Trio Penotti – Restaurant review

trio penotti - restaurant in Curacao

Wij dachten laats, laten we weer eens een nieuw restaurantje in Bandabou proberen. Via TripAdvisor kwamen we terecht bij Trio Penotti. Dit restaurant zit tegenover de ingang van het Christoffel park.

Mijn ervaring met restaurant Trio Penotti:

De sfeer.

Als je aan komt rijden, dan zie je Trio Penotti meteen naast de grote weg al liggen. En het ziet er meteen al gezellig uit met al die lichtjes. Er staan kleine tafeltjes en grote picknicktafels. Veel groen en veel lampjes. De sfeer is dus goed en erg uitnodigend.

De service.

Deze vind ik een beetje moeilijk om te beoordelen. Aan de ene kant was deze erg goed. Personeel is heel vriendelijk. Er wordt op de kleine details gelet, zoals dat het bestek mooi recht ingedekt wordt, de borden netjes neer gezet worden. De dag specials werden netjes uitgelegd. Vooraf wordt duidelijk aangegeven als iets al op is. En toen mijn vriend z’n glas wijn omgooide stond er al iemand met een doekje voordat we ’t door hadden. Aan de andere kant.. We moesten wel vragen om een desert kaart en toen onze drankjes leeg waren werd ook niet gevraagd of we nieuwe wilden. Dus dat is dan een beetje jammer. Ik hou er wel ontzettend van als op de kleine details gelet wordt – tja, zelf jarenlang in de horeca gewerkt – en dat gebeurd niet bij veel restaurants op Curacao. Dus daarvoor in ieder geval complimenten en ook voor het vriendelijke personeel. En dan hoop ik maar dat volgende keer ook gevraagd wordt of ik nog een nagerecht wil. Ik hou namelijk van toetjes!

Het eten.

De kaart bestaat uit lokale en internationale gerechten en het zijn flinke porties. Ik had gekozen voor ossenhaas met curry en mijn vriend had lamsvlees. Daarnaast kan je kiezen uit rijst, fungi of gebakken aardappeltjes als bijgerecht. En als nagerecht hadden we samen een brownie met ijs en slagroom gedeeld. Het eten was allemaal echt ontzettend lekker. Het vlees was goed klaar gemaakt, en van goede kwaliteit. Er zat een lekkere salade bij. En het nagerecht was ook heerlijk.

De prijs.

De prijzen zijn erg goed in dit restaurant. We waren in totaal 100 gulden kwijt voor 2 hoofdgerechten, 1 nagerecht en 3 glazen wijn. En dan hadden we allebei nog voor 1 van de duurste gerechten gekozen. Ik denk dan ook wel dat dit restaurant 1 van de beste prijs/kwaliteit verhoudingen heeft van Curacao.

Conclusie.

Zeker weten een aanrader. Het restaurant zit wel helemaal bij westpunt, maar dat is dan prima te combineren met een dagje strand of iets anders in bandabou zoals Shete Boka of het Christoffel park. Mij gaan ze er nog wel eens terug zien hoor.

Foto’s van restaurant Trio Penotti:

trio penotti - restaurant in Curacao

trio penotti - restaurant in Curacao

trio penotti - restaurant in Curacao

Op zoek naar meer restaurant reviews?

Heb jij hier ooit gegeten? Laat jouw mening dan achter in de reacties.

 

4 reacties

 1. Jose zegt:

  Jammer het restaurant bestaat niet meer.

  1. Diana zegt:

   Jawel, ik heb er vorige maand nog geweest. Maar het zit nu in het Christoffelpark. Zegmaar tegenover waar ze eerst zaten.

  2. Jose zegt:

   Bedoel je Cactus eetcafé.

 2. Boukje zegt:

  Klinkt erg lekker allemaal! Heb er niet gegeten, maar door een review bij ons in het lokale dagblad is mijn interesse wel gewekt en door jou nog meer! Zou het hun ook iets uitmaken als je zo vanaf het strand het restaurant komt binnenrollen…dus niet met nette kleding aan? Anders moeten we daar ff aan denken als we die kant op gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *