Vakantie Curacao

porto marie Curacao - mooiste stranden Curacao

Wat ga je allemaal doen op vakantie, als je weet dat de volgende reis misschien wel een enkeltje is.

 

Maanden gewacht, maar nog 2 weekjes en dan is het zo ver. Ja, dan gaan we lekker op vakantie. Heerlijk genieten van 2 en een half weekje zon, strand, en nog meer zon.

Maar wat ga je daar allemaal doen als je weet dat de volgende reis misschien wel een enkeltje is. Dan heb je wel wat meer te doen dan enkel alle stranden af te gaan.

Wat ik zeker wil doen, is langs de bikini shopjes. Het aanbod bekijken, en kijken of er interesse is in een nieuw bikini merk. Het mijne namelijk. En dan ook gelijk langs stoffen winkels om te kijken of er voldoende aanbod is, of dat ik straks mijn stoffen moet gaan importeren.

Daarnaast gewoon de dagelijkse dingetjes bekijken zoals supermarkten en winkels. Want tja, je wilt toch ook wat van het normale leven mee krijgen.

En het allerbelangrijkste, is de verschillende wijken bekijken. Want als deze vakantie bevalt – waar ik toch wel een beetje van uit ga haha – gaan we na de zomer ‘voorgoed’. En we weten nog niet hoe we dat dan gaan aanpakken. Of we gaan eerst nog een weekje op vakantie om een huurwoning te zoeken. Of we gaan gelijk met een enkeltje die kant op, en boeken eerst een tijdelijke woning om vanuit daar ons droomhuisje te vinden.

Maar in beide gevallen is het wel handig dat we weten in welke wijken we wel zouden willen wonen en in welke niet. En willen we überhaupt wel in de stad wonen. misschien vinden we de rustige westkant wel veel prettiger.

porto marie Curacao - mooiste stranden Curacao

En wat we ook zeker gaan doen tijdens onze vakantie is carnaval vieren. Als echte Brabanders moeten we natuurlijk wel even testen hoe dat daar is. We hebben niet voor niets onze vakantie tijdens de carnaval geboekt.

Naast dit alles hebben we hopelijk ook nog genoeg tijd over om te genieten. Heel veel genieten! Even lekker op te laden, en een mooi bruin kleurtje op te doen. Zodat ik die laatste weekjes kou in Nederland nog kan overleven.

Jullie willen niet weten hoe veel zin ik heb om te gaan. Nog meer dan anders. En ik vind het ook wel een beetje spannend, want er gaat wel een hele grote beslissing gemaakt worden deze vakantie. Nog 2 weekjes en dan is het zo ver. Dan zitten we nu in het vliegtuig richting Curaçao.

Ons hele emigratie verhaal.

9 reacties

 1. zegt:

  Ik heb een half jaar op Cura gewoond. Hebben jullie al een wijk/huis/plek gevonden? Gaaf hoor.

  1. Diana zegt:

   leuk zeg! nee we hebben nog geen huis gevonden. dat gaan we ter plekke doen.

 2. Wauw Curacao lijkt me geweldig. Ik zou niets liever dan in een tropisch land wonen, maar zou niet zo snel over de oceaan durven denk ik :P.. Maar voor een vakantie staat het zeker nog op m’n lijstje!

  1. Diana zegt:

   haha voor een tropisch land zul toch een eindje weg moeten 🙂 het is echt heel mooi daar, dus ik kan het je echt aanraden om een keertje op vakantie te gaan naar daar! Xdiana

 3. Luikje zegt:

  Net jouw leuke blog tegen gekomen en even doorgebladerd! Ik ga over een ander half jaar ook emigreren naar Curaçao. Ik ben echt benieuwd hoe jij en jouw vriend het daar gaan vinden. Over bikinis – Curaçao is echt toe aan een nieuw merk! Het verbaasde mij echt maar ik kan daar echt helemaal niks vinden. Als er iets leuks is is het te duur. Winkelen op Curaçao vind ik in het algemeen niet spannend maar bikinis come on! Die hebben we echt nodig – en veel er van. Dus ik hoop dat je ermee door gaat op Curaçao!

  1. Diana zegt:

   hoi, wat leuk dat je ook gaat! en de bikini’s ga ik zeker mee door daar!
   ze hebben wel prachtige bikini’s op curacao (vind ik dan haha) maar idd wel erg prijzig. vergeleken daar zijn de mijne zelfs aan de goedkope kant. en zeker dat we er een hele hoop nodig hebben daar. altijd bikini weer haha.

 4. zegt:

  Ah gaaf! Heel veel plezier alvast 🙂

 5. zegt:

  Oh wat gaaf! Laat mij daar ook maar carnavallen haha, scheelt n hoop kou lijden!

 6. Dit jaar ga ik waarschijnlijk ook op vakantie naar Curaçao, maar ik moet wel nog wat maanden wachten -.-” Haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *