Waarom ik hier weg wil

waarom emigreren naar curacao

Eigenlijk wilde ik deze blog online zetten op 13 juni. Gister dus. Precies een half jaar voor dat we gaan emigreren. Maar ik had me een beetje vergist in de datum.

Nu is het dus nog maar 5 maanden en 29 dagen. De datum begint steeds dichterbij te komen. En we moeten nog zoveel doen. Zoals vervoer regelen voor onze spulletjes. Ik ben dat steeds uit aan het stellen. Eigenlijk gewoon omdat ik er geen zin in heb om dat te regelen. Maar het moet echt eens gebeuren, dus daar ga ik komende tijd toch maar mee aan de slag. En dan al onze spulletjes uitzoeken. Wat gaat mee, en wat gaat niet mee. We hebben zo ongelooflijk veel zooi. Ik ben ook echt slecht in dingen weg doen. Ik denk altijd dat het nog wel ooit van pas komt. Maar ik zal komende tijd toch afscheid moeten gaan nemen van veel spullen, anders kunnen we wel 2 zeecontainers huren.

Maar ik wil het in deze blog over iets anders hebben.

Over waarom ik wil emigreren. Waarom ik perse weg wil uit Nederland.

Voor mij is de allerbelangrijkste reden het weer. Ik hou gewoon van de zon. Van de warmte. Ik zeg wel eens dat ik werk op zonne-energie. En dan is het verdomd lastig leven in Nederland. Een land waar het vaker regent dan dat de zon schijnt. Ik functioneer hier gewoon niet. Ik hoor thuis in een warm land. Een land waar de zon lekker vaak schijnt.

Als iedereen hier loopt te zeuren dat het zo warm is, dan begin ik eindelijk wat energie te krijgen. Terwijl iedereen lui wordt van dat warme weer, begin ik juist een beetje actief te worden. Van de zon en warmte krijg ik zin in het leven. Zin om leuke dingen te doen. Dingen te ondernemen.

waarom emigreren naar curacao

Ik reageer best wel extreem op weer. Als het zonnig is en lekker warm, is dat niet erg. Want dan ben ik ook vrolijk. Maar ik reageer ook heel erg heftig op slecht weer. Over het algemeen kan ik dat best goed verborgen houden voor de buitenwereld. Als ik gewoon onder de mensen ben valt het ook wel mee. Dan heb ik afleiding. Maar zo gauw ik die niet heb, wil je echt niet bij mij in de buurt komen. Ontzettend chagrijnig wordt ik van slecht weer. Je kan je dus vast wel voorstellen hoe ik in de winter ben.

Ik kan dan ook hele dagen in bed liggen janken, zo rot voel ik me dan. Ik heb dan nergens zin in. Ben doodmoe. Oftewel, ik heb erg last van winterdepressie. En het lijkt wel elk jaar erger te worden. Lichttherapie en extra vitamine werken niet bij mij.

En aangezien het hier in Nederland zelfs in de zomer de helft van de tijd rotweer is, is het beter dat ik ga verhuizen. Ik heb sowieso niet zoveel met Nederland. Het enige wat ik hier wel leuk vind zijn mijn familie en vrienden. Het liefst zou ik ze ook allemaal meenemen haha.

Maar op mijn familie en vrienden na, heb ik echt een hekel aan Nederland. Elke keer als ik terug kom van vakantie, en het vliegtuig door die dikke grijze wolken heen is, denk ik weer in wat een lelijk land we eigenlijk wonen. Nederland is gewoon lelijk. Vind ik.

En dan dat werk sfeertje. Leven om te werken.. Ik wil werken om te leven. Ik wil dat gehaaste gedoe niet meer. Gewoon zoveel mogelijk genieten van het leven.

Ja, ik wil vort gaan genieten van het leven. En dat kan ik hier niet. Niet vaak genoeg althans.

En hej, waarom zou je eigenlijk ook in een lelijk regenachtig land gaan wonen als je ook op een mooi tropisch eilandje kan wonen.. 

Ik ben wel heel benieuwd hoe ik over een paar jaar tegen Nederland aankijk. Je hoort heel vaak dat als je eenmaal een tijdje weg bent, je dan pas Nederland gaat waarderen. Dus wie weet, ga ik dit landje ooit nog eens waarderen. Al kan ik me dat nu nog niet voorstellen.

 


Kleine update: Ik woon nu bijna 4 maanden op Curacao en ik vind het geweldig hier. Wat ik er van verwacht had, maar dan nog beter. Ik heb alleen maar spijt dat ik deze stap niet eerder gemaakt heb. Mijn mening over Nederland is nog steeds het zelfde. Sorry, maar ik heb er gewoon helemaal niets mee. In de zomer ga ik anderhalf weekje terug om mijn vrienden en familie te zien. Maar dat is dan ook de enige reden.


 

 

Nu ben ik wel heel benieuwd wat jullie van dit landje vinden. Vinden jullie Nederland een leuk land?

Alles lezen over onze emigratie plannen?

 

100 reacties

 1. Quinty zegt:

  Hey, echt super leuk dat je dit online zet!! Ik had eigelijk een vraagje, ik wil over 2 jaar (na mijn opleiding) weg van Nederland. Omdat ik het gewoon vreselijk vind hier en ik droom er al van sinds ik 10 ben om naar curacao te gaan. Mijn vriendin gaat over een paar maanden er heen verhuizen en als ik naar curacao kom mag ik daar verblijven voor een jaar.. Super fijn want dan heb ik in iedergeval een plekje en kan ik kijken of ik het leuk vind in curacao, en belangrijker of ik er wil blijven..

  Mijn vraag was wat ik allemaal moet voorbereiden, ik heb je stukje gelezen wat je allemaal moet hebben enzo maar dat is als je er echt gaat wonen en ik ga waarschijnlijk maar een jaar verblijven op curacao (als het echt geweldig is blijf ik er natuurlijk Haha).

  Ik hoop ook dat je me wat kan vertellen over de leuke en minder leuke dingen aan het droom eiland.

  Groetjes,

  Quinty

 2. Lyd zegt:

  Super leuk om te lezen, ik ben je gelijk gaan volgen op insta ;).
  Wat heerlijk te lezen dat jullie de stap hebben gemaakt die jullie zo goed bevalt.
  Ik heb zoiets ook al ruim 5 jaar op mn heupen, maar mijn man wil niet.
  Zeker nu de winterse dagen beginnen, (ik loop nu al met sjaals en handschoenen aan) ben ik niet meer te houden en zoek ik alleen maar naar plaatjes en blogs over het zonnetje, om mij door de winter heen te slepen.
  Wie weet ooit…… Ik blijf hopen….

 3. Sabine zegt:

  in nederland klaagland mag je over alles en iedereen klagen, behalve zeggen dat je uit Nederland weg wilt, want dan klaag je;-)
  Nou , het sluimert bij mij nu al 8 jaren en het wordt elke dag heviger. Ik zou er een moord voor doen ons boeltje te pakken
  en weg te gaan. Waarom heb ik niks , totaal niks met Nederland, het land waar ik geboren ben ? : nee , het weer maakt met niet zoveel uit,
  En de doorslag geeft niet z oals de meesten roepen de uiterlijke kenmerken. Het is niet alleen het grijze platte landschap, , de idiote drukte overal, ( woon in randstad) , de intolerantie, de onbeschoftheid waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt. Voor mij geeft de doorslag de mentaliteit van de mensen en de 39397848383 regeltjes en bijbehorende boetes , is soort robotleven geworden hier, maar wellicht ook in andere delen van Europa. Het meer dan overgecontroleerde op elke beweging die je maakt. Dit dood alle creativiteit in een mens. Wat wij ‘normaal ‘vinden is het niet , er is weinig natuurlijks meer aan. Jaarlijkse burendagen moeten ook van overheidswege georganiseerd omdat je anders niet weet wie je directe buurman is. Wil je je heg afknippen moeten er vergaderingen aan vooraf gaan incl mm meetlint. De mensen zijn oppervlakkig. ogenschijnlijk aardig tot de voordeur, Echt contact wordt met de dag minder, mensen leven via appjes en gsm ‘s. Een deurbel weten mensen nauwelijks meer te vinden, alles gaat met de klok , en wordt berekend. hoeveel je geeft, wat je krijgt. En dat westerse overdreven aangeleerde positivisme, wat een maniertje is geworden om alle rest die er ook is niet te willen zien. Ik heb in veel aziatische en zuid amerikaanse landen gewoond ,maar nooit langer dan 1, 5 jaar. ik hoef zelf niet veel , gewoon hartelijke open mensen , een samenleving die SAMEN is, niet alles voor jezelf houden. Waar mensen DELEN. omdat ze snappen dat we er allemaal samen zijn. Waar een echte gemeenschapszin is. Grapppig genoeg vind je dat niet in rijkere landen ( voor mij dus armoe) maar juist in landen waar de mensen niet veel hebben. Nog een paar jaar en dan kunnen we hopelijk weg! ,

 4. zegt:

  Ik vind het echt super vet dat jullie de stap hebben genomen! Curacao is paradijselijk, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ook Nederland een geweldig land is met vele mogelijkheden. In vergelijking met Curacao zijn de basis behoeften zoals boodschappen relatief goedkoper en zijn er meer mogelijkheden binnen educatie. Aan de andere kant is het wel afzien met die regen en kou. Zelf ben ik geboren op Curacao en ga ik regelmatig terug. Zodra er een leuke baan zich voordoet, zal ik het zeker overwegen om de sprong te maken en te emigreren naar Curacao.

 5. Samantha zegt:

  Vind het superstoer dat jullie weg zijn gegaan. Zelf zit ik er al sinds mijn 18de over na te denken om te emigreren naar Curaçao.

  Het enige wat mij tegenhoudt is mijn huis, werk (inkomen) en zelfstandigheid. De angst om een risico te nemen. Maar wil het heel graag.

  Jullie zijn een enorme inspiratie voor mij. Hoe doen jullie het eigenlijk met de taal?

 6. zegt:

  Nederland is een fantastisch land, vind ik. Er is hier eigenlijk alles beschikbaar. Er gebeuren heel veel mooie dingen in Nederland. Sinds ik ondernemer ben geworden zoek en vind ik geweldige mensen op mijn pad. Het weer is wel inderdaad een minder-positief aspect van Nederland. Ik woon nu ruim 10 jaar in Drenthe (daarvoor in Brabant) en ik geniet elke dag van de ruimte, de rust, de natuur en de vriendelijke mensen. Drenthe is te gek. Voor een dagje Brabant stap ik graag in de trein die altijd op tijd is als ik op reis ben. De NS doet het eigenlijk heel goed vind ik. In 2 uur tijd ben je zo aan de andere kant van het land. De enige wens die ik heb is dat de zon wat vaker mag schijnen. Warme groet, Frank.

 7. Joke zegt:

  Ik begrijp je helemaal….ook ik heb niks met dit land…..alleen voor mij zit het er niet in….door mn dochter die hier woont……….jullie zijn nog jong en super dapper dat je de stap naar het ultieme geluk genomen hebt….wat het leven op zo’n prachtig eiland met zich mee brengt………Mn verlangen zal altijd blijven maar zal in stukjes volbracht worden….afkomst verloochend zich nooit.Geboren op dit prachtige eiland en na 2 jaar wreed neergezet op 31 oktober in dit koude land.Ver weg van alles wat me vertrouwd was.Dus geniet meisje….en idd count your blessings!!!

  Joke……xxxx

 8. zegt:

  Dat werken op zonne-energie, dat heb ik ook. Mijn vriend is exact andersom; die zul je nooit uit Nederland wegkrijgen (waarschijnlijk niet eens uit z’n geboortestad). Ik wou dat ik zo moedig was om het ook gewoon te doen. Hoewel ik het dan nog steeds financieel niet zou kunnen behappen. Ach, we blijven dromen 🙂

 9. zegt:

  Het weer in NL is ook gewoon bagger, toen ik in Spanje zat november afgelopen jaar dacht ik, shit dit wil ik gewoon het hele.jaar door.! Warmte,.lekker m’n jurkje aan etc en met name de vitamine d deed.mij zoveel goed. Heb geen wintersdepressie maar een behoorlijke depressie op zich al, vitamine d speelt daar een grote rol in. Maar verhuizen zou ik niet kunnen, daarvoor vind ik Nederland wel te mooi voor en veel.familie woont hier..en m’n man moet dan mee en die moet ik dan met een wrik uit huis porren haha. Nee word maar extra vakanties boeken naar Spanje haha!

 10. Maud zegt:

  Allereerst heel fijn dat je het zo naar je zin hebt op ‘jouw’ eiland.
  Niet iedereen kan zomaar die stap nemen, vanwege werk of familie of om andere redenen.
  Ben je niet ‘bang’ voor het… ahum… eentonige weer daar? Iedere dag maar weer die vervelende zon,
  je zou er toch gek van worden he haha. Voor een goed sneeuwballengevecht kun je altijd nog
  de oversteek maken, toch?

  Genieten jullie maar lekker daar!

 11. Mike zegt:

  Uiteindelijk wil ik ook naar de Antillen gaan Emirgeren, ik weet nog niet of het Curacao wordt of een ander eiland.
  Uiteraard het mooie weer is 1 van mijn redenen ik wordt van mooi weer vrolijk en ik wil niet in de winter met een dikke winterjas aan lopen! iedere dag zomers weer en genieten.. Uiteraard moet er ook gewerkt worden maar dat moeten we toch overal?
  De grootste reden dat ik wil emigreren is gewoon de uitdaging, misschien wel een heel vreemd antwoord maar je moet je dromen nagaan! mislukken ze? dan heb je het in ieder geval geprobeerd en is een droom uitgekomen en dat wil ik!

 12. zegt:

  Awesome! Ik ben ook echt een zomermens en geniet ervan dat de zon deze week steeds weer even voorbij komt glippen.
  Wat mooi om te lezen dat je je droom achterna bent gegaan. Ik heb je blog net pas ontdekt, via facebook haha. Maar ik blijf je zeker volgen. Je schrijft met veel enthousiasme en maakt mooie foto’s, een van de belangrijkste dingen aan een blog vind ik.
  Ga morgen eens je blogpost van de afgelopen tijd lezen, zodat ik weer een beetje up to date ben 😉
  ‘Travel. It leaves you speachless, then turn you into a storyteller’! Volgens mij past deze quote perfect bij jouw avontuur 🙂

  1. Diana zegt:

   dankjewel voor je leuke berichtje! echt leuk om te horen 🙂
   veel leesplezier 😀

 13. Hans zegt:

  Beste Mensen,

  Ben nu op Curacao, maar tel de dagrn af om deze banaenrepubliek weer te mogen verlaten. Ja, het kimaat is soms lekker, vooral ’s avonds en met de nodige wind, super. Verder ben je gedoemd om een passief leven te leiden, actief alleen in het water og bij airco.
  Na vele omzwevingen in de wereld eens een keer naar Curacao, dat is toch wel zo’n tegenvaller….
  Mentalitiet is leuk voor de gemiddelde vakantieganger die 1-3 weken hier even komt avstressen…., daarna is het ronduit klote als er niet op je e-mails wordt gereageerd, afspraken vaak niet gehouden worden enz. Mensen zijn zeker vriendelijk, geen kwaad woord hierover.
  Verder de prijzen in de supermarkten….. verschrikkelijk 2-3 keer van NL. Alles wordt geeïmporteerd dus ploseling geen melk in de supermarkt, heel normaal.
  Nu de US$ zo hoog staat is het al helemaal een probleem. Een gepensioneerde met een laag pensioen heeft hier helemaal niets te zoeken, ben je veel beter af in Portugal of Spanje. Muggen zijn een verschrikkelijk probleem, wil je je het hele jaar insmeren met DEET 30%+? Wat doet dat op de lange termijn met je huid?
  Je moet ook tegen lawaai en blaffende honden kunnen, slechte wegen, geen garantie, laatst had ik een slechte fles wijn in de Centrum-supermarkt, hebben ze mensen uit het management team er bijgehaald omdat ze me niet geloofden. Veel stranden moet je toegang betalen. Oppassen want je auto wordt opengebroken, om beurten zwemmen, nee, dan nog liever naar Griekenland. Dit is een verschrikkelijk eiland.

  1. Diana zegt:

   Beste hans,

   Wat jammer om te horen dat je het zo tegen vind vallen op Curacao. succes met de laatste dagen ‘overleven’ daar tot je weer weg mag.

  2. Winny Weber zegt:

   Helemaal mee eens, Hans.

 14. zegt:

  Hai,

  Ik ben ook geen fan van de regen en de kou in Nederland, Ik leef graag buiten, maar dat lukt maar 20 dagen per jaar hier.
  Wat mij het meeste aanspreekt in Curacao is ook de zon, maar vooral de mentaliteit, de gastvrijheid, de liefdevolle, gezellige mensen die een hand uitsteken naar elkaar.

  Ik kom altijd te laat en ik ben ook niet meer van plan dat te veranderen, over 3 jaar woon ik ook op Curacao!
  Wellicht zie ik je eens! Heel veel geluk, ik lees je blog met plezier!

  1. Diana zegt:

   hej!
   wie weet komen we elkaar dan wel eens tegen dan daar! Dankjewel, en jij ook veel geluk en tegen die tijd ook succes met alle voorbereidingen!

 15. zegt:

  Ik wou dat mijn vriend hier ook voor open zou staan. Met mijn ziekte, zit ik elke winter een paar maanden in een rolstoel van de pijn of ik ben te ziek om prikkels te kunnen verdragen. In de zomer leef ik op, geniet ik volop. Ik wou dat ik dat altijd kon doen! Mijn vriend is IT-er dus in feite zou hij prima een baan moeten kunnen vinden, maar ja… aan zijn kant is de familie nogal plak plak, dus of we dat ooit gaan doen, I don’t know. Maar ik ga jou wel volgen! Het is bijna zo ver hè 😀

  1. Diana zegt:

   voor mij is het idd bijna zo ver. nog ruim een maand 😀

   wel echt balen dat jouw vriend hier niet voor openstaat. het lijkt me verschrikkelijk om in de winter in een rolstoel te moeten zitten terwijl je weet dat het ergens anders beter zou zijn, maar niet kan gaan.. wie weet, ziet die dat na een tijdje ook wel in.

  2. Winny Weber zegt:

   Het beste klimaat voor mensen in een rolstoel is Arad Dode Zee Israel.
   Het klimaat op Curacao is te vochtig.

 16. Mariska zegt:

  Heel veel plezier in Curaçao,

  Zelf 4 jaar gewoond als expat. Dit was genoeg. Zelf vond ik klimaat groot nadeel de warmte altijd zweten en moe.
  Mentaliteit kon ik ook niet aan aanpassen. Dus na 4 jaar naar zwitzerland verhuisd paste veel beter bij ons. Het hebben van seizoenen, heerlijk. Afspraak is afspraak joepie. Daarnaast was/is Curaçao erg duur en onveilig, iedereen die ik daar kende heeft met geweld of diefstal te maken gehad. Zorg voor een veilige woonomgeving en voldoende geld en dat je een baan hebt. Je zal ervaren dat er veel mensen wonen waarbij het leven niet lukte in nederland en zij het dan gaan proberen op Curaçao waar raar maar waar het ook niet goed ging. Verder is het een ervaring geweest die ik niet had willen missen, veel geleerd over mijzelf en over de wereld.
  Feit is dat ik nooit meer op een eiland wil wonen en ook niet meer in een warm klimaat.

  1. Diana zegt:

   Zo te horen was het eiland niets voor jou haha. gelukkig heb je het nu beter naar je zin in Zwitserland! Maar is zwitserland ook niet erg duur?
   dankjwel, en jij ook heel veel plezier in zwitserland 🙂

 17. georgessiam zegt:

  Hoi Diana,
  Nou leuk dat je gaat emigreren naar Curaçao,spijtig genoeg heb ik al veel mensen ontmoet die met hun staart tussen hun benen terug zijn gegaan naar Nederland.
  Op vakantie gaan voor een paar weken is één ding,pertinent verblijven is iets anders.
  Ik hoop voor jou dat je alles in overweging heb genomen om deze stap te zetten.
  Nu vraag ik me eerlijk gezegd af,hoe je je dagen daar gaat invullen?
  Om op een positieve noot te eindigen,wens je veel succ6 en laat ons af en toe iets weten op wereldwijzer,hoe het met je gesteld is op dit prachtig eiland dat Curaçao wel is.
  Met vriendelijke reisgroet,
  georgessiam.

  1. Diana zegt:

   hoi,
   uiteraard snap ik dat wonen iets heel anders is als ergens op vakantie gaan, en natuurlijk hebben wij alles in overweging genomen.
   ik weet dat er veel mensen terug komen, maar ik weet ook dat veel mensen wel daar blijven. Ieder mens is anders en de ene zal het daar wel naar zijn zin hebben en de ander niet. En daar kom je alleen achter door het te doen. Stel dat Curacao over een aantal jaar toch niet blijkt wat we zoeken dan kunnen we altijd nog verder kijken. We hebben het dan iig geprobeerd.
   hoe ik mijn dagen ga invullen? doordeweeks gewoon werken en in het weekend kei hard genieten!
   Ik hou uiteraard deze blog bij dus mocht je je over een tijdje afvragen hoe het ons bevalt, dan ben je altijd welkom op mijn blog om onze avonturen te volgen.
   groetjes!

 18. zegt:

  Ja ik ben het zo met je eens. Ik ben zelf fotograaf en ben zo afhankelijk van het weer. Ik heb echt zo vaak fotoshoots af moeten zeggen omdat we uit het niets weer slecht weer hebben.
  En dan is Nederland ook nog eens zo plat….zo saai.
  Ik vind het super tof dat je gaat emigreren! Misschien ga ik ook ooit wel haha. Helaas heeft mijn vriend echt zijn droom baan hier.

 19. zegt:

  wat tof dat ik jou blog nu ook heb ontdekt! Ik ben enorm benieuwd hoe je het leven daar gaat vinden want I feel you girl… Ik heb dan niet echt last van extreme winterdepressie maar wordt wel vaak duf en heel onproductief van dit weer. Precies de reden waarom ik nooit heel lang achter elkaar in Nederland kan blijven, dan is het gauw tijd voor mijn volgende reis. Ik ga je blog zeker blijven volgen!

  Liefs

 20. zegt:

  Ik dacht altijd dat ik het weer in Nederland wel prima vond, maar nu ik zelf ben geëmigreerd en in een stad woon waar het zeker geen 30 graden is, maar wel het grootste deel van het jaar gewoon mooi en tussen de 10 en 20 graden, merk ik pas wat weer met je doet. Ik vind het heerlijk om zo een stabiel klimaat te hebben, waar je gewoon elke dag hetzelfde soort kleding kunt dragen. En als ik een weekendje naar 30 graden wil, vlieg of rij ik een paar uurtjes en dan heb ik wat ik wil. Ik vind Nederland trouwens wel een heel mooi land, maar ik mis het niet (alleen soms het georganiseerde, ga jij ook nog wel krijgen denk ik haha), alleen familie en vrienden natuurlijk. Ben heel benieuwd hoe je het gaat vinden!

 21. zegt:

  Een vriendin tipte me jouw blog en wat ben ik blij dat ik dit lees. Snap je gevoel volkomen! Ik houd stiekem ook wel van Nederland, maar als ik mag kiezen tussen een warm (ei)land met veel zon of Nederland dan ga ik toch voor een leven in de zon! Veel succes en geniet ervan!

  1. Diana zegt:

   wat lief van jouw vriendin! dankjewel voor je berichtje! leuk.

 22. Peter zegt:

  in elk geval veel succes, top! wou dat ik ook het lef had….maar weet niet of ik zomaar mijn familie zou kunnen achterlaten…( ik ben een watje ;-p )

  1. Diana zegt:

   dankjewel. en ja ik zou ook het liefst mn vrienden en familie meenemen. maar dat willen ze niet haha. ik denk dat het soms wel lastig zal zijn maar je kan ook op heel veel manieren contact hebben met de mensen in nederland. ik heb nu voor mijn eigen geluk gekozen en dat vind ik niet in nederland. wie weet vind jij ook nog ooit het lef 😉 of krijg je vrede met leven in nederland, dat kan ook.

 23. Peter zegt:

  Ik kom bij toeval op deze blog, maar ik zou het zelf geschreven kunnen hebben…ik heb ook helemaal niks met Nederland, behalve familie en vrienden! Blij met mooi weer, woest van slecht weer…zeker als het zoals te doen gebruikelijk te lang duurt hier!

 24. zegt:

  Ik heb precies het tegenovergestelde! Maar dan woon ik ook nog wel tegenovergesteld. Over een paar weken moet ik weer terug naar Curaçao en daar zie ik erg tegen op. Ik kan me erg herkennen in je blogpost, want dat zei ik zo’n 4 jaar geleden ook. Inmiddels weet ik wel beter en wil ik niets liever dan terug naar Nederland waar het wél functioneerd, er minder criminaliteit is en waar het straatbeeld niet lelijk is. Ik vond Nederland mijn hele leven maar niks, maar nu weet ik pas wat ik mis en kwijt ben. Na 4 jaar Curaçao heb ik het wel gezien op die paar vierkante kilometer.

  1. Diana zegt:

   wist niet dat je graag terug wilde! wil ricardo ook naar nederland? ik denk dat ik t niet zo snel gezien zal hebben daar. maar dat is natuurlijk moeilijk te zeggen vooraf.

  2. Winny Weber zegt:

   Inderdaad, Roxanne.

 25. zegt:

  Ik heb nooit echt een hekel aan Nederland gehad, maar heb wel ontzettende wanderlust. Ik ben zelf ook meer van de Scandinavische landen en vind zon prettig, maar het is geen ‘fuel’ zeg maar. Maar nu we zelf een maand op Fuerteventura wonen en werken, snap ik het. Het is heeerlijk! Elke dag blote benen. Slippers. Na een paar uur werken een duik in de zee of gewoon al die warme zonnestralen, en je bent alles vergeten. Dus ik snap je keuze. Maar helemaal weg, ik zou toch familie en vrienden (en zelfs Nederland) te hard missen. Wij werken en reizen nu als digital nomads en ik hoop dat we dat nog lang gaan doen, want I’m loving it! Leven is meer dan werken van 9 tot 5!
  Succes met de spullen-detox en alle voorbereidingen!

  1. Diana zegt:

   wat jij doet lijkt me ook wel heel erg tof! ik hoop ook dat je nog lang mag genieten van je leven als digital nomad!

 26. zegt:

  Het lezen van deze post was best wel een schok voor mij, omdat ik dit zelf geschreven zou kunnen hebben. Ik wil ook niets liever dan emigreren, maar ik ben nog te jong en ik heb er, denk ik, het lef niet voor. Dus ik vind je echt heel dapper!

  1. Diana zegt:

   ik heb even gespiekt op je blog en je bent idd wel erg jong om zomaar alleen weg te gaan. maar miss is een buitenlandse stage wat voor je over een tijdje..? gewoon een paar maandjes naar de zon. heerlijk. qua lef, echt geloof me, het moeilijkste is voor jezelf beslissen dat je gaat. daarna is het echt niet moeilijk meer. wel soms apart gevoel haha.

 27. Herkenbaar! Ik ben ook zoveel productiever met warm weer en ik heb dan echt 10x meer energie. In de winter heb ik zelf ook vaak last van dipjes, erg vervelend. Ik weet niet of ik ooit zou willen emigreren, maar ik zeg nooit nooit. Als ik het zou doen, zou het ook absoluut een warm land zijn! Gaaf dat jij die stap gaat zetten 🙂

  1. Diana zegt:

   dankje voor je reactie! ik vind het zelf ook heel gaaf dat ik het gewoon ga doen hahaha. een paar jaar geleden had ik echt niet gedacht dat ik dat zomaar zou doen namelijk. wie weet ga je ook nog ooit ergens in een warm land wonen.

 28. zegt:

  Ik ben Nederland ook meer gaan waarderen na een aantal mooie reizen. Maar voor de rest voel ik helemaal met je mee. Ook ik wil weg, maar ik ben bang dat de heimwee naar mijn familie te groot word. En dan moet ik mijn vriend nog zover zien te krijgen. Of gedeeltelijk emigreren, en de winters ergens anders doorbrengen. Ik leef ook op van de zon en stort in in de winter, letterlijk. Ik vind het dan ook mega stoer en tof dat jij je spullen gaat pakken en jou geluk elders gaat zoeken. Daar heb ik verdomde veel respect voor!

  1. Diana zegt:

   daar hebben we ook nog aan gedacht om alleen de winter weg te gaan en de zomers hier door te brengen. t nadeel is dan dat je nergens echt je leven op kan bouwen. daarom hebben we besloten om dan helemaal weg te gaan. veel succes met jouw keuze ooit.

 29. zegt:

  Wat bijzonder om te lezen! Zelf hou ik ook heel erg van zon en lekker weer, maar ik ga er juist niet beter van presteren. Het maakt mij vaak juist heel sloom en ik krijg snel hoofdpijn. Als ik terug kom van vakantie ben ik vaak juist blij dat ik er weer ben, meestal waardeer ik Nederland dan nog meer dan ik al deed. Neemt niet weg dat ik het onwijs tof zou vinden om te emigreren! Een warm land lijkt me heerlijk, maar Scandinavië trekt mij ook heel erg. Lijkt me wel heel prettig voor jou om straks eindelijk weg te zijn, zo te lezen voel jij je straks een stuk lekkerder. Gaaf dat jullie het gaan doen!

  1. Diana zegt:

   als je nog blij bent om thuis te komen na een vakantie dan zit je hier geloof ik ook wel goed 🙂 ik vind het altijd verschrikkelijk om weer nar huis te gaan na een vakantie en kan dan echt weken heimwee hebben naar de plek waar ik was geweest.

 30. zegt:

  Bijzonder artikel! Wat ontzettend stoer dat je het gewoon gaat doen! Ik vind hier juist fijn, maar dat verschilt dan dus ook per persoon. Ik houd uiteraard ook mega veel van de zon, maar met mijn hooikoorts en bleke huid waar ik de zon af en toe letterlijk op voel branden, kan ik dat niet te lang volhouden. Overigens heb ik ook een hekel aan slecht weer -duh- maar dat heeft niet zo’n effect op mij als het op jou heeft.

  1. Diana zegt:

   dankjewel. en ja dat verschilt zeker. de meeste mensen die ik ken vinden het hier ook wel prima. helaas, anders hadden ze mooi mee kunnen gaan haha.

 31. zegt:

  Aan de ene kant snap ik je totaal. Ik mopper ook vaak op het weer. Mijn geestelijke gesteldheid krijgt ook altijd een flinke opdonder bij seizoenswisselingen. Aan de andere kant is het denk ik ook goed om te beseffen hoe bevoorrecht je eigenlijk wel niet bent. In Syrië vluchten ze om aan oorlogsgeweld te ontkomen. Nl is relatief veilig. Wij hebben zorgverzekering, sociaal zorgstelsel, pensioenen, in bijvoorbeeld Griekenland gaat dat niet op. Je neemt je ouders maar in huis om te verzorgen. In het Midden-Oosten zijn mensen iedere dag bang om door suicidebombers om te worden gebracht. Dat blijft ons gelukkig bespaard. Natuurlijk mag je ontevreden zijn, maar stilstaan bij wat wij ook hebben, is ook zinvol. Geeft aan hoeveel geluk jij en ik hebben gehad om hier te zijn geboren 🙂
  X Wilmke

  1. Diana zegt:

   Hier heb je ook helemaal gelijk in. ik ben maar al te blij dat ik niet uit Syrie kom. ik heb iig nog de kans om goed voorbereid en veilig te verhuizen ipv in een gammel bootje te stappen. en ik weet ook dat het hier wel veilig is. toch zal ik hier nooit mijn eigen thuis gaan voelen en ik ben het ook met de reactie onder jou eens. net zoals Anges ben ik zelfstandige, je betaald ene hoop belasting maar je krijgt er weinig voor terug. Nederland is een paradijs voor de mensen die niet willen of kunnen werken, maar als je wel werkt en een goed loon hebt, dan kun je een groot gedeelte inleveren. en als ze er dan nuttige dingen van doen. maar ik vind het wel zuur dat ik zoveel mag betalen en er dan zo ontzettend veel mensen zijn die te lui zijn om te werken, en die dus mijn centjes krijgen.

 32. Agnes zegt:

  Ik ga ook! Over 21 dagen en denk er net zo over. Misschien nog wel wat erger want als onderneemster vind ik ook dat de nederlandse belastingdienst alles opvreet 😉

  1. Diana zegt:

   leuk dat je ook gaat! en al zo snel. jaloers haha.

   ik ben ook zelfstandige dus snap helemaal wat je bedoeld 😉 ga je in curacao ook als zelfstandige aan de slag?

 33. zegt:

  Dan heb je het met Nederland inderdaad niet getroffen en ja zon maakt je wel levendiger ik kan er zo slecht tegen als mensen erover klagen dat het te warm is..

 34. peggy zegt:

  Haha ik heb er niets aan toe te voegen! Denk er 100% precies hetzelfde over!

 35. zegt:

  Ik heb 12 jaar op Ibiza gewoond, helaas lopen dingen soms anders dan gepland, en zit ik nog minimaal 4 jaar on NL. Maar dat is ok, ik weet waar ik het voor doe. Ik vind NL vreselijk, als klein kind huilde ik al op de terugweg in het vliegtuig. Dat hield ik weken soms maanden vol. Een vriendin van mij emigreerd volgende maand al naar Curaçao, dan ben ik best jaloers hoor!! Ik kan me er ook niks bij voorstellen dat iemand hier voor zijn lol woont.

  1. Diana zegt:

   oooh ibiza is ook lekker! mag ik vragen waarom je dan nu hier bent? en ik kan het me eigenlijk ook niet voorstellen dat mensen hier willen blijven wonen. ik snap ook niet waarom niet al mijn vrienden mee gaan verhuizen naar curacao haha. vooral in de winter had ik echt serieus medelijden met iedereen omdat zij hier nog veel langer of mss wel altijd zouden moeten wonen dan ik. terwijl die mensen er waarschijnlijk zelf helemaal geen moeite mee hebben haha.

   1. zegt:

    Een scheiding, een zieke moeder en school voor Keira. Om een heel lang verhaal kort te maken 🙂

 36. zegt:

  Heel herkenbaar! Ik houd van zon en loop de hele dag te klagen als het regent. Ik ben allang blij dat ik van Noord-Holland naar m’n kamer in Utrecht ben vertrokken. Gelukkig verhuist mijn moeder volgend jaar ook naar Brabant. Dat scheelt al weer 5 graden haha.

  1. Diana zegt:

   haha ja dat scheelt echt veel hoor of je nu in het noorden of zuiden woont. hier (in het zuiden) is het dan vaak toch net wat warmer gelukkig.

 37. zegt:

  Tof dat je je verhaal wel deelt! Ik heb eigenlijk eerder een zomerdepressie dan een winterdepressie, maar hoop voor je dat de warmte daar je goed doet! Het is wel een prachtig eiland, dus je gaat er zeker op vooruit!

  1. Diana zegt:

   ooh wow daar heb ik nog nooit van gehoord. ik als echte zomerliefhebber kan me dat ook gewoon echt niet voorstellen. maar jij houdt dus gewoon echt van de kou enzo? naja, dan zit je hier iig goed haha 🙂

 38. zegt:

  Het lijkt me ook echt heerlijk om naar een ander land te gaan. Ik ben wel benieuwd of je daar dan ook al zicht hebt op een baan of dat je al dingen hebt lopen daar? Enige zekerheid is toch ook wel fijn lijkt me. Maar wel echt heerlijk, ik zie mezelf ook echt wel zitten op Curaçao bijvoorbeeld.

  1. Diana zegt:

   we hebben nog helemaal geen zekerheid daar. voor mij niet zo lastig. we willen allebei als zelfstandige aan de slag. maar of dat ook echt gaat lukken is natuurlijk nog de vraag. ik ben daar vrij makkelijk in en zie wel waar we belanden. voor mijn vriend is dat iets moeilijker want die houdt wel van zekerheid. ik denk dat ik dat ook niet zo eng vind omdat ik weet dat ze in de horeca altijd wel mensen zoeken. niet onze keuze om in de horeca te gaan werken, want dat betaald gewoon ruk, maar wel altijd prima tot je iets beters vindt heb ik dan. ik heb er ook een blogpost over geschreven, als je er meer over wilt lezen. https://eiland-meisje.nl/werk-zoeken-in-curacao/

 39. zegt:

  Ik ben onder de indruk en het zo met je eens! Ik herken het, in dit sombere land, heb ik ook last van winterdepressies. Triest weer maakt mij ook triest.
  Het eerste wat mensen aan je vragen: Wat voor werk doe je? Alsof dat je persoonlijkheid maakt.
  Ik durf en heb de middelen niet om die stap te zetten. 56 jaar, een zoon van 21.
  Laatst kwam ik een mevrouw tegen bij de AH. Wij raakten aan de praat en zij woonde in Spanje. Was even op visite bij familie.
  De doktoren waren daar beter (ik heb chronische pijn en de artsen zijn zo stug om mee te denken) en zij vertelde dat mensen daar zelfs geen pijnstillers meer nodig hadden. Het klimaat, veel relaxter leven. etc…
  ik ken mensen die de zomer weer helemaal niks vinden. Die houden van straffe kou. Het zweten, daar balen zij van. Maar de zomers in Nederland zijn altijd vies benauwd. Ik denk dat dat het is.
  Ik hou van de frisse zeelucht, dan knap ik helemaal op.
  Ik wens je al het geluk van de wereld toe en wat een daadkrachtige stap. Chapeau!

  1. Diana zegt:

   een winterdepressie is zo vervelend he? ik hoor ook heel vaak dat mensen die ziek zijn, in een warm land zn eigen veel beter voelen.
   ik zelf heb dat ook. ik heb heel veel last van mijn nek en schouders dat die vast gaan zitten. heb ik in de zomer ook veel minder last van dan in de winter.
   maar als je hier je kinderen hebt dan is het wel lastig om te gaan. ik denk dat het makkelijker is andersom. al ‘ken’ ik wel mensen die hun kinderen hier in nederland achterlaten om zelf naar curacao te verhuizen. weetje, de wereld is maar klein. en de techniek is zover dat je zo makkelijk contact kunt hebben. maar je moet zoiets wel kunnen. en niet iedereen kan zonder familie. en dan moet je dat ook niet doen, want dan wordt je daar ook niet gelukkig.
   dankjewel voor je berichtje!

 40. zegt:

  Ik begrijp je heel goed, ik hou ook van de warmte en de zon en ik heb ook een man die altijd roept dat hij hier niet hoort, maar die is ook nog eens half Indiaas dus daar zit wat in ;). Ik vind Nederland overigens zelf wel heel mooi en ik geniet er ook enorm van vlakbij het strand te wonen waar de zon gewoon vaker schijnt. Ben ook heel benieuwd hoe je het op Curacao gaat vinden. Het is zo’n heerlijk eiland! Maar ik ken best veel mensen die er vandaan komen en die vonden het wel heel klein. Gelukkig zit je zo in Cuba en in de VS. Ook best fijn dat dat kan! Maar overall geef ik je dus groot gelijk. Vooral met wat je zegt dat je wilt werken om te leven. Dat klopt!

  1. Diana zegt:

   wil je man wel in nederland blijven wonen dan? straks ga je ook nog verhuizen ;P wel lekker dat je bij het strand woont. wij wonen in het zuiden, dus dat scheelt ook al veel haha. mijn zusje (die in het noorden woont) kwam vandaag in dr winterkleren naar ons (daar was het schijnbaar koud), terwijl het hier vandaag gewoon warm en zonnig was. ik hoor ook vaak dat menen curacao te klein vinden. Maar ik vind dat juist fijn. het is niet zo klein dat er niets te doen is, maar wel zo dat je makkelijk overal naar toe kan. hier kom ik eigenlijk ook nooit verder dan een uurtje rijden. en dat is nog alleen omdat veel goede vrienden zover weg wonen. anders kwam ik denk ik nog minder ver haha.

   1. zegt:

    Hij wil ook graag een paar jaar naar het buitenland, maar voordat hij me kende woonde hij ook 10 jaar in het buitenland. Je weet maar nooit! Ik kom sowieso wel naar Curacao toe hoor. De vrouw van mijn neef (waar ik heel close mee ben) komt er vandaag. Toen zij trouwden, vierden ze het daar. Zo geweldig was dat! I love Curacao!

 41. zegt:

  Groot gelijk dat je komt. Ik had het ook maar wel minder erg dan jij. Ik word elke dag nog blij als ik naar buiten ga en zelfs als ik binnen zit en het zonnetje alleen al zie schijnen.
  Wat wel lastig is en blijft is dus je familie en vriendinnen missen. Vooral de eerste maanden. Maar als je dan weer op het strand ligt en in NL regent het, dan weet je waarvoor je het hebt gedaan 😉

  1. Diana zegt:

   haha jawel toch 😉 ik wordt stiekem ook wel een tikkeltje jaloers van jouw blog en instagram. ik kan niet wachten tot ik ook daar woon. ik vraag me af of dat gemis bij mij ook al in het begin komt.. ik denk vooral na een tijdje pas. als ik eenmaal gesetteld ben. ik verwacht dat ik het op het begin nog te druk heb met alles regelen enzo. ik ben iig heel benieuwd hoe het me gaat bevallen zo met zn 2tjes helemaal opnieuw te beginnen.

 42. zegt:

  Ik heb een hele tijd in het buitenland gewoond en vond Nederland daarvoor ook verschrikkelijk. Ik kon eigenlijk niet wachten tot ik ergens anders woonde. Maar toen ik daar in het buitenland zat begon ik ons kikkerlandje toch heel erg te waarderen. Ik ben nu ook heel blij dat ik weer in Nederland woon! Maar toch zou ik het liefst in Curacao wonen, haha.

  1. Diana zegt:

   haha ja dat hoor ik dus heel vaak. daarom ben ik ook zo benieuwd hoe ik over een tijdje tegen nederland aankijk. waar heb je ergens gewoond en voor hoelang?

 43. zegt:

  Zo mee eens Diana! Mij hoor je ook niet klagen als het hier warm is hoor. Ik zit er ook steeds vaker over te denken. Het doet mij gewoon zo goed om veel buiten te zijn merk ik en dan zonder winterjas en uggs inderdaad. Ik ga je verhaal volgen, ben heel benieuwd hoe je het daar gaat hebben!

  1. Diana zegt:

   haha ja idd zonder die winterjas en uggs. weetje waar ik me ook zo op verheug. nooit geen panty meer aan haha.

 44. zegt:

  Amen! Hoe ga je daar je geld verdienen? (Sorry voor de directe vraag hoor ;P dat is een van mijn grootste angsten voor het emigreren naar Nicaragua)

  1. Diana zegt:

   haha maakt niet uit. ikzelf heb afgelopen zomer mijn eigen bikini label opgezet. ik hoop daar een gedeelte mee te verdienen en dan daar nog verder uit te breiden. en ik wil uiteindelijk ook een gedeelte met mijn blog gaan verdienen. ik hoop natuurlijk dat ik daar een redelijk loon uit haal tegen de tijd dat we gaan verhuizen. maar ik hou er wel rekening mee dat ik op het begin misschien nog een baantje erbij moet nemen. ik heb dan wel het geluk dat mijn vriend waarschijnlijk wel makkelijk als zelfstandige aan de slag kan in een sector waar de lonen niet zo laag liggen, dus als hij genoeg verdiend is het nog niet zo’n ramp als ik slechter verdien.

   we willen wel graag als zelfstandige aan de slag omdat de lonen in curacao vrij laag liggen vergeleken hier. terwijl als je een beetje leuk wilt leven ( en dat willen we haha) je kosten van levensonderhoud wel vrij hoog liggen, toch wel te vergelijken met in nederland.

 45. zegt:

  Ik kan mij hier voor een groot deel in herkennen. Nu ben ik even op proeg weg, 7 maanden woon en werk ik aan de Costa Brava en het weer laat mij zoveel beter voelen! Heerlijk vind ik het hier!

  1. Diana zegt:

   oooh lekker! geniet ervan! ik hou ook echt van spanje. t is dat t daar in de winter te koud is..

 46. zegt:

  Wauw! Zelf wil ik ook wel weg uit Nederland, maar ik zou dan de stap maken naar de UK of Canada, ik kan denk ik niet zonder de seizoenen en ook echt het weer er van. Ja ik zeur ook als een echte Nederlander als het té warm is (hier is het al snel 34+), maar toch ergens… tsja.

  Vind het wel onwijs stoer dat je gewoon gaat!

  1. Diana zegt:

   je bent dus gewoon het tegenover gestelde van mij 😛 ga je ook ooit echt, of is het gewoon een droom?

 47. zegt:

  Wow, ik herken mijzelf echt wel. Ik kan wel eens genieten van zo een goede regenbui, dus volledig op zonne-energie werk ik nu ook niet, maar ik ben wel echt iemand die ook niet wil leven om te werken, maar wil werken om te leven 😉
  Ik hoop dat je echt gelukkig wordt in Curaco. 🙂

  1. Diana zegt:

   haha grappig om te horen dat je kan genieten van een regenbui. ikzelf kan me daar namelijk niets bij voorstellen.
   en dankjewel!

 48. zegt:

  Lijkt net of ik mijn vriendje hoor praten haha. Hij is Nederlands naar geboren op Curacao. En sinds ik hem ken, nu alweer 10 jaar. Heeft hij het erover dat hij uit de tropen komt en een hekel heeft aan het lelijke nederland en dat we in de toekomt gaan emigreren naar een mooi eiland. Lijkt mij ook heerlijk! Maar ik vraag me dan echt af wat voor werk ik zou moeten doen want rentenieren gaat nu nog niet helaas 😉

  X Danielle

  1. Diana zegt:

   leuk dat je vriendje van daar is! mss gaan jullie ook nog wel eens daar naar toe verhuizen dan. en kom ik je nog eens tegen daar haha.

 49. zegt:

  Voor mij is het altijd 50/50, ik ben net zoals jou en ik leef voor de zomer. De zon is heerlijk en ik kan dingen gaan ondernemen, is het koud voel me meteen een stuk minder. Maar ergens vind ik het ook weer fijn om in Nederland te wonen, er is iets waardoor ik toch blij ben om hier te zijn. En misschien is het wel de mensen met wie ik omga en zou ik niet durven weg te gaan.
  Maar ik zeg nooit nooit, ik zou heel graag in Italië willen wonen en als ik verliefd word op een leuke vent die ook naar Italië wilt. Dan zou ik zo mijn koffers pakken. Maar waar ik nu zit in mijn leven is Nederland nog wel goed voor me.

  1. Diana zegt:

   of als je verliefd wordt op een mooie italiaan 😛 😀

 50. zegt:

  Wat stoer joh!! Durf ik niet hoor, daarvoor wil ik het ook niet graag genoeg denk ik haha.
  Ben heel benieuwd naar je verhalen (kom pas net kijken op je blog, maar ik ga je volgen). Leuk 😀

  1. Diana zegt:

   nee ik denk ook, als je écht heel graag wil dan zet je je op een gegeven moment wel over die stap van niet durven heen. veel mensen dromen er wel over, maar vinden het hier opzich toch prima. dan is het t niet altijd waard om al je vrienden en familie achter te laten..

 51. zegt:

  Zeer herkenbaar! Het weer hier werkt deprimerend. Ik heb dat ik dus ook weg wil uit Nederland, maar mijn familie en vrienden zijn allemaal hier. En inderdaad de mentaliteit werken, werken, werken, dat is gewoon niet leuk. Het liefst verhuis ik naar een Bounty eiland en leef ik daar. Ik hoef niet rijk te worden, zolang ik maar gelukkig leef 😀

  1. Diana zegt:

   ja echt. gelukkig zijn is zoveel belangrijker dan rijk zijn. niet dat ik nu rijk ben ofzo. maar ik ga wel mijn goedbetaalde baan opgeven om nog maar te zien of ik een fatsoenlijk loon kan verdienen straks. maar ik weet wel zeker dat ik veel gelukkiger zal zijn. bij mij was ook het enige puntje om er over na te denken dat mijn familie en vrienden hier wonen. maar tegenwoordig zijn er zoveel manieren om contact te houden.

 52. zegt:

  Kan er wel inkomen, vooral met het weer maar ook over het werken… Mijn vriend wil later heel graag vér weg gaan wonen, denk dan bv. aan Australië. Ook omdat hij vindt dat hij in België leeft om te werken en niet genoeg geniet. En ja, hij werkt net zoals jij op zonne-energie, haha. In de winter zegt hij zowat elke dag dat hij op reis wil naar de zon.
  Zelfs heb ik ook problemen met het weer. Ik zal in de winter vaak in een heuse put te komen zitten, op het randje van depressief. Veel vervelend. Toch ben ik bang om een stap zoals jij te nemen. Mijn familie en vrienden zo ver weg. Brrrrrrr. Mijn mama, noch ik, hebben veel centjes en kunnen die dure vliegtickets echt niet om de zoveel maanden zomaar betalen. Elkaar af en toe bezoeken zit er dus ook bijna niet in. Bovendien zou mijn diploma Frans en Vlaamse Gebarentaal in het buitenland niet zo heel veel waard meer zijn.
  En verder ben ik eigenlijk heel tevreden over m’n landje 🙂 het weer mag niet goed zijn, we zitten misschien in een crisis, er zijn veel lelijke steden, maar ik voel me echt thuis in m’n stad: Antwerpen.
  Maar ik vrees dat m’n vriend nooit 100 procent gelukkig zal zijn in België. Misschien verhuis ik dus net als jij over een paar jaar, wie weet wel naar Curaçao haha!
  Nou, wat jij doet: ik heb er oneindig veel respect voor. Ik wens je heel veel succes en vooral geluk in Curaçao. Dat je mag genieten van het leven!
  Liefs, Lena

  1. Diana zegt:

   ik snap dat dat dan wel een moeilijke keuze is als je niet de centjes hebt om op en neer te kunnen vliegen. wij hebben ook onder andere voor curacao gekozen omdat het een fijne verbinding met nederland heeft. het is nog wel 8-10 uur vliegen maar er gaan wel elke dag een paar vluchten en buiten de kerstperiode is het ook zeer goed betaalbaar.
   maar weetje wat het voordeel van australie is.. je kan je wel opgeven voor al you need is love. dan neem robbert ten brink je moeder mee naar jou in australie. 😛

 53. zegt:

  Een tijdje terug heb ik ook een stukje geschreven waarom ik weg zou willen gaan. Maar inderdaad ook vanwege het weer. In de winter voel ik mij ellendig en leef ik echt op automatische piloot en op sommige dagen is het zo erg dat ik dan bed hele dag niet uitkom. Jammer genoeg valt het hier ook nog steeds tegen qua weer op een paar mooiere dagen na dan. Maar dan ben ik inderdaad ook het meest actief.

  1. Diana zegt:

   ja erg is dat he. ik ga je stukje even opzoeken. ben benieuwd naar wat jij erover hebt geschreven.

 54. Grappig om te lezen dat je op zonne-energie werkt! Ik kan juist absoluut niet tegen de warmte.. als het gewoon warm is met een windje, dan gaat het wel 🙂 Maar 30+ en dan in de zon liggen bakken, echt niet!
  En ga zeker genieten van alles zodra je daar je plekkie gevonden hebt 🙂

  1. Diana zegt:

   haha je bent precies het tegenovergestelde dan. hou je ook van kou dan? van de winter?
   ik kan echt uren liggen bakken in de zon. heerlijk.

   en dat genieten ga ik zeker doen! thnx.

 55. zegt:

  Komt mij erg bekend voor! Ik ben te gehecht aan mijn familie en vrienden anders had ik ook wel willen emigreren.

  liefs

 56. zegt:

  Ik snap je heel goed! Ik merk het ook aan mezelf als het weer minder is. Een goede keus heb je denk ik gemaakt. Q

 57. Wat leuk om te lezen! Super herkenbaar ook! Ik wordt echt heel erg vrolijk van mooi weer, en als het slecht weer is kan ik daar ook echt chagrijnig van worden, vooral harde wind tijdens regenachtige/ donkere dagen, pfff… Later zou ik ook heel graag emigreren naar een warm land. Heel tof dat je die stap gaat nemen! Er zijn vast fijne dingen aan Nederland die je gaat missen, maar de zon maakt al een hele hoop goed volgens mij! 🙂 Liefs

  1. Diana zegt:

   ik heb ook zo’n hekel aan die donkere dagen. weet je al waar je heen wilt dan? of is het nog gewoon een droom?
   en ja ik ga de leuke dingen met vrienden zeker wel missen. maar de zon gaat heel veel goedmaken haha. vooral in de winter. als iedereen hier 3 truien draagt terwijl ik lekker in mn bikini op t strand lig hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *