Living the good life @ Curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


 

Het was weer een week vol met leuke dingen. Soms vraag ik me wel een beetje af of het niet begin te vervelen om elke week weer die verhalen van mij te lezen. Zo divers is mijn leven hier ook weer niet. Er gebeuren zeg maar geen extreme dingen.. Maar wel heel veel leuke dingen, en zolang ze gelezen worden blijf ik ook gewoon doorgaan met stukjes schrijven. Maar toch, ik vraag het me soms af..

Maar goed, vorig weekend stond weer volgepland met een hoop gezelligheid. Vrijdag avond hadden we een bbq gepland bij ons thuis met daarna een spelletje Kolonisten van Katan. Dat spelletje Kolonisten werd vervangen door Kingsen, dus jullie kunnen wel raden wat voor een avond het was. Hopi gezellig in ieder geval.

De dag erna wilden mijn vriend en ik weer eens een dagje naar het strand gaan. Uiteindelijk is het gewoon lekker chillen bij Madero geworden. Soms heb je gewoon geen zin om al je zooi mee naar het strand te slepen en je helemaal van top tot teen in te smeren met zonnebrand, en dan zijn er gelukkig een hele hoop strandtenten te vinden op Curacao die een goed alternatief bieden. Waar je lekker in de schaduw op een loungebank een drankje kan drinken en die dan toch het gevoel geven dat je op het strand bent.

Daarna hebben we nog even een pizza bij Il Forno gegeten. Die zijn lekker! En daarna moesten we weer vlug terug naar huis want mijn vriend had een basketbal wedstrijd. Ikzelf ging niet mee, want ik ging met een vriendinnetje naar een feestje later die avond. Dus heb lekker de hele avond lopen tutten. Kennen jullie dat.. Sta je 2 uur voor de spiegel, zie je er uiteindelijk nog precies het zelfde uit als dat je even vlug in 10 minuten jezelf klaar maakt. We waren naar de Jetset party geweest, en het was echt heel leuk. Voor herhaling vatbaar!

Zondag was even moeilijk opstarten maar nadat hele lieve vrienden een Mac kroket – zo goed als thuis – kwamen bezorgen ging het een stuk beter. Jaja we hebben tegenwoordig de Mac kroket op Curacao. Dat was echt 1 van de weinige dingen die ik miste uit Nederland. Nog steeds trouwens, want die van hier is niet de echte. Niet zoals ik me hem herinner. ‘S middags had ik met een vriendinnetje afgesproken bij Saint Tropez. Helaas had ze afgezegd. Ik was er al en had mijn ereader bij, dus heb ik lekker de hele middag daar gechilled met al mijn vrienden.

saint tropez Curacao

Maandag avond was ik weer eens naar yoga bij ’t Spaanse water geweest na het werk. Voor de allerlaatste keer. Want wat is het een ramp op de weg aan die kant van het eiland. Niet normaal, zo druk. Er is trouwens nog iets wat ik mis uit Nederland. De rust op de wegen. Daar waar ik woonde was nooit file. Hooguit af en toe een tractor op de weg, wat vervelend was, maar file.. Nee dat kennen ze daar niet. Gelukkig woon ik nu ook aan de rustige kant van het eiland, maar soms moet je toch door de drukte om ergens te komen. Maarja, dat hoort er schijnbaar een beetje bij als je in de stad wilt wonen. Er is wel heel veel te doen en dat is dan weer de mooie kant van in de stad wonen. Wat trouwens ook wel een grappig detail is. Veel mensen uit de randstad – of ergens anders uit de stad – vinden Curacao echt een dorp. Voor mij – en veel andere die uit een klein plaatsje komen – is Curacao gewoon een stad.

Maar goed, ik was dus bij de yoga. Uiteindelijk heb ik maar de helft van de yoga meegedaan, maar beter iets dan niets toch. Ik had daar afgesproken met een vriendinnetje en daarna zouden we samen een hapje eten. We deden eerst wat boodschapjes bij de AH in Jan Thiel – wow wat is die duur joh! – en daarna hebben we samen bij haar thuis gegeten en gewoon gezellig gekletst.

Woensdag was het feest. Mijn vriend is eigenlijk helemaal niet mijn vriend, maar mijn man (maar dat klinkt zo oud). Afgelopen woensdag al 4 jaar, en dat moest gevierd worden. We hadden ’s avonds gereserveerd bij Baoase, volgens TripAdvisor het beste restaurant van Curacao. En ik kan wel zeggen dat wat dat betreft, TripAdvisor en ik op 1 lijn zitten. Wat was het lekker. En wat was de service goed. En dan die locatie..

baoase-curacao

Dat was het weer voor deze week.

 

Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao

 

 

3 reacties

 1. zegt:

  Haha @ mijn vriend, want man klinkt zo oud. Dat zou ik denk ik ook hebben ;p Leuk overzicht =)

 2. zegt:

  Haha, mijn vriend is mijn man, maar dat klinkt zo oud. Dat vond ik nou ook altijd. Maar moet zeggen dat ik er sinds een jaar of 2 minder moeite mee heb. Maar ja.. ik wordt dan ook al best oud natuurlijk, met m’n 38. 🙂 Lekker dat jullie nog altijd zo genieten van alles daar! Fijne week verder weer!

 3. Boukje zegt:

  Gefeliciteerd met jullie trouwdag!! Ik kom boase wel eens tegen op sites…..Ziet er erg leuk uit!!

  De drukte aan die kant van het eiland vond ik ook minder…..En eenmaal de brug weer over en er heerste weer rust. Ik zit ook liever aan jouw kant van het eiland!!

  En ik lees graag elke vrijdag jouw stukjes! Je schrijft leuk en ik ben gek op Curaçao dus dat is een prima combinatie! Ik zat van de week wel te denken; mis je je familie/vrienden ook? En idd bepaalde dingen zoals jouw mckroket haha.

  Goed weekend. Gr Boukje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *