probleempjes op Curacao

Soms zou je denken dat wonen op Curaçao alleen maar geweldig is. Maar niets is minder waar. Ook hier hebben we serieuze problemen.

Want wat dacht je hiervan:

Alleen al zoiets simpels als rode wijn op de juiste temperatuur houden. Echt dit is een serieus probleem hoor. In de koelkast is het te koud natuurlijk, maar buiten de koelkast is die weer te warm. #firstworldproblem

Nog een probleempje: Je kan nooit eens gewoon een drankje drinken. Door de gezelligheid, ’t mooie weer en de leuke muziek wordt het elke keer later dan gepland. Daar gaat je nachtrust.

En door het zeer regelmatige vakantie gevoel dat je hier hebt. Hallo, ik bedoel ‘je ziet elke dag de zee, de palmbomen, en dan nog dat heerlijke temperatuurtje’.. Daardoor heb je dus zéér regelmatig geen zin om te koken. Weet je wel hoe slecht dat is voor mijn bankrekening.

En dan heb ik het nog niet gehad over die monsters die hier rond lopen. Echt je doet alles om ze buiten te houden, maar toch dringen ze je huis binnen. Zo brutaal. En ik schrik me elke keer rot. Dit is echt niet goed voor mijn hart. Ik heb het hier trouwens over kakkerlakken.

Ook iets lastigs: GTST komt hier gewoon midden op de dag. Hoe vervelend. Ben je aan het werk, moet je ineens GTST kijken. En nee, dat kan echt niet wachten. #eigenbaas.

En wat je misschien niet verwacht.. Maar het is hier ’s avonds soms koud. En dan moet ik gewoon een vest aan. Dat was niet de deal toen ik besloten had om naar Curaçao te verhuizen. Toch is het zo. Maar 25 graden én harde wind. Dat is koud!

cas abou beach curacao

 

Zo zie je maar weer, het leven is ontzettend zwaar hier.

Dus lieve mensen, denk er nog maar eens heel goed over na of je wel op een tropisch eilandje wil wonen.

 

Just kidding. Het is hier geweldig en deze “problemen” neem ik maar al te graag voor lief. Behalve de kakkerlakken dan. Die moeten dood.

 

Follow

Diana

Praat gezellig mee

28 reacties op “probleempjes op Curacao

 1. Boukje

  Haha…serieuze problemen…lachen!! Maar met de kou ben ik het wel met je eens…Ik zat vorig jaar lekker op kokomo mn cocktailtje te drinken, naar mn vriend te kijken die aan het snorkelen was en ineens…bam! kippevel!! Serieus….koud dat ik het had!! En de eigenaresse van ons appartement zei de volgende dag idd dat zij ook met de ramen dicht hadden geslapen omdat het wel erg koud was….( was gewoon 27 graden maargoed…) Blij dat eindelijk iemand het ook fris vindt daar…Mijn vriend had natuurlijk nergens last van….

  Reply
 2. theo ter hedde

  buiten die geweldige grote problemen die je daar hebt, heb je toch een goede keus gemaakt volgens mij.
  Tom, jongen het gaat je goed en wees gelukkig . Groeten uit nijverdal

  Reply
  1. Diana Post author

   hoi Theo, ik weet niet wie tom is, maar ik heb een vaag vermoeden dat hij jouw reactie niet bij hem aankomt, aangezien dit mijn website is en niet van tom :p
   Groetjes Diana.

   Reply
 3. Angel

  En drinken kan je gewoon.
  Last van kakkerlaken heb je als je rotzooi hebt.
  En het is avond niet koud.
  Dan blijven jullie maar hier vriezen als je niet tegen de zon kan.
  En je bent een curacaoenaar als je daar geboren bent want ik ben ook geen nederlander omdat ik in nederland woon.

  Reply
  1. Madeleine Tommasini

   Het was als een grap bedoeld hoor!!!

   Dat was toch duidelijk te zien??????????

   GEEN slimme reactie!

   Reply
 4. Martin de kreek

  Idd zwaar, ik ben er een keer geweest en ik liep van boom naar boom en van afdak naar afdak voor een schaduwplek pppfff het kan er echt warm zijn, nee laat mij maar in Europa wonen.

  Reply
 5. Romy

  Ik heb het bijna met je te doen, wel heel vervelend allemaal. Ik heb Curacao ook gelijk maar van mijn travel bucketlist afgestreept, niks aan lijkt me zo! 😉

  Reply
   1. Bartholomeus

    Wordt er nog wel gewerkt op Curacao ……?\ of lopen we alleen nog maar achter de kakkerlakken aan …want die vliegen overal rond …..op het eiland, maakt niet uit waar je bent ……………

    Reply
    1. Diana Post author

     ik loop niet achter de kakkerlakken aan hoor, ik ren juist kei hard de andere kant op :p
     En ja, ook hier wordt gewerkt. 🙂

     Reply
 6. Elaintje

  Ik hou echt van problemen, vooral dit soort 🙂 Als ik tijdelijk in Suriname woon, moet ik toch eens gaan kijken of ik de problemen van Curaçao van dichtbij kan bekijken tijdens een vakantie.

  Reply
 7. Mandy

  Pfff wat een zwaar leven, ik heb helemaal geen zin meer om er te gaan wonen! Haha nee, natuurlijk niet, het lijkt me echt fantastisch 😀 Behalve inderdaad die kakkerlakken, omg… Ik ben daar echt zo bang voor 😮 zijn ze groot?

  Reply
  1. Diana Post author

   haha ja ik zou er nog maar eens over nadenken.

   Je hebt kleine en grote.

   De kleine zijn minder eng. Maar als je die 1 ziet dan heb je er vaak nog heel veel ergens anders zitten.
   De grote zijn heeeeeeel eng, maar die zijn meestal maar alleen.

   Reply
 8. Janske

  poeh poeh…hopelijk lucht dit artikel schrijven een beetje op 😉 Ik heb het zo met je te doen! Hier gaat het morgen eindelijk weer regenen, het zou toch echt als lente gaan voelen…hahaha…sterkte 😉

  Reply
  1. Diana Post author

   ja ik moet zeggen dat dit wel een beetje oplucht :p haha.

   succes daar in de ‘lente’ 😀

   Reply
 9. Mariëlle

  hahaha! Al ben ik nu ook wel benieuwd naar je échte problemen daar. Wat vind je nou echt het lastigst daar? 😉

  Reply
  1. Diana Post author

   Hier zet ik nog eens een artikel over online. maar dan wil ik hier eerst nog even iets langer wonen.

   Reply
 10. Mariska

  Haha, first world tropical problems! Kakkerlakken zijn wel echt ontzettend nare beesten. Kill them with fire. Oh wacht, dat overleven ze waarschijnlijk. Ohhh, was het hier maar s’avonds 25 graden met wind. Zou al blij zijn als het overdag 25 graden was 😛 Ik ben een beetje jaloers, haha. Geniet ervan!

  Reply
  1. Diana Post author

   haha ja toch 😛 Gelukkig zijn wel bijna alle kakkerlakken dood die ik hier tegen kom. Hier hebben ze nog wel echt vergif waar zelfs de kakkerlakken niet tegen kunnen.

   Reply
   1. Madeleine Tommasini

    Nooit kakkerlakken gehad!
    Geen eten laten slingeren, alles in de ijskast, normaal schoon houden: geen kakkerlakken, en geen vergis nodig!!
    Kakkerlakken zijn gezonder dan gifmiddelen om ze te bestrijden!!

    Reply
    1. Diana Post author

     De kakkerlakken zitten niet in mn keuken. Maar buiten, en soms hebben ze het lef om naar binnen te komen. maar door het vergif gaan ze gelukkig meteen dood.

     Reply
 11. Sabine

  Hahaha 😛 Inderdaad: jij hebt echt een superzwaar leven 😛 Al moet ik zeggen dat ik zeer blij ben dat we hier in Bogotá geen last hebben van kakkerlakken en muggen, veel te hoog en te koud hier. Wel hebben ook wij een probleempje met dat uiteten. Zo lekker, goedkoop en makkelijk. Mijn vriend zei toevallig gisteren nog dat we echt eens wat minder uiteten moeten haha 😉

  Reply
  1. Diana Post author

   Geluk dat je daar geen kakkerlakken en muggen hebt. Hier heb je van allebei veel. Maar dan is het ook lekker warm 😀 😛
   en van dat uiteten zeggen mijn vriend en ik wekelijks tegen elkaar, maar t mislukt elke week weer hihi

   Reply