Bezoek uit Nederland.

landhuis Chobolobo Curacao

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland. 


Een van m’n beste vriendinnetjes vanuit Nederland is hier op vakantie nu, dus een hele fijne afleiding. En een perfecte reden om weer eens de toerist uit te hangen hier op Curacao.

christoffelberg Curacao beklimmen

Zo heb ik weer eens de Christoffel berg beklommen. Ik ga wel vaker, want het is een heerlijke work-out. Maar je hebt natuurlijk ook een geweldig uitzicht over Curacao vanaf boven, dus dat wilde ik mijn vriendinnetje ook even laten zien. Dit keer hadden we tijdens de klim ook al een geweldig uitzicht. Er was namelijk een grote groep militairen die ook de berg aan het beklimmen waren hihi. Op de terugweg kregen we nog een kapotte band. Alweer. Nummero 5 dit jaar. Dit was de eerste keer dat er geen man bij was, en zoals echte vrouwen dat dan oplossen, zijn we maar heel hulpeloos langs de weg gaan staan. Een hele lieve man die stopte, heeft toen onze band verwisseld. Gelukkig zijn hier zoveel vriendelijke mensen.

playa lagun curacao

We zijn ook nog wat dagjes naar het strand geweest. Zo zijn we een dagje naar Lagun geweest waar we nog een schildpad tegen kwamen. De zondag was het de hele dag slecht weer, maar wij hadden zoiets van we gaan toch naar het strand. Daaibooi it was. Lekker dicht bij huis. En zeiknat door de regen, voelde de zee aan als een warm bad.

hemingway curacao

Ook hebben we wat dagjes doorgebracht bij Mambo. Er moet natuurlijk ook nog af en toe gewerkt worden, maar dat kan gewoon vanaf het strand. Als ik maar internet heb.

landhuis-chobolobo-curacao

Vrijdag waren we uitgenodigd bij landhuis Chobolobo, waar de Curacao liqueur gemaakt wordt. Je kan daar een rondleiding door de fabriek krijgen waar de gids uitlegt hoe de drank gemaakt wordt. Achteraf kun je de verschillende smaken proeven en een cocktailtje drinken waar de likeur in verwerkt zit. Zeker leuk om eens een keer te doen.

Daarna zijn we nog even naar de happy hour bij Chill en W&W geweest. Ik vind het leuk om mijn vriendin uit Nederland de plekjes te laten zien waar ik graag kom. ‘S avonds kwam nog een ander vriendinnetje en zijn we samen op stap geweest.

Net als zaterdag en zondag. Overdag lekker naar het strand, en in de avond op stap. Helemaal gesloopt nu – helaas geen 18 meer -, maar ik neem volgende week wel weer wat rust als ik alleen ben.

Balen dat ik dan weer alleen ben. Iemand in huis is echt veel gezelliger. De dag voordat m’n vriendin kwam, was ik nog voor de laatste keer wezen lunchen met m’n ex. Raar idee dat dat de laatste keer was dat we samen iets leuks deden. Woensdag vertrekt hij naar Nederland, en is het nog maar de vraag of we elkaar nog ooit gaan zien. Wel wil ik nog even iets rechtzetten. Via via kreeg ik te horen dat iemand die ik totaal niet ken, maar mijn blog leest, zei dat hij me in de steek liet hier. Dat is dus absoluut niet waar.

zonsondergang Curacao

^^ Om deze blog toch mooi af te sluiten: Gewoon weer een van de vele prachtige zonsondergangen. Ik blijf er van genieten. En foto’s maken!


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

1 reactie

  1. Fijn dat je wat afleiding hebt gekregen en toch wel erg gezellig om even met een vriendin de toerist uit te hangen! Wij zijn in augustus ook bij landhuis Chobolobo geweest! Erg leuk om de fabriek te zien en het verhaal achter dat lekkere drankje! Een fles hadden we mee naar huis genomen maar die was binnen no-time op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *