Geluk zit in de kleine dingetjes

eiland-meisje - curacao blogger

Het leven op dushi Korsou is heerlijk. Ik bedenk me elke dag wel een keer hoe gelukkig ik wel niet ben. En dat geluk zit echt niet alleen in het feit dat we elk weekend naar het strand kunnen. Dat geluk zit ook in de kleine dingetjes.

 • Neem bijvoorbeeld dit moment. Het moment dat ik een artikel aan het typen ben over hoe geweldig het hier is. Ik typ dit terwijl ik op een loungebank zit op het strand. uitzicht op kristal helder water. In de schaduw van zo’n mooie palapa. Met een heerlijk verkoelend briesje en naast mij een palmboom.
 • Of wanneer je over de brug rijdt. Je weet wel, die hele hoge. De Juliana brug. Dat prachtige uitzicht wat je dan hebt over het centrum van Willemstad. Dat uitzicht gaat nooit vervelen. Die gekleurde huisjes daar aan het water. Prachtig.
 • Sowieso als je op de weg zit en je ziet dan ineens de zee opduiken. Elke keer denk ik dan weer van ‘wow, ik woon gewoon op een tropisch eiland’. Ik word er gewoon gelukkig van om de zee te zien. Al is het van een afstandje, zoals vanaf mijn porch. Als ik in mijn hangstoel zit, zie ik tussen de huizen door gewoon de zee.
 • Ik word er gelukkig van dat ik elke dag een zonnebril op kan. Het is bijna elke dag zonnig hier en ik ben dan ook ontzettend gelukkig dat ik een nieuwe Ray Ban heb mogen ontvangen. En dat ze deze helemaal naar Curacao wilden sturen.

eiland-meisje - curacao blogger

 • Ook word ik gelukkig van teenslippers. Ik ben echt zo’n schoenenfreak. Heb weet ik veel hoeveel schoenen, maar draag ze bijna nooit. Ik loop vrijwel altijd op teenslippers. Het geeft gewoon zo’n vrij gevoel, en daar wordt ik blij van.
 • Nog iets wat ik hier zo fijn vind: Geen jas aan als je de deur uit gaat. Eigenlijk gewoon het feit dat je niet na hoeft te denken wat je aan doet. Niet meer het weerbericht hoeft te checken als je in je kledingkast staat om je aan te kleden.
 • Ik word gelukkig van alle leuke mensen die ik hier ontmoet. Omdat je al je vrienden in Nederland achterlaat, en alleen deze kant op komt, begin je echt helemaal opnieuw. Met dus ook een nieuw sociaal leven. En dat vond ik in het begin best even spannend. Dus ik prijs mezelf heel gelukkig dat ik al zoveel leuke mensen heb ontmoet. Het leven is goed hier, maar samen met anderen maakt dat het zo geweldig is.

Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik gelukkig ben. Als ik een cijfer moet geven aan mijn leven dan zou ik het een 9 geven. Een 10 zou het worden als mijn vrienden en familie vanuit Nederland ook hier heen zouden verhuizen.

Welk cijfer zou jij jouw leven geven?

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Smart buy glasses. Bedankt voor de mooie zonnebril! Ik ben er erg blij mee. Ook met jullie service. Masha danki!

 

17 reacties

 1. zegt:

  Ohh ik kan me voorstellen dat je op Curacao van zo’n beetje álle kleine dingetjes wel zielsgelukkig moet worden. Nog anderhalve week dan kan ik met je meepraten over deze dingen <3. Die zonnebril is trouwens echt supermooi,staat je goed ook!

  1. Diana zegt:

   thnx! en ja er zijn hier heel veel dingen waar je gelukkig van wordt. Maar helaas zijn ook hier mindere dingetjes hoor. veel afval naast de weg en zielige zwerfhonden enzo. maar de mooie dingen zijn zo veel waard hier.

 2. zegt:

  Wat een mooi artikel! En wat lijkt het mij héérlijk-lijk om in een tropisch land te wonen. Helemaal hoe je alles beschrijft:)!

  1. Diana zegt:

   dankjewel, en ’t is ook heerlijk 😛

 3. zegt:

  Oh, wat lijkt me dat heerlijk, nooit meer het weerbericht hoeven checken en altijd zonnig weer verwachten!
  Zou mij zeker ook heel blij maken.

 4. Ellen zegt:

  Wauw, coole zonnebril! Die heb je daar vast en zeker nodig, haha. Kleine dingetjes zijn minstens zo belangrijk dan grote dingen in je leven. Leuk om te lezen waardoor jij zo gelukkig wordt!

 5. zegt:

  Mooie bril!!! En ja helemaal mee eens zeg! Geluk zit in die kleine dingen. Ik heb best weleens irritaties hier. Maar elke dag geniet ik van de bergen. Soms met de wolken ervoor, die hangen dan gewoon in de stad. Soms zo groen met de felle zon. Heerlijk! En ja met die kleding: hier is het wat kouder en veel regenachtiger dan bij jou, maar dat klimaat is wel 365 dagen per jaar hetzelfde. Dus ook ik heb nooit meer kledingstress en op het weerbericht kijken heeft hier simpelweg geen enkele zin aangezien het nooit klopt en in 5 minuten kan omslaan. Mijn ouders hadden daar toen veel moeite mee toen ze hier waren. Elke dag op dat weerbericht kijken hahaha. Heeft echt geen zin 😛 Ik geef mijn geluk een 8. Bogotá is niet de stad voor een 9. De stad zelf is een 6 of een 7. Als ik ergens anders woon, meer natuur en schone lucht, dan gaat het stijgen.

  1. Diana zegt:

   dankje! ik heb gelukkig nog niet zoveel irritaties hier. mss dat dat ook nog gaat komen hoor, ben er nog niet zo lang. maar de kwaliteit van het leven is gewoon zoveel beter hier voor mij. terwijl hier ook echt niet alles perfect is.
   en van je ouders haha, grappig. is lastig om zo snel los te laten hoor. Deed dat de eerste weken hier ook nog wel hoor, als het regende. kijken wanneer ’t weer weg was enzo, maar dat klopte ook voor geen meter.

 6. zegt:

  Jouw blog is voor mij een soort confronterende guilty pleasure, ik ziet hier dit artikel te lezen, binnen, met een dekentje om me heen terwijl ik nog steeds kippevel van de kou heb. Mijn leven zou geen mega hoog cijfer krijgen, maar probeer er maar zo veel mogelijk van te maken en wie weet kom ik over een paar jaar ook op een mooi eiland terecht 😛

  1. Diana zegt:

   ik hoop het voor je dat jij ook ooit op een mooi eilandje mag wonen 😛 maak er idd nu maar ’t beste van dan 😀

 7. zegt:

  Fijn lijstje, en wat een toffe zonnebril!
  Ik word ook altijd helemaal vrolijk als ik niet met jas en sjaals de deur uit hoef en gelukkig begint het hier nu langzamerhand weer wat warmer te worden, tijd voor terrasjes en ’s avonds buiten rondslenteren 🙂

  1. Diana zegt:

   ja toen ik in nederland woonde vond ik dat ook heel fijn als het eindelijk weer mooi weer werd 😀 geniet ervan!

 8. zegt:

  Ik word helemaal blij van jouw blije lijstje. Ik wil ook de hele dag op teenslippers lopen. Zomer waar blijf je!?
  Die zonnebril staat je fab trouwens <3

  1. Diana zegt:

   ja lekker he hele dag op teenslippers.
   mama zei net dat het maandag 20 graden wordt in nederland, dus daar is je ‘zomer’:P
   en dankjewel 🙂

 9. zegt:

  Fijn hoor! Ik zou mijn leven een 8,5 geven op dit moment. Grappig dat je in je zonnebrilglazen de benen ziet van je fotograaf. Je vriend waarschijnlijk?

  1. Diana zegt:

   haha ja me vriend ja. ik wilde het weg photoshoppen, maar dat was nog lelijker :’)
   mooi dat jij ook een lekker hoog cijfer aan je leven kan geven!

 10. zegt:

  Klinkt allemaal heerlijk zeg! Ik zou zo met je willen ruilen!
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *