wanneer jij écht niet naar Curaçao moet gaan..

kleine knip curacao - strand

Ik vind Curaçao echt prachtig. Toch is niet iedereen het daar mee eens. Je hoort vaak dat mensen Curaçao of helemaal geweldig vinden óf eigenlijk helemaal niets.

Om je op een teleurstelling te behoeden heb ik dit artikel gemaakt.

Je moet niet naar Curaçao gaan…

Als je niet van strand vakanties houdt. Er zijn op Curaçao ook heus wel andere dingen te doen dan de hele dag op het strand te liggen bakken, maar ik zou persoonlijk toch een andere bestemming uitzoeken als je niet van het strand houdt.

kleine knip curacao - strand

Als je niet tegen hitte kunt. Op Curaçao is het ’t hele jaar door rond de 30 graden. Heerlijk vind ik. Maar natuurlijk zijn er ook mensen die meer van kou houden. Ben jij zo iemand? Dan is Curaçao niet het vakantie land voor jou!

Als je zo min mogelijk Nederlanders tegen wilt komen op vakantie. Dan moet je dus niet naar Curaçao gaan. Want daar zitten er veel. Nederlanders die naar Curaçao zijn verhuisd, en Nederlanders die daar op vakantie gaan. Je komt ze overal tegen.

Als je niet van toerisme houdt. Curaçao is een toeristisch eiland. Natuurlijk zou je nog naar het rustige westen van Curaçao kunnen gaan, maar zelfs daar kom je ze overal tegen.

Als je van all inclusive vakanties houdt. Je hebt ze wel hoor, all-in hotels. Maar zeker niet te vergelijken met de hotels uit Turkije of Egypte. Als je toch de hele vakantie in een hotel wil blijven, zou ik niet naar Curaçao gaan. Want dat kan ook goedkoper en dichterbij.

Als je graag alles op loopafstand hebt. Curaçao is niet groot, maar wel alles ligt verspreidt over het hele eiland. Er is niet 1 gezellig centrum waar alles te doen is. Dus een auto is eigenlijk wel een beetje een must tijdens je vakantie, als je meer wilt zien dan de omgeving van je hotel.

Herken jij je eigen in 1 van bovenstaande puntjes, dan is Curaçao waarschijnlijk niet het vakantieland voor jou.

Hier kun je lezen wanneer Curaçao wél jouw vakantie land is. 

29 reacties

 1. Joost zegt:

  Stranden heb je op andere plekke veel mooier het is klein en vies

 2. Joost zegt:

  Kut land eigen volk eerst telt hier boeven alleen maar boeven corrupte politie hou op blijf hier weg

 3. […] categorie. Zou ook nogal raar zijn als dat niet zo was haha. In een vorig artikel had ik opgenoemd wanneer Curaçao niets voor jou zou zijn. Nu ga ik eens opnoemen wanneer Curaçao wel jouw vakantieland is. En wanneer je er echt zeker een […]

 4. zegt:

  Het is opzich wel fijn als je alles bij de hand hebt qua centrum dingen en dergelijken, het is handig, maar als je een auto hebt dan hoeft het absoluut geen probleem te zijn. Lijkt me wel iets, Curaçao. Leuk artikel.

 5. zegt:

  Alsnog schrikt dit mij niet af om een keer Curacao te bezoeken 🙂

  1. Diana zegt:

   haha het is ook zeker niet bedoeld om je af te schrikken. Curacao is geweldig vind ik. Maar er zijn mensen die het helemaal niets vinden, en dat kan als je niet van dat soort vakantie houdt. dit artikel is bedoeld om die mensen te behoeden voor een teleurstelling.

   een artikel over wanneer je juist wel naar curacao moet gaan staat al klaar 😉 en die is langer dan deze haha.

   1. zegt:

    Zou wat zijn als je artikel, welke over juist wel naar Curacao gaan, korter is dan deze 😛 Maar leuk artikel weer! Ik wil zelf echt ook nog een keer naar Curacao! Lijkt me echt heel mooi (en stiekem makkelijk omdat ze er ook NLs praten haha). Het hele jaar door 30 graden vind ik dan weer een beetje too much. Ik hou namelijk ook echt ontzettend van dikke truien en jassen (dat krijg je als je een winterkind bent en zelfs op je verjaardag soms een dik pak sneeuw hebt meegemaakt – ik ben btw in maart jarig). Sneeuw vind ik geweldig, maar alleen als ik dan niet uitglijd of als het niet glad is. Dan is het awesome.

 6. Curacao lijkt me wel leuk voor een keertje, maar het is niet echt mijn ’type’ vakantie :).
  Wel prachtige stranden!

  1. Diana zegt:

   Curacao is heeeel leuk voor een keertje 😉 en ook wel voor meerdere keertjes hoor haha. als je er wel een keertje heen wilt, maar niet zeker weet of t wel echt wat is voor jou, zou je het ook kunnen combineren met een ander land. genoeg mooie landen in de buurt.

 7. Ik ben er nog nooit geweest! Wat jammer dat er niet zo ‘een centrum’ is .. dat vind ik altijd zo gezellig

  1. Diana zegt:

   er zijn wel een aantal kleinere plekjes waar je lekker rond kan lopen hoor. maar het is dan leuk om elke keer naar een ander plekje te gaan. als je je 2 weken alleen op mambo of alleen in jan thiel moet vermaken, dan lijkt het me nogal snel vervelen. terwijl het allebei wel leuke plekjes zijn hoor.

 8. zegt:

  Mij lijkt het heerlijk om eens naar Curaçao te gaan.

  1. Diana zegt:

   is het ook! ik ga binnenkort ook een artikel online zetten met wanneer je WEL naar Curacao zou moeten gaan 😀

 9. Ik ben wel van de actieve vakanties. Maar volgens mij kan je op Curaçao best leuk duiken?! Dan vermaak ik me vast wel 😉

  1. Diana zegt:

   ja curacao is echt een duikparadijsje. en je kan er nog veel meer dingen doen hoor. ook actieve dingen. zoals de cristoffelberg beklimmen ofzo. en allerlei water sporten.

   1. Het eiland staat ook zeker op ons lijstje! Afstuderen, baan, sparen en gaan!! 😀

 10. Curaçao lijkt me een heerlijke eiland voor een weekje relaxen. Wij hebben altijd best actieve vakanties, dus een week bijkomen lijkt me perfect op dit eiland! Of ik het er nog veel langer uithoud, dat vraag ik me af. Moet ik gewoon maar eens ontdekken!

  1. Diana zegt:

   op curacao kan je ook actieve dingen doen hoor 🙂 het zou wel een mooie combinatie zijn om dagjes relaxen op het strand af te wisselen met wat actievere dingen.

 11. zegt:

  😛 Curacao zal niet echt iets voor mij zijn dus 🙂 Houd helemaal niet van strand(vakanties), zwemmen (zeker niet in de zee) en van hitte al helemaal niet. Maar voor mij is Curacao zo dichtbij dat een weekendje misschien nog wel zou gaan 😉

  1. Diana zegt:

   haha dat klinkt idd alsof curacao niets voor je zou zijn 😛

 12. Ik zou toch weer voor Turkije kiezen denk ik. 2 Keer een all inn vakantie gehad, 5 sterren en I love it!

  1. Diana zegt:

   ja all in vind ik ook echt heerlijk. gewoon niks doen en genieten. wij doen meestal 1 keer een all in vakantie en 1 keer een verre reis waarbij we ook echt het land gaan ontdekken en lekker alle restaurantjes testen in de omgeving, want daar hou ik ook van.

 13. zegt:

  Ik kom werkelijk nooit Nederlanders tegen :p hoogstens bij een bezoekje aan de supermarkt. Het is ook maar net waar je woont en naar welke plaatsen je gaat.

  1. Diana zegt:

   en op alle happy hours dan? in veel restaurants, en op de stranden? toch veel Nederlanders daar. ik vind het zelf niet erg, maar er zijn mensen die daar niet van houden om veel landgenoten tegen te komen. en – helemaal als toerist – is dat onvermijdelijk op curaçao.

   1. zegt:

    Klopt, maar ik ben al lang niet meer naar een happy hour geweest! 😛 Gister was ik toevallig op een pré feestje van het north sea jazz festival. Daar kwam ik weer wat Nederlanders tegen!

 14. zegt:

  Haha, Curaçao is dus niks voor mij. 😉

  1. Diana zegt:

   nu ben ik natuurlijk wel benieuwd waarom niet 😛

 15. zegt:

  Dan moet ik denk ik eerst even mijn rijbewijs halen voordat ik een keer naar Curaçao ga!

  1. Diana zegt:

   of iemand meenemen die een rijbewijs heeft 😉 of veel geld zodat je een taxi kan betalen (taxi’s zijn duur daar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *