probleempjes op Curacao

cas abou beach curacao

Soms zou je denken dat wonen op Curaçao alleen maar geweldig is. Maar niets is minder waar. Ook hier hebben we serieuze problemen.

Want wat dacht je hiervan:

Alleen al zoiets simpels als rode wijn op de juiste temperatuur houden. Echt dit is een serieus probleem hoor. In de koelkast is het te koud natuurlijk, maar buiten de koelkast is die weer te warm. #firstworldproblem

Nog een probleempje: Je kan nooit eens gewoon een drankje drinken. Door de gezelligheid, ’t mooie weer en de leuke muziek wordt het elke keer later dan gepland. Daar gaat je nachtrust.

En door het zeer regelmatige vakantie gevoel dat je hier hebt. Hallo, ik bedoel ‘je ziet elke dag de zee, de palmbomen, en dan nog dat heerlijke temperatuurtje’.. Daardoor heb je dus zéér regelmatig geen zin om te koken. Weet je wel hoe slecht dat is voor mijn bankrekening.

En dan heb ik het nog niet gehad over die monsters die hier rond lopen. Echt je doet alles om ze buiten te houden, maar toch dringen ze je huis binnen. Zo brutaal. En ik schrik me elke keer rot. Dit is echt niet goed voor mijn hart. Ik heb het hier trouwens over kakkerlakken.

Ook iets lastigs: GTST komt hier gewoon midden op de dag. Hoe vervelend. Ben je aan het werk, moet je ineens GTST kijken. En nee, dat kan echt niet wachten. #eigenbaas.

En wat je misschien niet verwacht.. Maar het is hier ’s avonds soms koud. En dan moet ik gewoon een vest aan. Dat was niet de deal toen ik besloten had om naar Curaçao te verhuizen. Toch is het zo. Maar 25 graden én harde wind. Dat is koud!

cas abou beach curacao

 

Zo zie je maar weer, het leven is ontzettend zwaar hier.

Dus lieve mensen, denk er nog maar eens heel goed over na of je wel op een tropisch eilandje wil wonen.

 

Just kidding. Het is hier geweldig en deze “problemen” neem ik maar al te graag voor lief. Behalve de kakkerlakken dan. Die moeten dood.

 

28 reacties

 1. Boukje zegt:

  Haha…serieuze problemen…lachen!! Maar met de kou ben ik het wel met je eens…Ik zat vorig jaar lekker op kokomo mn cocktailtje te drinken, naar mn vriend te kijken die aan het snorkelen was en ineens…bam! kippevel!! Serieus….koud dat ik het had!! En de eigenaresse van ons appartement zei de volgende dag idd dat zij ook met de ramen dicht hadden geslapen omdat het wel erg koud was….( was gewoon 27 graden maargoed…) Blij dat eindelijk iemand het ook fris vindt daar…Mijn vriend had natuurlijk nergens last van….

 2. zegt:

  Heeeel vervelend inderdaad! 😉 Vooral dat het altijd zo gezellig is dat het (te) laat wordt.

 3. theo ter hedde zegt:

  buiten die geweldige grote problemen die je daar hebt, heb je toch een goede keus gemaakt volgens mij.
  Tom, jongen het gaat je goed en wees gelukkig . Groeten uit nijverdal

  1. Diana zegt:

   hoi Theo, ik weet niet wie tom is, maar ik heb een vaag vermoeden dat hij jouw reactie niet bij hem aankomt, aangezien dit mijn website is en niet van tom :p
   Groetjes Diana.

 4. zegt:

  Haha, zwaar leven idd ;p Die laatste zin, helemaal mee eens, vieze beesten, bah!

 5. Angel zegt:

  En drinken kan je gewoon.
  Last van kakkerlaken heb je als je rotzooi hebt.
  En het is avond niet koud.
  Dan blijven jullie maar hier vriezen als je niet tegen de zon kan.
  En je bent een curacaoenaar als je daar geboren bent want ik ben ook geen nederlander omdat ik in nederland woon.

  1. Diana zegt:

   nou nou, met het verkeerde been uit bed gestapt? 😀

  2. Madeleine Tommasini zegt:

   Het was als een grap bedoeld hoor!!!

   Dat was toch duidelijk te zien??????????

   GEEN slimme reactie!

 6. Idd zwaar, ik ben er een keer geweest en ik liep van boom naar boom en van afdak naar afdak voor een schaduwplek pppfff het kan er echt warm zijn, nee laat mij maar in Europa wonen.

 7. Hahah, wat een geweldig artikel! Vooral die laatste regel vond ik erg leuk 😉 Liefs

 8. zegt:

  Ik heb het bijna met je te doen, wel heel vervelend allemaal. Ik heb Curacao ook gelijk maar van mijn travel bucketlist afgestreept, niks aan lijkt me zo! 😉

  1. Diana zegt:

   nee idd ik geef je groot gelijk. echt heel zwaar hier 😉

   1. Bartholomeus zegt:

    Wordt er nog wel gewerkt op Curacao ……?\ of lopen we alleen nog maar achter de kakkerlakken aan …want die vliegen overal rond …..op het eiland, maakt niet uit waar je bent ……………

    1. Diana zegt:

     ik loop niet achter de kakkerlakken aan hoor, ik ren juist kei hard de andere kant op :p
     En ja, ook hier wordt gewerkt. 🙂

 9. zegt:

  Ik hou echt van problemen, vooral dit soort 🙂 Als ik tijdelijk in Suriname woon, moet ik toch eens gaan kijken of ik de problemen van Curaçao van dichtbij kan bekijken tijdens een vakantie.

 10. zegt:

  Pfff wat een zwaar leven, ik heb helemaal geen zin meer om er te gaan wonen! Haha nee, natuurlijk niet, het lijkt me echt fantastisch 😀 Behalve inderdaad die kakkerlakken, omg… Ik ben daar echt zo bang voor 😮 zijn ze groot?

  1. Diana zegt:

   haha ja ik zou er nog maar eens over nadenken.

   Je hebt kleine en grote.

   De kleine zijn minder eng. Maar als je die 1 ziet dan heb je er vaak nog heel veel ergens anders zitten.
   De grote zijn heeeeeeel eng, maar die zijn meestal maar alleen.

 11. zegt:

  poeh poeh…hopelijk lucht dit artikel schrijven een beetje op 😉 Ik heb het zo met je te doen! Hier gaat het morgen eindelijk weer regenen, het zou toch echt als lente gaan voelen…hahaha…sterkte 😉

  1. Diana zegt:

   ja ik moet zeggen dat dit wel een beetje oplucht :p haha.

   succes daar in de ‘lente’ 😀

 12. Mariëlle zegt:

  hahaha! Al ben ik nu ook wel benieuwd naar je échte problemen daar. Wat vind je nou echt het lastigst daar? 😉

  1. Diana zegt:

   Hier zet ik nog eens een artikel over online. maar dan wil ik hier eerst nog even iets langer wonen.

 13. zegt:

  Haha, first world tropical problems! Kakkerlakken zijn wel echt ontzettend nare beesten. Kill them with fire. Oh wacht, dat overleven ze waarschijnlijk. Ohhh, was het hier maar s’avonds 25 graden met wind. Zou al blij zijn als het overdag 25 graden was 😛 Ik ben een beetje jaloers, haha. Geniet ervan!

  1. Diana zegt:

   haha ja toch 😛 Gelukkig zijn wel bijna alle kakkerlakken dood die ik hier tegen kom. Hier hebben ze nog wel echt vergif waar zelfs de kakkerlakken niet tegen kunnen.

   1. Madeleine Tommasini zegt:

    Nooit kakkerlakken gehad!
    Geen eten laten slingeren, alles in de ijskast, normaal schoon houden: geen kakkerlakken, en geen vergis nodig!!
    Kakkerlakken zijn gezonder dan gifmiddelen om ze te bestrijden!!

    1. Diana zegt:

     De kakkerlakken zitten niet in mn keuken. Maar buiten, en soms hebben ze het lef om naar binnen te komen. maar door het vergif gaan ze gelukkig meteen dood.

 14. zegt:

  Elke dag vakantie….inclusief kakkerlakken. Ik zou het geloof ik niet zo erg vinden 😉

 15. zegt:

  Hahaha 😛 Inderdaad: jij hebt echt een superzwaar leven 😛 Al moet ik zeggen dat ik zeer blij ben dat we hier in Bogotá geen last hebben van kakkerlakken en muggen, veel te hoog en te koud hier. Wel hebben ook wij een probleempje met dat uiteten. Zo lekker, goedkoop en makkelijk. Mijn vriend zei toevallig gisteren nog dat we echt eens wat minder uiteten moeten haha 😉

  1. Diana zegt:

   Geluk dat je daar geen kakkerlakken en muggen hebt. Hier heb je van allebei veel. Maar dan is het ook lekker warm 😀 😛
   en van dat uiteten zeggen mijn vriend en ik wekelijks tegen elkaar, maar t mislukt elke week weer hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *