Baoase – Restaurant Review

beste restaurant van Curacao - Baoase

Baoase staat bekend als het beste restaurant van Curacao. Jullie kunnen je dus wel voorstellen dat ik behoorlijk nieuwsgierig was naar dit restaurant. Waarom ik er niet meteen ben geweest dan? Nou.. Er hangt ook een behoorlijk prijskaartje aan.

Maar voor speciale gelegenheden wil ik best wat meer uitgeven om dan de luxe te ervaren die Baoase biedt. We hebben dus mijn vriend’s verjaardag daar gevierd. En Vorige week ons 4 jarig huwelijk. Dus na 2 keer daar gegeten te hebben kan ik nu mijn ervaring delen.

Baoase, het beste restaurant van Curacao?

De sfeer.

Als je eenmaal het resort binnen bent, waan je je in een andere wereld. Wij kregen er beetje een Bali (Indonesië) gevoel bij. Het is echt ongelooflijk mooi. Het restaurant zit meteen aan het strand. en er staan ook tafeltjes op het zand. Zo zaten we de eerste keer op nog geen 2 meter van de zee. De tafels zijn mooi ingedekt. De verlichting is perfect. Ja, ik kan wel zeggen dat de sfeer erg goed is bij Baoase. Ow, en er zijn kleine tafeltjes voor je tas.

De Service.

Ook hier is niets slechts over te zeggen. Hier werken mensen die weten wat ze doen, en het nog goed doen ook. De hele avond lang. Het begin al goed bij binnenkomst. De man bij de ingang loopt met je mee naar het restaurant en daar wordt je vriendelijk ontvangen en naar je tafeltje gebracht. Je wordt de hele avond door dezelfde persoon bediend en hij deed het erg goed. Alles klopte gewoon. Stoelen worden aangeschoven. Je krijgt een doekje om je handen af te doen. De wijnen en het eten werden goed uitgelegd. Op tijd bijgeschonken. Op tijd de lege borden weg gehaald. En ga zo maar door. En wat ik zelf dan ook nog een groot pluspunt vond, was dat behalve het niveau van de service hoog was, deze ook erg vriendelijk was.

Het eten.

De eerste keer waren we op zondag en dan is er een Aziatische avond. De normale kaart wordt vervangen voor een Aziatische met o.a. sushi – jaj! -, dim sum, en verschillende vlees en vis gerechtjes. Het zijn allemaal kleinere porties zodat je meerdere gerechtjes kan proeven. We bestelden elke keer 2 gerechtjes per ronde en deelden die samen. We hebben uiteraard de sushi geprobeerd. Daarnaast nog de tenderloin, kokos garnalen, springrolls, dim sum en de tonijn. Alles was erg geslaagd.

Alle andere dagen heb je de normale kaart en kan je zelf iets uitzoeken of voor een 4 gangen verrassingsmenu kiezen. Wij hadden voor de 2e optie in combinatie met een bijpassend wijn arrangement gekozen wat ons erg goed bevallen was. Heerlijke combinaties die perfect klaargemaakt waren. De porties zijn precies goed. Het eten wordt prachtig opgediend. En de smaak was heerlijk.

Ook de wijnen zijn heerlijk. Zowel van het wijn arrangement als de fles die we zelf besteld hadden.

De prijs.

Aan zo’n perfecte avond zit natuurlijk wel een prijskaartje. Een behoorlijk prijskaartje ook. Wel moet ik zeggen dat ik het ’t wel waard vind. Het is dan wel een stukje hoger dan de prijs van andere restaurants.. De kwaliteit en service zijn dan ook wel een stukje hoger.

Bij de Asian night betaal je tussen de 15.50 en 19 dollar per gerechtje. Het verrassingsmenu was 75 dollar + 36 dollar voor het wijn arrangement.

Conclusie.

Tot nu toe vind ik Baoase het beste restaurant van Curacao. En ik zal er dan ook zeker vaker komen. Niet te vaak, want dat kan ik niet betalen, maar speciale gelegenheden gaan daar gevierd worden. Iedereen die van een culinaire, tot in de puntjes verzorgde avond houdt, kan ik dit restaurant van harte aanbevelen. Ben je meer van het zoveel mogelijk willen eten voor een goede prijs zonder al te veel poespas, dan is dit denk ik niet jouw restaurant.

Aziatische avond of van de normale kaart eten? Ik persoonlijk zou de volgende keer weer van de normale kaart eten. Niet dat de Aziatische niet goed was, maar ik vond het 4 gangen verrassingsmenu gewoon nog net wat beter.

Foto’s van Baoase.

baoase-curacao

baoase-curacao-restaurant

baoase-restaurant-curacao

het-beste-restaurant-van-curacao

restaurant-baoase-curacao

baoase-curacao

Op zoek naar meer restaurant reviews?

Heb jij hier ooit gegeten? Laat jouw mening dan achter in de reacties.

 

1 reactie

  1. Christel zegt:

    Eergisteren bij Baoase wezen eten om de verjaardag van mijn vriend te vieren, Wat ontzettend mooi en fijn daar! Er is geen woord gelogen van jouw artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *