. zegt:

  Prachtig! Bon pasku e feliz aña nobo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *