Van relaxen op het strand tot flauwvallen in de sportschool.

blue bay - stranden curacao - informatie

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


 

 

Bizar dat we hier nu al weer bijna 2 weken zitten. Voor mijn gevoel zijn we hier pas net. De tijd is nog sneller gegaan dan tijdens een vakantie. Gelukkig is het geen vakantie, want dan hadden we op dit moment al weer op Schiphol gestaan. Ons retourticket stond op 24 december. Maar dat ticket had ik in Nederland al in de prullenbak gegooid. Met heel veel genoegen. Wat overigens niet echt handig was, want ze vroegen er nog om op Schiphol.

Omdat het geen vakantie is, zijn we dus ook al zoveel mogelijk begonnen met een normaal leven op te bouwen hier. En daar hoort natuurlijk ook sporten bij. Vorige vrijdag hadden we een proef sessie. En wow, ik dacht dat ik dood ging. Nee, ik overdrijf niet. Mijn vriend ging zelfs out na de training. Maar het was wel leuk hoor haha. Vanaf volgend jaar zijn we van plan om regelmatig te gaan. Goede voornemens enzo. ‘S avonds wilden we gaan barbecueën. We hadden een barbecue gekocht. Kolen. Vlees. Behalve aanmaakblokjes. Oeps. Na een half uur proberen om dat ding aan te krijgen, zijn we maar gaan uiteten.

chapter curacao - restaurant review

^^ We zijn bij Chapter wezen eten. Echt een aanrader. 

Zaterdag was het tijd om eens een lekker dagje naar het strand te gaan. Want al bijna een week op Curacao, en nog geen hele dag op het strand doorgebracht.. Dat kan niet. We hebben lekker de hele dag bij Kokomo gelegen. Lekker gezwommen, gegeten en eindelijk een kleurtje opgedaan. Daarna deden we poging 2 om die barbecue aan te krijgen. Wat met aanmaakblokjes toch een stuk makkelijker is haha. ‘S avonds zijn we nog naar Zanzibar geweest, wat erg gezellig was. We kwamen nog de mensen tegen bij wie we  ’t appartement huren, en mensen die ik via deze blog ken. We hadden eigenlijk voor de dag erna afgesproken, maar toen kwamen we elkaar zaterdag al tegen.

kokomo beach curacao

^^ Bij Kokomo beach. 

Zondag was het weer tijd voor een dagje strand. Dit keer was Bluebay aan de beurt. Ook een heel relaxed strand, en waaw wat kun je daar mooi snorkelen. ‘S avonds wilden we eigenlijk gewoon thuis eten, maar toen zei m’n broertje dat die in Punda ging eten. En tja, dan kan ik het niet laten om ook daar heen te rijden. Dus zaten we met z’n drieën aan de daghap bij De Buren. Lekker hoor.

blue bay - stranden curacao - informatie

^^ Dagje Bluebay.

Maandag hebben we alles voor de auto geregeld. Dus deze staat nu ook op onze naam. En is verzekerd. Natuurlijk viel nog wel het internet uit toen we net die verzekering af gingen sluiten. Dan kan je daar gaan zitten balen en wachten. Of je kan de toerist uit gaan hangen in Otrabanda. Lees: Cocktailtjes drinken in het Rif Ford. 3 Keer raden waar wij voor gekozen hebben..

nieuwe-auto-curacao

^^ Onze nieuwe waggie.

‘S avonds ben ik gaan basketballen. En nee, ik ben geen basketballer, ik had dat zelfs nog nooit gedaan, op een paar keer op school na dan. Maar zaterdag avond – na de nodige Amstel Bright – had ik gezegd dat ik wel zou komen. Dus dan doe ik dat. En stiekem vond ik het nog best wel leuk. Dus komende maandag ga ik weer! Ik moet ook wel, want ik kreeg meteen een bal mee naar huis zodat ik kon oefenen. Die kan ik slecht houden.

Dinsdag hebben we een poging gedaan om een bankrekening te openen. Wat in principe ook gewoon zou moeten kunnen als je nog niet ingeschreven staat. Iedereen kan dat gewoon. Maar ja, wij zijn niet iedereen, dus bij ons kan dat niet. Dan maar geen bankrekening. We hebben ook maar besloten om dit jaar niks meer te regelen. Pas na de vakantie gaan we weer verder met alles voor onze emigratie te regelen. Nu gaan we gewoon genieten en werken. Met de nadruk op dat eerste.

Woensdag zijn we dan eindelijk naar ons nieuwe huis gaan kijken. En het is zo mooi. Ik zie mezelf er al helemaal wonen. Nu baal ik dat we nog tot februari moeten wachten tot we erin kunnen. Toen we terug reden zijn we nog even langs Sambil – de nieuwe shoppingmall – gereden. Ik was er best wel benieuwd naar, want had best wat negatieve verhalen gehoord. Maar ik moet zeggen dat ik positief verrast was. Er zitten echt wel een aantal hele leuke winkels.

grote berg curacao huur huis

^^ In het echt was het nóg mooier. En ruimer. 

Woensdag avond zijn we naar Cabana geweest. Daar hadden we afgesproken met Maaike en haar vriend. Dezelfde mensen als die we Zaterdag tegen kwamen. Was ook weer een gezellig avondje. Eigenlijk best leuk dat ik nu mensen die ik al een tijdje via internet spreek in het echt kan ontmoeten. Niet dat dat in Nederland niet kon, maar op een of andere manier doe je dat daar niet. Daar heeft iedereen zijn eigen leven, in zijn eigen omgeving. Hier is het niet zo groot, je spreek makkelijker af, en je komt mensen sneller tegen. leuk!

Donderdag was het gewoon alweer kerstavond. Overdag hadden we dus echt nog geen kerstgevoel. We hadden ook nog gewoon de hele dag gewerkt. ‘S avonds zijn we bij Kome gaan eten. Wat wel heel erg lekker was, maar we stonden binnen ruim anderhalf uur weer buiten. Had toch wat avond-vullenders verwacht. Dus daarna zijn we nog maar een drankje wezen drinken bij Hemingway. Ondanks dat we dus echt niet het gevoel hebben dat het kerst is, hebben we zeker wel een top avond gehad.

bas-en-ik

^^ Drankje doen bij Hemingway.

 

En toen zat er al weer een week op. Nu gaan we lekker naar het strand. Kerst vieren op het strand.. omdat het kan.

Fijne kerstdagen allemaal. Geniet ervan. Eet smakelijk, en ben lief voor elkaar.

 

 

13 reacties

 1. zegt:

  Leuk om je blogs te lezen. En ik zag in de reacties iets over botsingen…
  Ik moet eerlijk zeggen ze kunnen hier vaak niet rijden nee.. maar je leert het ook niet!
  Woon hier zelf bijna 8 jaar en heb hier mijn auto en motor rijbewijs gehaald, blij dat m’n ouders kunnen rijden. Nu heb ik het meer van hen geleerd haha.
  Veel plezier verder op ons mooie eilandje 😛

 2. zegt:

  Wat heerlijk om te lezen!

 3. En toen regende het 1e kerstdag, haha wat een baaldag ;p! Gelukkig was het gisteren wel weer mooi, heb toen de halve dag onder water gezeten bij Cas Abou. Toffe auto hebben jullie! Heb wel al veel auto’s in de kreukels gezien, stuk of 4 ongelukken in 2 weken haha!

  1. Diana zegt:

   hahaha ja echt he. maar we hadden lekker onder de onderkapping bij kokomo gezeten, en savonds was het gelukkig droog gebleven tijdens het eten.
   toevallig, ik was gister ook bij Cas Abou. Ja wij gaan proberen om de auto lang heel te laten 😛 toevallig nu nog geen ongelukken gezien, maar toen we hier op vakantie waren eens 3 in 20 minuten.

 4. zegt:

  Heeerlijk zeg!! Veel plekken herken ik, zo leuk 🙂

 5. zegt:

  Waahhh, wat gaaf zeg! Leuk om allemaal te zien, toffe strand foto’s ook! Lichtelijk jaloers hier, in het miezerige nederland ;p

  1. Diana zegt:

   zal ik je jaloezie iets verzachten.. 1e kerstdag miezerde het hier niet, maar het kwam met bakken uit de hemel gevallen 😛

 6. zegt:

  Wat heerlijk zeg! Mooi karretje trouwens 🙂 Ik heb ook allemaal gedoe gehad met bankrekeningen enzo. Wel toegekomen gelukkig 🙂

 7. zegt:

  Oh wat heerlijk om met jouw leventje op je mooie eiland mee te mogen leven. Ik wil ook wel zo’n eindeloze vakantie als ik je foto’s zo zie. En een mintgroen huis. Dat ook.

 8. Ziet er echt super uit. Benieuwd naar het huisje!

 9. zegt:

  Heerlijk om de kerst op Curacao door te brengen! En wat gaat de tijd snel inderdaad zeg! X.X

 10. Fay zegt:

  Wat zie je er gelukkig uit! Dat merkt me echt als eerste op, haha.
  Succes met sporten en fijne feestdagen, maar dat zal wel lukken op dat mooie Curacao

 11. Wat een heerlijk overzicht! Succes met sporten en de volgende keer niet out gaan hoor pfff. Prachtige auto en huis, wauw! En uit eten is ook niet vervelend natuurlijk 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *