Het leven op Curacao

stranden Curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


 

Laten we deze week eens beginnen met dat ik trots ben op mezelf. Want iemand moet het toch maar zijn. Ik hou het nu al 3 weken vol om 3 dagen in de week naar de sportschool te gaan. Ik vind het zelfs leuk. Oké, eigenlijk vooral na het sporten is het leuk. Want tijdens.. phoee, dan denk ik dat ik dood ga. De trainingen zijn behoorlijk zwaar, en vergeet niet dat het hier 30 graden is. Dat is heet als je gaat sporten. En! Ik heb deze week vaker zelf gezond gekookt, dan dat ik uiteten ben geweest. Applausje voor mij!

pika-balletjes | emigreren naar curacao

^^ Zelf klaar gemaakt! 

En dan nu het weekend. Die zijn hier eigenlijk het leukst. Want het weekend voelt hier eigenlijk het zelfde als een mini vakantie. Ik ben er nog steeds niet aan gewend, het blijft bijzonder. Vrijdag avond ben ik naar Saint Tropez  geweest. Dat is een beach club voor de duidelijkheid. Weer eens wat anders dan Wet & Wild. En eigenlijk een stuk leuker.

Zaterdag heb ik eerst even uitgeslapen, en daarna ben ik naar Porto Marie gegaan. Mijn vriend ging daar samen met 2 vrienden duiken en ik duik niet, dus ik kwam later. We hebben daar even samen geluncht en toen zijn zij nog een duik wezen maken. Dus toen heb ik mezelf even vermaakt met een goed boek en een lekker drankje. Na hun 2e duik sloten ze aan en hebben we nog even geborreld op het terras daar.

stranden Curacao

^^ Porto Marie. een prachtig strand op Curacao.

‘S avonds moest mijn vriend basketballen. Een belangrijke wedstrijd, want de winnaar zou doorgaan naar de finale. Nou vind ik er eigenlijk niets aan om een basketbal wedstrijd te kijken. Maar de zaak veranderd als we met een groep gezellige mensen en de nodige wijn gaan kijken. Ze hadden op het nippertje – met verlenging – gewonnen, en dat moesten we natuurlijk vieren. Dat vind ik dan weer wel leuk. We waren bij een snek gaan drinken en het was hopi gezellig.

basketbal-curacao

^^ 64 – 64 met nog maar 9.4 seconde op de teller. Spannend. 

Zondag middag hadden we met vrienden afgesproken. We gingen daar foto’s kijken, want ze waren net terug van Cuba. Was erg gezellig en nu wil ik ook naar Cuba. Maar ik heb nog zoveel landen op mijn lijstje staan waar ik heen zou willen. Helaas heeft mijn vriend maar 20 vakantiedagen, en moeten we ook nog af en toe naar Nederland, dus veel tijd is er niet over om de rest van de wereld te ontdekken. ‘S avonds zijn we nog bij Trio Penotti wezen eten. Erg leuk restaurantje.

En toen was het weekend al weer voorbij en begon de gewone werkweek, waarin ik niet heel veel bijzonders gedaan heb. Woensdag avond zijn mijn vriend en ik wezen eten bij Omundo, wat erg lekker was. En verder heb ik alleen maar gewerkt en gesport.

ijs bella italia curacao

^^ Oké, en een lekker ijsje gegeten. Oreo cookie is echt een aanrader.

Verder was deze week ook de eerste keer dat we iets van de criminaliteit op Curacao meemaakten in onze eigen omgeving. We hebben een App groep hier met de wijk waarin we elkaar waarschuwen als er iets verdachts is, en daarop las ik ’s ochtends dat er accu’s uit de auto gestolen waren. Niet veel later belde een vriend dat ze ook zijn accu gestolen hadden. Wat een ongelofelijke losers zijn het toch, die niet met hun poten van andermans spullen af kunnen blijven. Ga gewoon werken voor je geld.

Zo, dat was het weer. Fijne afsluiter hè.

Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao

 

2 reacties

  1. Boukje zegt:

    Je leidt een fijn leven en het lijkt mij idd dat het weekend aanvoelt als een minivakantie. Jammer van de jatterij idd. Mijn broer kwam eens ’s ochtends zijn huis uit, stond zijn auto op krikken, waren zn banden gejat!! Niet gewoon de hele auto meenemen, nee alleen de banden….waar gaat het over!
    Cuba staat ook op mijn lijst hoor! Maar ik spaar nu eerst weer voor Curacao uiteraard….Cuba komt ooit wel…..
    Jullie ook een fijn weekend!

  2. zegt:

    You Go girl sporten in 30 graden petje af en dan ook nog is 3 dagen oer week…. Ik dacht dat ik hier doodging van sporten 3 dagen oer week in hahaha nu 15 graden denk haha. Goed bezig en al dat eten mensen lief ik kan niet wachten totdat ik ook in Curaçao zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *