Eindelijk officieel Curaçaoenaar!

Zonsondergang curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


 

En er is al weer een week voorbij. Wat gaat de tijd ongelooflijk snel. Voor we ’t weten zitten we al weer in Nederland. We hebben deze week namelijk 2 tickets geboekt naar Amsterdam voor het einde van de zomer. Het einde van de zomer in Nederland dan, want hier zit er geen einde aan de zomer. En ik weet nog niet helemaal of ik er wel zin in heb. Ik mis Nederland echt totaal niet. Maar ik vind het wel leuk dat ik dan iedereen weer even zie daar, maar had liever iedereen gewoon hierheen gevlogen. Maja, dat laat mijn bankrekening niet toe, dus ga ik toch maar naar Nederland.

Ook ben ik sinds deze week officieel Curaçaoenaar! Het heeft dan even geduurd, maar heb nu eindelijk mijn sedula in the pocket. Eindelijk van al dat papier werk af. Van al die nummertjes trekken en wachten. En stiekem voelt dat best wel goed, dat ik nu gewoon dat papiertje heb!

eiland-meisje

Ik heb deze week ook weer een lesje Papiaments gevolgd. De dingen die ik vorige keer nog moeilijk vond en niet helemaal snapte, begin ik nu wel te begrijpen. Weetje, ik dacht voordat ik aan die cursus begon, dat het allemaal wel mee zou vallen. Dat we met wat simpele woordjes zouden beginnen. Of wat simpele zinnetjes die je vaak gebruikt. Maar niets was minder waar. We kregen meteen tegenwoordige tijd, verleden tijd en voltooide tijd. Meteen werkwoorden. En dan heb je ook nog ’t verschil tussen hoe het eigenlijk hoort, en hoe de mensen het gebruiken. En ik moet eerlijk toegeven dat het elke dag oefenen soms ook een beetje lastig vol te houden is haha. Ik ben het niet meer gewend om thuis te leren.

Verder stonden er natuurlijk ook weer een hele hoop leuke dingen op de planning deze week. Vrijdag hadden we iets te vieren. Ik mag nog steeds niet zeggen wat, maar ik ben niet zwanger, voor dat ik straks weer 10 keer die vraag krijg haha. We zijn samen wezen uiteten bij Crystal, en hebben daar echt een heerlijke avond gehad. Heerlijke gerechten, lekkere wijn en gewoon een hele fijne avond samen. Daarna hebben we nog een paar drankjes gedronken bij Madero op Mambo.

Zaterdag zijn we voor de eerste keer met Akira wezen wandelen. Echt wandelen bedoel ik dan, want we laten haar hier ’s ochtends wel gewoon uit. Maar deze keer waren we samen met haar – en een vriendin met haar hond – wezen wandelen bij Sint Joris. En het is daar echt super mooi. Maar mensen, wat een rotzooi. Echt erg om te zien, dat er op zo’n mooi stukje natuur zo veel rotzooi gedumpt wordt. Akira vond het ook heel leuk dat ze mee mocht, en na even twijfelen ging ze zelfs in het water. Als je je nu afvraagt waar Binky in dit verhaal blijft.. Die mocht niet mee. Binky kan nog niet aan een lijntje lopen, die blokkeert helemaal en dan gaat die plat op de grond liggen. Misschien dat die over een tijdje mee kan. Na het wandelen zijn we nog een drankje wezen drinken bij Seaside Tarrace, om daar te genieten van de prachtige zonsondergang.

sint-joris-baai-curacao

Zonsondergang curacao

Zondag heb ik weer kunnen genieten van een ontzettend mooie zonsondergang. Die vervelen nooit. Samen met vrienden zijn we drankjes wezen drinken bij Kokomo Beach. Altijd leuk!

Zonsondergang curacao

Maandag was een hele slechte – maar geweldige – dag. We begonnen met onze Papiamentu cursus. Om daarna naar Kranshi te gaan. Onze sedula was klaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Met een drankje op het strand uiteraard, want hoe vier je dat anders. Dus wij moesten de moeilijke keuze maken, op welk strand we een drankje gingen drinken. Ja mensen, dit zijn de moeilijke keuzes die je op dushi Korsou maakt. Kiezen naar welk strand je gaat. Het is uiteindelijk Mambo geworden, want stiekem vind ik Mambo best wel heel erg leuk. We hebben daar heerlijk aan de bar bij Madero gezeten om uiteindelijk minstens 10 keer een laatste drankje te bestellen. We zaten er zo lekker en de Brightjes smaakten zo goed. Van koken kwam ook niets meer dus… SUSHI.

Zonsondergang curacao

De rest van de week hebben we wel gewoon normaal gedaan. Je weet wel, gewoon werken en zelf koken enzo. En ook dat is niet vervelend. Als we thuis eten barbecueën we eigenlijk altijd. Het gasfornuis wordt hier eigenlijk alleen nog maar gebruikt om af en toe een eitje te bakken haha.

Zo, dat was het weer.

Tot volgende week en een fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

 

14 reacties

 1. zegt:

  Wauw, die foto’s van de zonsondergang <3! Grappig dat je zegt 'nee, ik ben niet zwanger' dat zeg ik ook altijd meteen erbij (want idd, mensen gaan dat écht vragen haha). Gefeliciteerd met het curacaonaar zijn, tof!

 2. zegt:

  Leuk! Ik ga in september ook weer terug naar Curaçao. We verblijven in een appartement tegenover het huisje waar ik in 2013 heb gewoond. Heerlijk om weer in het vertrouwde Punda te kunnen rondlopen straks.

  1. Diana zegt:

   heerlijk, veel plezier alvast 🙂

 3. Wat een heerlijk verslag zo en heerlijke foto’s ook!
  Lekker dat je nu officieel Curaçaoenaar bent! Ben nu ook wel heel nieuwsgierig naar jullie viering 😀

  1. Diana zegt:

   haha ik moet nog even mn mond houden, maar ik laat het hier nog weten hoor 😛

 4. Wat ziet het er weer super mooi uit. Ik wil zo graag ooit ook eens naar Curaco. Zeker als ik je blogposten leest. Gelukkig is het wachten nu voor bij en ben je eindelijk een echte Curaçaoenaar

 5. zegt:

  Gefeliciteerd! Leuk om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. En natuurlijk súper mooie foto’s. Geniet ervan 🙂

 6. zegt:

  Gefeliciteerd! Wat een plaatjes zeg…ik wil ook zo’n !

 7. zegt:

  Wat een mooie zonsondergang!! Vervelend hoor om daar naar te kijken 😉

 8. zegt:

  Wauw die zonsondergang! En heerlijk toch, die simpele keuzes daar: gaan we naar dit strand of naar dat strand? En je Papiaments moet je toch juist niet thuis oefenen, maar buiten met de Antillianen! Ayo!

 9. Hanna zegt:

  Gaan jullie trouwen 😛 Enne jeetje wat is Akira gegroeid!
  Zo leuk om je blogs te volgen 🙂

 10. zegt:

  Leuk overzicht! En natuurlijk nogmaals gefeliciteerd!! 😀 Ik weet nog dat ik ook heel blij was met mijn visum en cédula haha. Die loopt trouwens volgend jaar alweer af dus moet ik m opnieuw aanvragen. Dan zijn we getrouwd dus hoop ik dat ik m voor langere tijd kan krijgen. Grappig dat je alweer naar Nederland gaat! Ik mis NL ook niet en ben er sinds ik hier woon ook alleen nog maar 4 dagen geweest. En pas volgend jaar juni staat er weer een bezoek gepland. Akira vind ik trouwens echt een onwijs mooie hond, blijf het zeggen. En die zonsondergangen… zo mooi! Heel begrijpelijk dat je het naar je zin hebt 😉

 11. Maudje zegt:

  Wat een leuk weekoverzicht weer, altijd leuk om te lezen!
  Yeah!! Wat fijn voor jullie dat jullie dat oh zo belangrijke papiertje (uh pasje) nu op zak hebben!
  Kijk Akira lekker genieten! Heerlijk gewoon! En ach, Binky thuis laten wennen aan de lijn, oefenen met wat lekkers,
  komt goed hoor! Straks lekker met 2 honden aan de wandel daar!
  Succes met je cursus, ik denk dat thuis leren best wel wat discipline vereist.
  Enjoy life!

 12. zegt:

  wauwie! Wat een prachtige plaatjes kan je daar schieten zeg! Geniet er maar lekker van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *