BB10 formulier aanvragen

inboedel verschepen naar curacao - carib intertrans.

Als je naar Curacao geëmigreerd bent, en je hebt je inboedel meegenomen vanuit Nederland, dan heb je daar invoerrechten over moeten betalen als je nog niet ingeschreven staat. Deze moeten betaald worden voordat de container naar jouw huis gebracht wordt.

Maar gelukkig kun je de invoerrechten terug vorderen.

Je mag namelijk tot een half jaar na je emigratie je inboedel vrij invoeren. Deze spullen moeten dan wel al minstens een half jaar in bezit zijn (Een auto 1 jaar). Dus mocht je wel nieuwe spullen hebben, haal deze uit de originele verpakking en zorg gewoon dat het er niet spiksplinternieuw meer uitziet. Mag niet, doet iedereen. En het moet ook wel een beetje reëel zijn wat je meeneemt.. Dus 8 bedden terwijl je in een 3 kamer woning woont zal waarschijnlijk niet lukken. En over gereedschap betaal je altijd invoerrechten, ook al is het niet nieuw. Maar ik moet wel zeggen, bij ons deden ze niet moeilijk en hoefden we niets te betalen. Dus dat is denk ik een beetje afhankelijk van de douane-ambtenaar die je spullen komt controleren.

inboedel verschepen naar curacao - carib intertrans.

Hoe vraag je een BB10 formulier aan?

Deze vraag je aan bij Kranshi. Voordat je je BB10 formulier kan aanvragen, moet je je sedula in bezit hebben. Het makkelijkst is dus ook om meteen nadat je je sedula hebt opgehaald een nieuw nummertje te trekken bij de ingang van Kranshi. Het wachten duurt meestal niet lang. Je moet je sedula showen en 10 gulden betalen, en dan krijg je dat formuliertje meteen mee.

Wat moet je met dat BB10 formulier doen?

het BB10 formulier lever je in bij het transport bedrijf dat hier in Curacao de afhandeling van je container/spullen gedaan heeft. Zij zorgen ervoor dat dat bij de douane terecht komt. Binnen een week konden wij een ander formuliertje ophalen bij het transportbedrijf en daarmee ga je naar het belastingkantoor. Daar krijg je de cheque, waarmee je naar de bank gaat, en die zetten het op je rekening. Heb je nog geen bankrekening op Curacao, dan ga je naar de girobank en dan krijg je het handje contactje mee.

tja, behoorlijk wat werk om je geld terug te krijgen.

 

Help jij mee deze pagina up to date te houden? 

Deze informatie is van voorjaar 2016. Mocht je merken dat er iets veranderd is, of niet meer klopt.. Laat het me a.u.b. weten, dan kan ik het aanpassen. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen zijn/haar papieren kan regelen zonder onnodig extra werk. 

3 reacties

 1. Hoe moet ik afspraak maken om een BB10 op te halen. IKan dit online?

 2. Cynthia Yvonne Lont-Balinge zegt:

  Goedemiddag, Ik wil een BB10 formulier hebben. Hoe of waar moet ik een afspraak hiervoor maken?

 3. Andrew zegt:

  There is no need to wait for sedula,
  You can get BB10 with once registered in kranshi.
  Appointment for sedula could take two-three months now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *