Sedula aanvragen

Voordat je je sedula aan kan vragen moet je eerst je verklaring van rechtswegen in bezit hebben.

Zo regel je je verklaring van rechtswege.

Zodra je jouw VVR hebt opgehaald kan je aan de slag om je sedula aan te vragen.

Hoe vraag je een sedula aan?

Voordat je je sedula aanvraagt laat je eerst je verklaring van rechtswege registreren bij de burgerlijke stand, ook wel Kranshi genoemd. Dit doe je zonder afspraak. Als je binnenkomt meld je je bij het loket meteen achter de ingang. Vertel aan diegene die daar achter zit wat je komt doen, en dan krijg je een nummertje. Je loopt door naar achteren en wacht totdat je aan de beurt bent. Bij ons viel dit wel mee, en waren we binnen een half uurtje aan de beurt.

Adres van Kranshi (burgerlijke stand):

Roodeweg 42 in Willemstad.

Welke papieren heb je nodig om je sedula aan te vragen

(Deze neem je dus mee tijdens je 1e bezoek aan kranshi, als je je VVR gaat laten registreren.)

 • paspoort.
 • geboorte akte.
 • huwelijks akte of scheidingsakte (indien van toepassing)
 • Bewijs van uitschrijving bij je vorige gemeente.
 • Je verklaring van rechtswege.

Afspraak maken om je sedula aan te vragen.

Daarna moet je een afspraak maken bij het vergunningenloket. Dit kan via de telefoon. Nummer: 433-3123. Of je gaat even persoonlijk langs om een afspraak te maken. Het vergunningen loket zit in Salina. Adres: Eurobuilding Salina 127 unit 3-8.

Update: Je kan tegenwoordig ook via internet een afspraak maken. Klik

Sedula aanvragen bij Kranshi.

Op het tijdstip dat je afspraak staat ga je weer naar Kranshi. Je meld je weer bij het loket achter de ingang, waar je dus weer een nummertje krijgt. Deze keer loop je niet door naar achteren, maar ga je in de ruimte tegenover het loket wachten tot je aan de beurt bent. Zorg dat je je paspoort bij hebt en 15 gulden. Je sedula wordt daar gemaakt waar je bij staat, en deze krijg je dus ook meteen mee naar huis. Is in enkele minuten gebeurd (excl wachttijd).

Tip: De foto die op je sedula komt wordt hier ter plekke gemaakt, dus zorg dat je haar goed zit!

Gefeliciteerd, je bent nu officieel inwoner van Curacao.

pondjesbrug willemstad curacao

 

Vind hier nog veel meer informatie die je helpt bij je emigratie naar Curacao. 

 

Help jij mee deze pagina up to date te houden? 

Deze informatie is van voorjaar 2016. Mocht je merken dat er iets veranderd is, of niet meer klopt.. Laat het me a.u.b. weten, dan kan ik het aanpassen. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen zijn/haar papieren kan regelen zonder onnodig extra werk. 

Follow

Diana

Praat gezellig mee

8 reacties op “Sedula aanvragen

 1. Theo

  Onder het kopje “Welke papieren heb je nodig om je sedula aan te vragen”, moet (uit ervaring van 2 uur geleden) even worden toegevoegd:

  * Je hebt een origineel uitschrijfbewijs nodig van je gemeente. Ik had een email met een scan van de uitschrijving van mijn gemeente gehad, deze werd niet geaccepteerd. Ik zou het over een week nog een keer kunnen proberen in de hoop dat mijn uitschrijving ook digitaal is doorgegeven aan Kranshi. Deze gok ga ik niet nemen, ik probeer het origineel hier wel te krijgen. Ik had mij voor vertrek naar Curacao nog niet uitgeschreven om geen “gat” te krijgen in mijn zorgverzekering.

  * als je VVR digitaal is goedgekeurd, moet je eerst een stempel in je paspoort gaan halen bij de Toelatingsorganisatie Curaçao, Prinsenstraat 90, Punda
  Willemstad Curaçao, voor je 1e bezoek aan kranshi. Anders sturen ze je ook onverrichter zaken terug.

  Reply
 2. Pingback: BB10 formulier aanvragen | Emigreren Curacao | Papierwerk

 3. Sabine

  Hier gaat het ongeveer hetzelfde, alleen heb je eerst een visum nodig. Als je dat eenmaal hebt is je cedula zo gedaan. Bij ons staat trouwens ook de bloedgroep op de cedula. Ze willen daarvan bewijs hebben, dus ook als je het al weet maar je hebt geen bewijs moet je eerst bloed laten prikken. Dat heb ik dus ook gedaan en nu staat het er keurig op haha

  Reply