Living the good life @ Curacao

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland. 


Deze week begon met een behoorlijke tegenslag. Ik had namelijk een huisgenootje gevonden al een behoorlijke tijd geleden. Ik verheugde me er echt op om samen te gaan wonen. Alleen is ook maar zo alleen. Helaas heeft degene afgezegd en raakte ik nogal in paniek. Want behalve voor de gezelligheid is het natuurlijk ook financieel gezien belangrijk dat er iemand bij komt. Dit huis is super fijn om te wonen, maar te duur voor mij alleen. En ik wil hier echt niet weg.

Gelukkig heb ik laatst een meisje via Facebook leren kennen en zij had wel zin om er een maandje tussenuit te gaan, dus zij komt nu in januari naar me toe. En daarna komt een vriend van me hier op vakantie. Dus dat geeft me wel weer even wat ruimte om iemand anders te zoeken. Maar mocht je dus nog iemand kennen die vanaf eind februari/maart woonruimte zoekt, dan weet ik een heel leuk huis haha.

grote berg curacao huur huis

Maandag had ik een afspraak bij Boutique hotel het Klooster. Leuk om op zulke mooie locaties werkafspraken te hebben. Mijn werk is echt leuk. Doe nu ook veel afspraken zelf, en ik begin het dat ook steeds leuker te vinden. Toch was ik een beetje aan het twijfelen om niet iets vasts erbij te nemen. Als zelfstandige is het toch allemaal wat onzeker, en vooral hier op Curacao waar veel bedrijven zitten die niet of veel te laat hun rekeningen betalen. Om gek van te worden. Daarnaast zou ik wat collega’s ook wel fijn vinden zodat ik minder alleen ben.

Nu had ik dinsdag weer een afspraak en toen had ik het er met diegene over. Toevallig wist zij een bedrijf dat een vacature open heeft staan wat echt precies wat voor mij is. De dag erna kon ik al op gesprek komen en deze week heb ik een proefdag. Niet alles duurt lang hier op Curacao. Ik ben heel benieuwd naar de proefdag, en ik hoop dat het van beide kanten gaat bevallen, want het is echt iets voor mij.

‘S middags had ik ook nog een bezichtiging bij ons huis in Barber. Het blijft zonde om het te verkopen. Ook al weet ik dat het niet anders kan. Maar serieus, het uitzicht daar, het is zo mooi.

huis-barber-curacao-te-koop

Verder heb ik natuurlijk ook weer een hoop ontspannende dingen gedaan deze week.

Zo ben ik een avondje wezen eten bij landhuis Klein Santa Martha. Altijd lekker daar. Donderdag heb ik mezelf een middagje vrij gegeven. Soms moet je jezelf een beetje verwennen. Die middag had ik afgesproken bij Saint Tropez voor een lunch. Die lunch liep uit in een drankje en zo was er weer een hele middag voorbij.

saint-tropez-curacao

^^ Dit vind ik zo leuk aan Curacao. ‘S ochtends ben je nog gewoon aan het werk, en ’s middags voelt het alsof je op vakantie bent.

Vrijdag avond kwam Kenny B optreden bij Madero. In eerste instantie wilde ik niet gaan, maar last minute had ik toch nog een kaartje gekocht en daar heb ik geen spijt van gehad. Het was echt een leuke avond met heerlijke muziek.

De dag erna was het weer eens beach-day. Dit weekend was het gewoon weer eens lekker weer. Wel af en toe een bui, maar ook meer als genoeg zon. Je merkt trouwens ook dat het flink is afgekoeld nu. ‘S avonds moet ik soms weer een vestje aan. En de airco is ook niet meer zo hard nodig ’s nachts. Het is zelfs uit te houden om binnen op de bank een filmpje te kijken. En overdag is het weer echt lekker buiten. Maar goed, ik dwaal af. Zaterdag was ik dus een middagje naar playa Santa Cruz. Heel mooi strand wat tussen 2 ‘bergen’ in ligt. Het was er wel ontzettend rustig. Wij kwamen pas in de middag en er was vrijwel niemand.

santa-cruz-curacao-strand

De zondag ben ik overdag maar gaan werken omdat ik het nogal druk heb. Misschien doordat ik mezelf doordeweeks middagjes vrij geef haha. Eigenlijk wil ik in het weekend niet werken, maar soms moet het als je doordeweeks te weinig doet. In de avond vierde een vriend van me zijn verjaardag. Lekker op het strand. En toen zat het weekend er al weer op.

Tot volgende week.

Bon siman.


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

2 reacties

  1. Wauw wat een adembenemend mooi uitzicht heb je! De hangmatten en het vrolijke tafeltje maken het echt helemaal af! Ik verlang zo om weer terug te gaan naar Curacao! Heel erg veel succes met je proefdag! Toi toi toi en you can do it! 😀

  2. Mike zegt:

    Ontsettend leuk blog weer! Uiteindelijk wil ik ook naar curacao of aruba of bonaire gaan emigreren eigenlijk met dezelfde reden als jou! De stap is nogal groot en ik weet niet precies hoe ik het ’t beste kan aanpakken.. Ik ben nog vrij jong en ik heb nog een paar jaar om daar eens over na te denken maar voor je het weet komt het in een stroomversnelling (bijv door een baan) tot die tijd blijf ik je weekoverzichten en andere artikels volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *