Dromen worden werkelijkheid

wonen op curacao - dromen worden werkelijkheid

De afspraak voor onze VVR (dat is de verklaring van rechtswege, zodat je mag werken op Curaçao) staat gepland. Onze verhuizing begint zo steeds meer vormen aan te nemen en het begint steeds echter te worden.

Oké het was natuurlijk al echt, maar soms voelt het nog zo onrealistisch. Alsof alles een droom is.

Een goede droom dat wel. Want zeg nu eerlijk, wie heeft er nu nooit gedroomd om op een tropisch eilandje te wonen.

Maar soms ben ik gewoon bang dat ik wakker wordt. Dat alles nep is.

Het klinkt ook gewoon te perfect. Wonen op een eiland waar het altijd warm is. Gewoon nooit meer die winters. Nooit meer kou lijden. Ooh wat heb ik een hekel aan de winter. Ik zit nu al met 2 truien aan, en dan is het nog niet eens onder de 10 graden.

Soms lijkt het alsof we gewoon op vakantie gaan. Alsof we na een paar weken weer terug moeten. Ik realiseer me soms nog niet dat we dat niet meer hoeven. Dat ik gewoon mag blijven daar.

Ik ben de dagen ook al echt aan het aftellen.

Nog 74 dagen.

En de tijd gaat zo ontzettend snel. We zijn ook zo druk met alles regelen. Alle spulletjes die niet mee gaan, die moeten we kwijt. Het papierwerk wat allemaal geregeld moet worden. In de tussentijd nog lekker vaak met vrienden afspreken. De tijd vliegt.

Voor we het weten zijn onze dromen werkelijkheid.

Dan worden we ‘s ochtends wakker en schijnt het zonnetje lekker. Eten we buiten ons ontbijtje. Trek ik m’n teenslippers aan in plaats van m’n Uggs. Eindelijk af van die winterdepressies. Elke week naar het strand..

Follow your dreams..!

wonen op curacao - dromen worden werkelijkheid

12 reacties

 1. zegt:

  Echt super tof dat je het gewoon DOET. Respect hoor 😀

 2. zegt:

  Aaah leuk, het komt steeds dichterbij!! en omg de winterdepressie ja daar heb ik ook last van.
  Als ik een dipje heb ga ik altijd meteen vluchten kijken haha. xx

 3. zegt:

  Zo spanneeeend!!!

 4. Diana zegt:

  thnx voor al jullie leuke reacties 😀

 5. Fijn om te lezen dat het aftellen nu echt begonnen is. Lijkt me zo gaaf om uit te kijken naar je grote droom. 74 dagen is echt heel weinig!!!

 6. zegt:

  Yes! Nog maar 74 dagen! 😛 Ik had zelfs een app om af te tellen hahaha. Elke dag kon ik zien hoeveel dagen nog… 😛

 7. Ik vind het zo stoer dat jullie deze stap nemen! Zelf droom ik regelmatig van een leven op een heerlijk warm eiland ( zoals nu, liggend op een heerlijk strand op Ibiza) maar ik zou het denk ik nooit durven. Respect voor jullie dus!

 8. Hans zegt:

  Volg met veel interesse je verhaal. Ons huis in NL staat te koop, er zijn al veel bezichtigingen geweest en mogelijk biedt zich binnenkort een koper aan. Zodra het huis is verkocht emigreren wij ook naar Curacao. Papieren liggen al gereed op Curacao dankzij emigratie service van Nakaminda. Volgende week afspraken voor offertes van verhuisbedrijven. De exacte datum is dus nog niet bekend. We worstelen met de vraag of we eerst nog even heen en weer vliegen om huizen te bekijken of eerst gaan huren. Ligt allemaal aan wanneer het huis is verkocht… Het kan ons niet snel genoeg gaan!
  Groeten Petra en Hans.

 9. zegt:

  Echt, het jaar vliegt voorbij. Voor je het weet, sta je snikkend op Schiphol.

 10. zegt:

  Klinkt zo fantastisch!! Ben heel benieuwd hoe jullie het gaan hebben en wanneer je je gaat realiseren dat het echt is.

 11. Zo spannend allemaal! 😀 Ik ben zo blij voor je dat het steeds meer werkelijkheid wordt!

 12. zegt:

  Klinkt zalig altijd die warmte. Gelukkig is het voor jouw geen droom maar werkelijkheid.
  Nu kan je aftellen en wachten tot je mag verhuizen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *