wat te doen op Curacao met kinderen

wat te doen op Curacao met kinderen

Aangezien ik zelf geen kinderen heb, heb ik Karlien van de blog livinglienlife gevraagd om deze blog te schrijven. Zij is vorig jaar met haar gezinnetje op vakantie geweest op Curacao. Dus hierbij haar antwoord op mijn vraag ‘wat is er te doen op Curacao met kinderen’.

wat-te-doen-met-kinderen-op-curacao2


Wat te doen op Curacao met kinderen   

Afgelopen november waren wij met de kinderen drie weken op Curaçao. We hebben genoten van het weer en de stranden. Maar er is natuurlijk meer te doen dan zwemmen en zonnen. Zeker met kleine kinderen (onze kinderen waren 1 en 3) zit je geen hele dagen op het strand. Wij hebben daarom veel van Curaçao gezien en best veel gedaan. In dit artikel deel ik mijn tips over wat je op dit heerlijke tropische eiland met kleine kinderen kan doen.  Mijn eerste tip is om een auto te huren. Het eiland is niet erg groot en met de auto kan je op een dag heel wat plekken bezoeken. Ideaal!

Stranden.

Uiteraard begin ik met de stranden, daar staat Curaçao toch om bekend. Bekend bij de Nederlanders is Jan Thiel, een groot strand met veel faciliteiten. Wij houden meer van de wat rustigere stranden waar minder toeristen komen. Neem je snorkelspullen mee als je die in Nederland hebt. Je kan echt overal snorkelen. Op Curaçao kan je het spul ook huren uiteraard maar dan ben je wel duurder uit.

Daaibooi is één van onze favoriete stranden van het eiland. Het is een klein en rustig strand, het water is prachtig en er is een snackbar. We hebben hier veel ochtenden gezeten. Je kan er ook goed snorkelen, met oudere kinderen leuk om te doen! Dit strand is gratis toegankelijk.

Kokomo beach ligt iets verder naar het westen. Dit strand is ook gratis toegankelijk. Het is een wat groter strand met een restaurant. Er staat een speeltuin op het strand.

Grote Knip is een van de bekendste stranden van Curaçao maar daarom niet minder fijn. Prachtig helder water en een vrij groot strand. Er zijn amper voorzieningen dus neem voldoende water mee. Ook dit strand is gratis toegankelijk.

Cas Abou is een prachtig strand. Het zand is wit, het water helder . Heerlijk om hier een hele dag door te brengen met je kinderen. Er is een bar met een uitgebreid menu, de prijzen zijn schappelijk. Wel betaal je entree voor het strand en daarnaast betaal je apart voor een strandbedje.

Een heel ander soort strand op Curaçao is Playa Kanoa. Geen helder blauw water en prachtig wit zandstrand maar een wild strand met een natuurlijk pierenbadje. Hierdoor is ook dit strand leuk met kleine kinderen. In de zee zie je surfers hun kunsten vertonen!

Tip: Wil je het strand voor je alleen, ga dan vroeg op de dag naar het strand. De meeste toeristen komen pas tegen tien uur, de stagiaires later in de middag.  Ook is de zon om deze tijd wat minder fel.

Speeltuinen.

In Nederland heb je op iedere hoek van de straat een speeltuin, in Curaçao is dat anders. Bij sommige restaurants en op sommige stranden heb je een speeltuintje.

Er zijn twee grote speeltuinen op het eiland. De ene is in een winkelcentrum, fijn als het regent of als het te warm is. Je vindt deze binnenspeeltuin in winkelcentrum Sambil. Grappig detail is dat het later in de middag pas druk wordt. De kinderen op Curaçao gaan een stuk later naar bed dan de meeste kinderen in Nederland. Omdat het in een winkelcentrum zit kan je zelf gaan winkelen terwijl je je man en de kinderen in de speeltuin achterlaat.

De andere grote speeltuin is Baby Park Tutu. Deze speeltuin is in Willemstad en gratis toegankelijk. Het is een kleurrijke speeltuin waar de kinderen zich echt de hele dag kunnen vermaken. Ook zijn er apen en schildpadden te bewonderen. De speeltuin zit naast een grote supermarkt dus je kan zelf even boodschappen gaan doen (als je man er ook is). Hele artikel:

Overzicht met speeltuinen die Karlien heeft ontdekt op Curacao. 

wat-te-doen-met-kinderen-op-curacao4

Restaurants.

Er zijn veel restaurants op Curaçao en bij de meeste kan je prima terecht met je kinderen. Ik deel een aantal restaurants waar wij graag kwamen.

De Buurvrouw zit haast in het midden van het eiland. Een café restaurant met speeltuin. Wij kwamen hier graag rond een uur of vier. De kinderen konden dan hun energie kwijt, wij genoten van stokbrood met kruidenboter.

Karakter is mijn absolute favoriet. Aan het water, heerlijk eten, perfecte frozen cappuccino en vriendelijke bediening. Er is speelgoed en de kinderen hebben zich hier altijd goed vermaakt.

Sol food is heerlijk: je eet er pizza en brownies. De kinderen hadden een groot gangpad naast het restaurant waar ze konden spelen, wij genoten van het uitzicht op zee.

cultuur en natuur.

Niet direct kindvriendelijk maar wat wij erg leuk vonden was Dushi Walks op Curaçao. Robert, een Nederlander, brengt je naar de minder bekende plekken van Willemstad tijdens een wandeling van een uur of twee. Onze oudste heeft alles gewandeld en allebei de kinderen vonden het prachtig. Ik raad het je aan!

Hofi Pastor is een klein natuurgebied bij Barber. In het park staat een enorme boom, ook zijn er twee wandelroutes. Bij de ingang hangt een schommel. Door de kleinschaligheid is het een leuke wandeling met de kinderen. Trek wel schoenen aan, de stekels van de cactussen liggen overal en gaan recht door je slipper.

Stichting Uniek Curaçao zet zich in voor het natuurbehoud op het eiland. Ze organiseren wandelingen. Als je met kleine kinderen gaat raden ze deze wandelingen niet aan. Wij kregen daarom een rondleiding over het eiland met interessante wetenswaardigheden over de natuur. De kinderen genoten ervan en noemen onze gids sindsdien “oma Curaçao”.

Fort Beekenburg ligt ten oosten van Willemstad. Aan een prachtig strand staat dit grote en gerenoveerde fort. Gratis te bezoeken, trek wel schoenen aan i.v.m. glas op de grond.

wat te doen met kinderen op Curacao

Overig.

De dierentuin zit in Willemstad. Je kan gratis naar binnen. Toen wij er waren was de dierentuin in renovatie. Wel was de speeltuin open (ook best groot trouwens) en er waren een aantal dieren. Ondanks de verbouwing toch leuk om te bezoeken. Naast de dierentuin is een verkeersplein waar kindjes op fietsjes kunnen crossen.

Het aquarium is uiteraard een aanrader. De dolfijnenshow springt er letterlijk en figuurlijk uit. Daarnaast zijn er natuurlijk heel wat vissen te zien. Genoeg te doen voor een middag plezier!

wat te doen op Curacao met kinderen

Chi Chi Curacao was een plek waar we even langs wilden rijden en waar we uiteindelijk de hele ochtend bleven. Er wordt hier kunst gemaakt, de typische poppen die je op het eiland ziet komen uit dit atelier. Als je wilt kan je ook verven (een vaste dag per maand is het atelier toegankelijk voor publiek). Voor de kinderen is de tuin erg leuk. Niet alleen zijn er een aantal speeltoestellen, ze kunnen vooral ontdekken en muziek maken. Een aanrader!

3 reacties

 1. Wendy zegt:

  Leuke blog en fijne informatie. Wij komen al jaren op het eiland maar nu voor de tweede keer met kids en dan moet je je toch even aanpassen. 🙂
  Bedankt voor de leuke tips!

 2. zegt:

  Toen ik hier net kwam wonen, met gezin, miste ik echt informatie over wat er te doen is met kids.

  Misschien kan je jouw info aanvullen
  – Farida s tuintje zie fb
  – mimi s ecofarm zie fb
  – verkeerspark naast de dierentuin. Open in de ochtend. Eigen fiets mee en maar 2 gulden entree
  – Itsy Bitsy fb (dieren )
  – rancho Alegra fb

  Verder zijn er ook veel mensen die voor bijvoorbeeld kinderfeestje workshops organiseren
  Die kan je ook moeilijk vinden op het net. Bij iedereen heeft Facebook

  1. Diana zegt:

   leuke aanvulling. dankje 🙂

   Deze blog is geschreven door iemand anders, dus die ga ik niet aanvullen. Maar mensen kunnen ook dit gewoon lezen, en als je er zin in hebt, mag je ook een gastblog schrijven met leuke dingen voor kinderen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *