Living the good life @ Curacao

suppen Curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


Chillen op het strand, zo begon ook deze week weer. Misschien een beetje standaard, en misschien niet boeiend om elke week weer hetzelfde te lezen.. Maar geloof me, het is echt zo’n heerlijk begin van het weekend en afsluiter van de week. Nu het ook vakantie periode is, en ik op Facebook al die vakantie foto’s zie. Hoe gelukkig mensen zijn. Hoe’n leuke tijd ze hebben. Dan bedenk ik me hoeveel geluk ik heb. Dat gevoel waar de meeste mensen maanden naar toe leven, dat heb ik hier wekelijks. Meerdere keren per week zelfs. Zo goed als dagelijks eigenlijk. Altijd dat fijne vakantie gevoel. Ja, er moet hier ook gewerkt worden. Soms verdomd hard zelfs. Maar het mooie weer, het feit dat ik gewoon vanaf mijn porch kan werken – oke, en af en toe vanaf het strand – en alle leuke, gezellige dingen die hier te doen zijn maken mijn leven echt een grote vakantie.

Maar terug naar het strand. Samen met een groepje vrienden. Onder het genot van een heerlijk koud glaasje rosé. Hopi gezellig. Daarna moesten we de moeilijke beslissing maken waar we gingen eten. Het is Pincho Garden geworden. Leuk restaurant, waar ze de spiezen boven je tafel hangen. En aangezien dat restaurant naast De View zit, zijn we daar ook nog even binnen gaan kijken.

mambo beach boulevard

De rest van het weekend hebben we heerlijk op Bandabou door gebracht. Met zaterdag eerst een dagje strand bij de Santa Martha baai. Heerlijk plekje, en ik wilde graag een keer suppen. Leek me wel een geschikte locatie daarvoor. Vorig jaar, tijdens een vakantie in Portugal, zag ik mensen suppen. Dat leek me zo leuk, dat ik zo’n board heb aangeschaft om mee te nemen naar Curacao. Na ruim 8 maanden ben ik hem toch maar eens gaan gebruiken. Helaas waaide het gigantisch hard, dus staan op dat ding lukte me niet. Maar op mijn knieën zitten was het ook erg leuk. Helemaal in je eentje op die baai. Heel gaaf. Tot ik terug naar het strand wilde en dat niet lukte. Stiekem raakte ik wel een beetje in paniek. Uiteindelijk kon ik er aan de zijkant van de baai uitklimmen, maar volgende keer toch maar gaan als het iets minder hard waait.

suppen Curacao

In de avond gingen we naar ons nieuwe huis. Gewoon ons eigen huis op een tropisch eilandje. Iets waar ik vroeger nog niet eens over durfde dromen. We gingen proosten met de vorige eigenaren – die er nu nog een tijdje in blijven wonen – op de koop/verkoop van het huis. Erg gezellig, en zo gaaf om in ons huis te zijn.

Zondag ging de wekker al heel vroeg. Kwart voor 6! Het was weer tijd voor de Christoffelberg. De vorige keer dat ik die berg beklommen had, riep ik nog ‘nooit meer!’. En toch stond ik er nu weer. En ik heb een jaarabonnement aangeschaft, dus ik ga vaker. Ik dacht dat is wel een mooie afwisseling met het zwemmen om toch wat beweging te krijgen. Het ging deze keer ook al een stuk beter dan de keer ervoor. Binnen een uurtje waren we aan de top, terwijl ik er vorige keer anderhalf uur over deed. Én ik werd deze keer ook niet ingehaald door kleine kinderen. Ik boek dus vooruitgang haha.

christoffel berg Curacao

‘S middags zijn we nog met een groepje naar San Juan geweest. Daar heb je prachtige kleine strandjes bijna alleen voor jezelf. Dat was gewoon een heerlijke relaxte middag. ‘S avonds zijn we nog even naar Mambo gegaan voor sushi en een paar dansjes.

Ik hou van mijn leven.

Maandag heb ik heel mijn eten laten mislukken. De kip was niet meer goed, dus weg ermee. De zoete aardappelfrietjes waren verbrand in de oven, dus ook maar weg gedaan. En toen hadden we geen eten meer. Wilde ik eens lekker gezond koken.. werd het toch afhaal. Tip voor de mensen aan deze kant van het eiland. Als je iets af wil halen, en geen zin hebt in een vette hap. Dan heb je bij Sambil in de food court een tentje zitten waar je verse salade’s en pasta’s kunt halen. Hopi lekker.

Verder hadden we deze week natuurlijk weer dansles, wat zoals altijd weer erg leuk was. Ben ik gewoon nog een keer die Christoffelberg opgeklommen. En donderdag zijn we nog naar Punda geweest. Daar heb je elke donderdagavond vort koopavond, met vuurwerk, marktjes, en van alles te doen. Zeker een aanrader om eens te bezoeken.

Willemstad Curacao

 


Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

1 reactie

  1. zegt:

    Wat leuk: dansles! Ik heb het geloof ik even gemist (of ik weet het niet meer ;p), maar wat voor soort dansen is het? Fijn week, volgens mij vermaak je je prima daar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *