Best week ever.

beach club Karakter Curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


 

Wát een geweldig weekend was ’t vorige week dan! Om maar meteen positief te beginnen. Echt mensen, het leven is hier zo ongelooflijk goed. Net zoals in Nederland was het vorige week ook hier Pasen. En daarvoor natuurlijk Goede vrijdag. Een extra lang weekend dus. Mijn vriend en ik hadden besloten om ook echt weekend te nemen. Ofja, 4 dagen weekend is gewoon vakantie, zeker als je op dushi Korsou woont.

beach club Karakter Curacao

Vrijdag ochtend zijn we eerst even naar een auto wezen kijken, want 1 auto is niet handig met z’n 2e. Deze beviel ons wel dus we hebben meteen afgesproken om de week erop de koop rond te maken. Op Goede vrijdag was namelijk alles dicht, en kon je niets regelen. Eenmaal thuis hadden we ons beach-ready gemaakt om vervolgens naar Karakter te gaan. We hebben daar heerlijk geluncht en de rest van de middag hebben we doorgebracht op 1 van de strandbedjes. Het is zo ongelooflijk mooi daar. Het water is nog blauwer dan in gephotoshopte vakantiefoldertjes. Heerlijk middagje. Later zijn we nog wezen eten bij Ginger, een restaurant met een Aziatisch tintje.

Zaterdag was ook al weer zo’n geweldige dag. We waren uitgenodigd om mee te gaan varen voor een verjaardag. Ik hou van varen. Ik vind het heerlijk op een boot. Als ik later groot en rijk ben….

Zondag was het Pasen, en dat vier je met familie toch? Dus wij zijn samen met mijn broertje naar de Grote Knip – 1 van mijn favoriete strandjes – gegaan en hebben daar gechilled totdat de zon onder ging. Daarna zijn we met z’n drietjes wezen eten bij De Pier, wat niet zo’n heel groot succes was. Maar gelukkig was het wel heel gezellig. Na het eten gingen we nog 1 drankje drinken bij Wet en Wild. Dat 1e drankje werden er natuurlijk veel meer, want tja.. zo gaat dat hier.

Jullie begrijpen dus wel dat 2e paasdag niet meer zoveel voorstelde. We hadden nog een poging gedaan om te relaxen bij Kokomo, maar er wilde iemand weer heel graag terug naar bed hihi. Nee, niet ik. We hebben de paasdagen afgesloten met een heerlijk culinair hoogstandje. Truck di pan.

kokomo strand curacao

En toen was daar mijn eerste werkdag. Het is echt ongelooflijk lang geleden dat ik voor iemand anders heb gewerkt. Ofja, ik werk daar in principe ook voor mezelf, maar toch, je werkt ook voor iemand. Ik ben al zo lang zelfstandige dat ik niet eens wist wat ik me er bij voor moest stellen.. Op kantoor met andere mensen werken. Maar het was me erg goed bevallen. Leuk werk, en ook leuke collega’s, maar die kende ik eigenlijk allemaal van te voren al.

Wel was er nog iets best wel stoms gebeurd die dag. We hadden ons buiten gesloten die ochtend. Al onze buitendeuren vallen automatisch in het slot als je ze dicht doet. Nu ken ik mezelf wel een beetje, en heb ik uiteraard gezorgd dat er ergens bij iemand in de buurt een sleutel ligt voor het geval ik de deur dicht gooi zonder een sleutel bij me te hebben. Nu gooiden we ook de deur dicht, en we hadden de sleutel gewoon bij, maar toen mijn vriend de deur op slot wilde doen, ging dat niet. Oeps, er zat nog een sleutel aan de binnenkant. Net zoals bij de andere deuren, dus we konden niet meer binnen. Hoe we dit opgelost hebben? We hebben shutters naast de deur, die gelukkig altijd open staan. Het muggengaas wat ervoor zit heeft m’n vriend weg gesneden en heeft toen met de autosleutels de huissleutel aan de binnenkant eruit kunnen pulken.

Woensdag had ik meteen mijn 2e werkdag, en ik ben er nog niet helemaal op ingesteld dat ik niet meer elke dag thuis ben. Dus geen eten in huis om mee te nemen voor de lunch. Gelukkig werken mijn vriend en ik vlak bij elkaar, dus kon hij me even oppikken zodat we samen konden lunchen. Dat is eigenlijk best wel voor herhaling vatbaar, en een aangename break tussendoor.

Donderdag hadden we afgesproken om de auto over te laten schrijven. Hebben we eindelijk 2 auto’s, en zijn we minder afhankelijk van elkaar. Maar mensen mensen, wat een gedoe om dat te regelen. Bij onze eerste auto hadden we iemand betaald om dat voor ons te regelen. Ik kan je zeggen, mochten we nog ooit een auto kopen, dan doen we dat dus weer. ‘S middags ben ik lekker bij Madero gaan bloggen. Daar op de loungekussens zat ik dit stukje te typen. En ik was daar zoveel  productiever dan thuis eigenlijk. De woorden vlogen gewoon uit mijn vingers. Ga ik vaker doen! Ook had ik die middag nog afgesproken met iemand die ik eigenlijk al weer een hele tijd via Facebook spreek, wat ook zeker voor herhaling vatbaar was.

Zo, dat was een leuk weekje. Eigenlijk is elke week hier wel leuk, maar deze was extra leuk. Iedereen een heel fijn weekend!

 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

 

14 reacties

 1. Chantal zegt:

  Levensgenieters in het kwadraat! 😉

 2. zegt:

  Wanneer je de volgende keer weer op Grote Knip of op één van die andere mooie stranden op Banda Bou bent dan moet je je dag afsluiten bij Solfood op Westpunt. Wel reserveren! Maar serieus, wanne goei afsloiter van de dag!

  1. Diana zegt:

   daar zal ik binnenkort dan zeker eens een kijkje gaan nemen. want ik hou wel van wa goei eten.

 3. zegt:

  Hi Diana,

  Het is alweer even geleden dat ik jouw blog bezocht heb, maar wat leuk weer om te lezen.
  Ook interessant artikel over wat het nou precies kost om te emigreren naar Curacao, dat heb ik mijzelf altijd al afgevraagd :).
  Wat een leven, als ik het zo lees, werken zal wel weer even wennen zijn ja.
  Maar dan ’s avonds BBQen ofzo maakt weer een hoop goed haha.

  Have fun!

  liefs, Esmeralda

 4. zegt:

  Wauw, dat klinkt als een fantastische week, heerlijk zeg! Die mooie kleur van het water…nog steeds lichtelijk jaloers en zo krijg ik alleenmaar meer zin in onze vakantie (in sept pas ;p)

 5. Mike zegt:

  Leuk blog weer om te lezen! De grote knip is toch het strand puur voor de lokale bevolking? Geen toerist te vinden daar?!
  Hoe duur is het eigenlijk over het algemeen om strandbedden te huren? Is dat erg duur zowel op toeristische stranden als niet toeristisch?

  1. Diana zegt:

   dankje. Bij de grote knip komen lokalen en toeristen. dus ook zeker wel toeristen zijn daar te vinden.
   Hoe duur het is, is verschillend. Maar meestal rond de 7 gulden per bedje. maar op sommige stranden komt daar ook nog entree bij.

 6. zegt:

  Ondanks dat je nu naar je nieuwe werk bent gegaan klinkt het leven daar nog steeds als een hele grote vakantie! Als je schutters altijd open staan, wel uitkijken dat anderen niet ook een sleutel kunnen bemachtigen… Fijn weekend!

  1. Diana zegt:

   haha zo voelt ’t ook hoor haha.
   Nou, normaal gezien zou er daar geen sleutel in moeten zitten haha, want dan kunnen we dus zelf ook niet meer binnen 😛

 7. zegt:

  Leuke week! Ook dat je aan het werk bent gegaan! Zal wel weer even wennen zijn 🙂

 8. Maudje zegt:

  Wat een heerlijke week heb je weer gehad!
  Ik kijk iedere vrijdag weer uit naar jouw verhalen van de afgelopen week. Kan me heel goed voorstellen dat je niet meer terug naar Nederland wilt hoor haha.
  Je schrijft heel vaak over Karakter, dat het daar zo heerlijk is. Denk dat ik daar eerdaags ook maar even langs ga dan.
  Succes met je werk!
  Knuffie voor de hondjes x

  1. Diana zegt:

   ja het was idd heerlijk. Karakter is een heerlijk plekje, en zo lekker dichtbij 😀 dankjewel en knuffel terug van ze 😉

 9. zegt:

  Klinkt echt als een geweldige week. Vooral het paasweekend klinkt als vakantie.

  Wat een heerlijk eiland om te wonen 🙂

 10. zegt:

  Grote Knip! Zo mooi!
  Fijn nu met twee auto’s, op Curacao ben je nergens zonder auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *