De natuur van Curacao ontdekken

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


 

Zoo, ik moest even nadenken hoor wat ik vorige week ook al weer gedaan heb. Ik heb ’t best wel druk hier haha. Het was wel weer een geweldige week. Met heel veel leuke dingen.

Vrijdag had ik op het strand afgesproken met een vriendinnetje. Leuke afsluiter van de werkweek toch. We hebben daar ook meteen een hapje gegeten en zijn vervolgens nog doorgereden naar Mambo. Party hardy. Nee grapje hoor, ik ging netjes op tijd naar huis. Want ik had voor de dag erop ook nog een hoop wilde plannen.

Zo wilde ik dit weekend weer eens wat van het eiland zien. Ik werk nu bij een toeristen app, en daar zie je maar weer hoeveel Curacao eigenlijk te bieden heeft. Er zijn hier zoveel verschillende dingen te doen. Dus ik heb besloten om wat meer verschillende dingen te gaan doen. Nieuwe plekjes ontdekken en nieuwe dingen beleven.

shete-boka-curacao

Zaterdag zijn we naar Shete Boka geweest. Dat is een natuurpark aan de noord kust van Curacao. Daar waar de zee ruig is. Waar de zee met een enorm geweld tegen de kustlijn aan beukt. Prachtig om te zien. We hebben de helft van het park bezocht, want we waren zo slim om midden op de dag te gaan. En dan is het hier heet! Dus na 2 uurtjes zijn we naar een strand in de buurt gereden en hebben we even afgekoeld in de zee.

’s avonds ben ik nog naar Cafe Del Mar geweest. Dat was een feestje aan het strand en eerlijk gezegd vond ik het een beetje tegen vallen. Erg saaie eentonige muziek. En de locatie was ook niet ideaal. Verder heb ik me wel gewoon prima vermaakt hoor, maar de volgende keer sla ik dat feestje toch maar even over.

Na dat feestje was ik meteen naar huis gereden want mijn wekker ging de dag erna om 5 uur. In de ochtend, ja! Ik had namelijk het geweldige idee om de Christoffel berg te gaan beklimmen. Ik ben absoluut geen ochtend mens, en had dus ook ontzettend veel moeite om mijn bed uit te komen. Ik deed nog een poging om af te zeggen, maar de vrienden waarmee we gingen waren net hun bed uit. Dus toen stonden wij ook maar op. Wat een hel. En alsof vroeg opstaan alleen niet erg genoeg is, jatte Binky ook nog onze broodjes.

christoffel-berg-uitzicht

Nou, uiteindelijk zijn we bij die berg aangekomen, en kon het echte werk beginnen. In het begin had ik nog goede moed. Dat doen we wel even, die berg opklimmen. Niet dus! Wat een ramp. Ik dacht dat ik dood ging. 3 Keer! Ik wilde de moed bijna opgeven. Maar dan was die eerste helft helemaal voor niets geweest. Uiteindelijk heb ik dan toch nog die top bereikt. Ik kreeg zelfs een applausje. En het uitzicht? Dat viel nogal tegen. Het was zwaar bewolkt. Het heeft al weken niet geregend, dus heel Curacao is dor en grauw in plaats van mooi groen. Beetje jammer.. Maar 1 ding heb ik er wel van geleerd. Ik moet echt weer naar de sportschool. Zelfs kleine kinderen haalden mij in. “Verstopt zich nu in een hoekje”

Na die berg beklommen te hebben. EN weer naar beneden geklauterd te hebben. Want ja, dan heb je de top bereikt.. dan denk je dat het er op zit.. maar in werkelijkheid ben je dan pas op de helft. Je moet namelijk ook nog naar beneden. Maar daarna dus, toen zijn we nog even naar de grote knip geweest. Even het zweet van ons afspoelen in dat helder blauwe water.  ’s Avonds zijn we nog een frietje wezen eten bij Mambo. Dat had ik wel verdiend na die zware dag haha. En daarna hebben we nog een drankje gedronken met een vriend. Maar ik was echt te moe, dus we gingen al snel weer naar huis.

Maandag ben ik na het werk meteen doorgegaan naar een yoga les. Erg leuk. Dat is bij het Spaanse water, op het surfstrandje. Het is elke maandag avond van 6 tot half 8 en na afloop kun je zelf kiezen wat je betaald, en dat gaat volledig naar het goede doel. Mooi initiatief.

Woensdag had ik een sushidate met mijn vriend. We zien elkaar niet zo vaak de laatste tijd omdat hij het erg druk heeft. Ja zelfs in Curacao. En als die thuis is moet die altijd werken. Dus gingen we even vlug samen sushi eten voordat hij moest basketballen.

sushi-matsuri-curacao

Donderdag ben ik samen met een aantal vriendinnen naar Kurashi – een stand-up inspiratie show – geweest. En inspirerend was het zeker. Wat is zij boeiend om naar te luisteren. En ik kan jullie vertellen.. Er zijn niet veel mensen waar ik lang mijn aandacht bij kan houden, maar hierbij vond ik het zelfs een beetje jammer dat het afgelopen was.

En nu is het al weer vrijdag. Bijna weekend! Wat gaan jullie dit weekend doen?

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

5 reacties

 1. zegt:

  Waahhh, wat een fijn overzicht weer! Prachtige foto’s en uitstapjes ook en idd: dat berg beklimmen haha. Ik denk ook altijd bij zoiets ‘yay gehaald!’ Maarja…dan moet je nog naar beneden XD

 2. zegt:

  Haha het beklimmen van die berg zou ook niets voor mij zijn, ik heb echt de conditie van een aardappel XD.

 3. Door zegt:

  Als je nog eens wat anders wilt proberen, is een proeverij (evt met wat lokale vrienden) ook leuk.
  Sopi inguana (leguanensoep), sopi mondonga (ingewandensoep), stobá di kabritu (stoof van geit) etc
  Allemaal lekkere gerechten die je gewoon eens moet proberen.
  Wij hebben dat ooit eens ergens bij westpunt gedaan, maar kun je natuurlijk ook zelf organiseren.

 4. Rebecca zegt:

  Wat heb jij toch een leuk leven op Curacao!

 5. zegt:

  Ik vond het beklimmen van de Christoffelberg ook erg pittig, vooral het laatste stukje… En dat met die hitte… Ik kwam helemaal bezweet boven. Maar: het uitzicht is het meer dan waard! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *