Weekje vakantie op Curacao

lagun beach Curacao

Daar ben ik weer. Terug van een weekje vakantie. Gewoon in eigen land. Wat natuurlijk totaal niet erg is als je op een tropisch eilandje woont. Papa en mama zijn op bezoek geweest en dat was weer leuk. Op 2 fotoshoots na, heb ik helemaal niet hoeven werken, en dat was heerlijk. Het was namelijk al weer een half jaar geleden dat ik vakantie gehad heb. En ik hou van vakantie haha.

Ik krijg steeds vaker te horen dat ik nog maar weinig nieuwe artikelen plaats op mijn website. Dat klopt, want ik ben druk met andere dingen. En geloof me, zo’n website bijhouden kost veel tijd. Tijd die ik niet altijd heb. Maar zelfs mama zei afgelopen week dat ik weer wat moet plaatsen, dus laat ik maar eens een blogje schrijven over mijn weekje vakantie met hun.

hato curacao vliegveld

Het begon best grappig. Mijn broertje had ze gezegd dat hij moest werken en ze dus niet op kon halen van het vliegveld. Ik dacht; grappig dat ga ik ook zeggen.. Dan kunnen we ze verrassen. En dat was gelukt want m’n moeder dacht echt dat we niet kwamen. Wat een rotjong zijn we toch ook.

Daarna zijn we even langs mijn huis gegaan want ze hadden mijn nieuwe huis nog niet gezien. Dat krijg je als je zo vaak van woning wisselt. Ook mijn nieuwe puppy hadden ze nog niet gezien, dus dat monster moest ook even geshowd worden natuurlijk.

westpointer Curacao | straathonden

^^ Hier lijkt ze heel lief, maar check m’n insta verhaal van vandaag om te zien hoe ze echt is.

Het was wel echt behoorlijk slecht weer geweest. Ik geef hun daar de schuld van, want de vorige keer dat ze hier waren regende het ook al de hele week. Maar tussen alle buien door hebben we ons toch behoorlijk kunnen vermaken. Al was ik afgelopen weekend wel bijna verzopen met auto en al. Ik rij vrijwel nooit door salina, maar die nacht dacht ik, ik neem toch maar de korste weg. Totaal niet bij nagedacht dat salina altijd helemaal onder water loopt bij veel regen. En die nacht was er heel veel regen. En ja hoor ineens stond mijn auto zover in het water dat de motor begon te stotteren. Ik zag bij de auto voor me al helemaal rook uit de moterkap komen en de mijne rook ook niet heel goed meer. Maar midden in de nacht daar stoppen in al dat water leek me ook geen optie. Dus vol gas gegeven en gelukkig kapte hij er niet mee. Wat was ik blij dat ik uit al dat water was zeg.

mambo beach Curacao

De vakantie hebben we eigenlijk vooral heel veel gegeten. smiddags lekker wezen lunchen bij de vele heerlijke strandtenten op Curacao. En ’s avonds hebben we ook weer heerlijke restaurants bezocht.

the boathouse curacao

westpunt curacao

mood beach curacao

En tussen alle buien door hebben we toch ook nog behoorlijk wat strand gezien. Zo zijn we een heerlijk dagje naar Lagun geweest. En we hebben ook veel tijd doorgebracht op Mambo.

lagun-beach-curacao

Ondanks dat mijn ouders nogal regelmatig deze kant opkomen heb ik ze toch weer wat nieuwe plekjes kunnen laten zien. Zo zijn we – onder luid gevloek – naar Suplado gereden. De weg er naar toe was erg slecht, maar dat plekje is zo mooi. Ook zijn we nog naar de grot bij Kura Hulanda geweest. Ook 1 van mijn favoriete plekjes. Zo lekker rustig daar.

IMG-20181015-WA0018

suplado / natuurlijke jacuzzi. Blow hole aan de noordkust van Curacao

Curacao staat ook bekend om de vele happy hours. Normaal bezoek ik ze niet zo vaak aangezien ik er meer van hou om pas later op stap te gaan. Maar deze week heb ik er weer 2 bezocht. Ben zelfs even op die van Zanzibar geweest. Daar was ik geloof ik al een jaar niet meer geweest. Was toch weer gezellig.

zonsondergang-curaca

Het 1e weekend dat mijn ouders hier waren was er ook Fuik You. Een bootfeestje in fuikbaai. Voor iedereen die het niet kent.. Er komen dan allemaal boten en jetski’s samen in 1 baai en daar is dan een groot feest. Mensen drijven in het water of dansen op de boten. Echt een geweldig feestje! Nu nog opzoek naar een yacht voor Fuik dag zelf. Iemand nog 1tje vrij voor die dag?

fuik you Curacao

Dat was weer een heerlijk weekje. Deze week weer gewoon aan het werk. Gelukkig is mijn werk alles behalve vervelend. Helemaal als je op deze mooie plekjes komt:

avila hotel Curacao

Ayooo Dushi’s! Tot de volgende keer. Ik beloof nog niet wanneer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *