Onzekere tijd hier op dushi Korsou.

landhuis klein santa martha Curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


Ik roep altijd dat de tijd zo snel gaat hier, maar deze week kruipt die voorbij. We hebben namelijk nog steeds geen zekerheid over het huis. Alles moet hier zo moeilijk. Je kan wel een 100 % hypotheek krijgen, maar toch moet je eigen geld hebben voor een aanbetaling. En om de notaris kosten te betalen. T lijkt er op dat het nu – met wat creatieve boekhouding – toch gaat lukken. Maar dan moeten we de hypotheek zelf nog krijgen. Ik ga echt huilen als de bank zegt, van nee doen we niet.

Ook qua werk wil het allemaal niet. We zijn gewoon gigantisch hard genaaid. Mijn vriend en ik hebben heel veel uren gewerkt bij dat bedrijf (CuracaoToGo), maar hebben nog nooit geen cent betaald gekregen. Soms vraag ik me echt af hoe we het zo ver hebben kunnen laten komen. Ik baal hier zo van. Helemaal omdat we nu dus bezig zijn met een huis te kopen, en het geld nodig hebben. Tja, zelfs op Curacao zit het leven niet altijd mee.

Gelukkig gaat het met mijn eigen site wel heel goed. We zijn kei hard aan het werk om het tot een succes te maken, en het gaat de goede kant op. Jeej.

Om deze onzekere tijd toch maar zo goed mogelijk door te komen, hebben we toch maar weer wat leuke dingetjes gedaan. 

Vrijdag had ik afgesproken om een stuk te gaan wandelen met een vriendin. Heel handig zoals ik ben, vergeet ik mijn wandelschoenen, en kom ik aankakken op m’n slippertjes. Niet heel ideaal dus, en hebben we maar een heel klein stukje gelopen. Maar wel een ontzettend mooi pad ontdekt. Dus binnenkort maar eens herhalen, maar dan met wandelschoenen, zodat we een stuk verder kunnen.

wandel route bij kokomo beach Curacao

‘S avonds waren we uitgenodigd bij Mosa. Een vrij nieuw restaurant in de Penstraat. We hebben daar ontzettend lekker gegeten. Ik plaats volgende week een review.

Zaterdag ochtend ben ik samen met mijn collega naar een expositie geweest over zeeschildpadden. Dat was echt ontzettend interessant, en jullie kunnen me nu alles vragen over de zeeschildpadden rondom Curacao haha. Daarna gingen we ‘even’ lunchen bij landhuis Klein Santa Martha. Dat even werd iets langer, en voor we het wisten was het al weer donker.

landhuis-klein-santa-martha

Zondag hebben we de hele middag bij het zwembad bij New York gelegen. Super mooi zwembad en heerlijk rustig daar, dus super chill. Daarna zijn we nog naar Madero gegaan met vrienden van ons om even een drankje te doen.

new-york-curacao

Verder heb ik deze week nog bijgekletst met een vriendinnetje. Lekker sushi gegeten. Dat was zo lang geleden, ik kreeg al bijna afkickverschijnselen. Heb ik nog op het strand afgesproken met iemand die ik via deze site ken, wat erg gezellig was En ben ik weer naar dansles geweest. Dus genoeg leuke dingetjes om deze onzekere tijd door te komen.

 

Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao

 

8 reacties

 1. zegt:

  Fijn dat je toch wat ontspanning kan vinden in die onzekere tijd! En jeetje wat balen van dat werk zeg… ik zou daar zelf echt heel boos van worden. Hoop dat je ze zo ver kunt krijgen dat ze toch nog gaan betalen en jullie je huis kunnen kopen! Veel succes!

  1. Diana zegt:

   geloof me, ik ben ook heel boos. ik verwacht niet dat ze gaan betalen. Ze zijn geloof ik zo goed als failliet, kwestie van tijd. Gelukkig zijn we daar niet van afhankelijk voor het huis, en hebben we die aanbetaling op een andere manier kunnen regelen. Maar ’t moet nu wel helemaal op een lastige manier terwijl het zoveel makkelijker zou kunnen.

   ’t is nu alleen nog afwachten of de bank de hypotheek gaat geven. ene kant verwacht ik van wel, want het zou echt stom zijn als ze het niet doen. maar ik durf nog niet teveel te hopen hier. er zijn hier afentoe hele rare regeltjes enzo.

   1. Ben zegt:

    Al gelukt met de hypotheek?
    Mag ik vragen bij welke bank je 100% financiering krijgt? En moet je op het eiland wonen?
    Ik wil me pas over 8mnd inschrijven omdat ik het een en ander moet afronden in NL maar alvast een huis kopen op Curacao.
    Nu ben ik hypotheek verstrekkers aan het vergelijken en zoek ik eigenlijk een 100% financiering.
    Groet Ben

 2. zegt:

  Wat naar voor je met de hypotheek en je baan/werkgever. Kan mij voorstellen dat je dat irriteert. Gelukkig laat je er niet door in zitten en geniet je wel, het ziet er allemaal zo adembenemend uit ik kan niet wachten totdat ik ook op vakantie mag naar Curaçao. Ik tel de dagen af in mijn tui app en aaaaa heb er zo een zin in.

  1. Diana zegt:

   haha geloof ik goed dat je zo’n zin hebt om hier te komen. het is echt heel leuk en mooi en lekker weer 🙂

 3. zegt:

  New York is zo leuk! Hadden ze nu wel al eten? Met de kinderen ben er ook een middag geweest en het was ideaal, totdat ze honger kregen 😉

  1. Diana zegt:

   nope nog steeds geen eten 😉 ook geen drank meer. Gelukkig mag je wel zelf alles meenemen dus dan doen we dat maar. Het is er wel heerlijk rustig liggen, en gratis.

   1. zegt:

    Aahg zo jammer. Ik las een keer van iemand een blog over heerlijk eten bij New York. Maar als je het zelf mag meenemen en met die rust, dat is ook ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *