Work hard, play hard.

kokomo beach - strand curacoa

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


 

En het is al weer vrijdag, dus ik heb jullie weer een hoop te vertellen. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen.. Er komt geen Akira Swimwear op Curaçao. Althans ik ga er niet op een serieuze manier mee aan de slag. Misschien dat ik wel eens een paar bikini’s zal gaan maken, als ik me verveel ofzo. Maar ik ga mijn focus vooral leggen op mijn blog en het schrijven.

Afgelopen zaterdag was ik naar de sexy leadership seminar geweest van Ruth Sinkeler, wat erg inspirerend was. Inspirerende mensen en inspirerende verhalen. Daarna ben ik ook eens gaan nadenken wat ik nu precies wil. En ik vind bikini’s ontwerpen en maken wel leuk, maar schrijven, en alles wat daar bij komt kijken vind ik nog veel leuker. Dus ik ga me 100 % daar op blijven richten.

Vanaf volgende week schrijf ik ook niet meer alleen voor mijn eigen website maar ga ik ook de content verzorgen van Curaçao to go. Een website en app voor de toeristen die hier naar dushi korsou komen, dus dat past wel in mijn straatje. Vanaf volgende week ga ik dus 2 dagen in de week bij hun werken. Vind het zelf eigenlijk ook wel fijn dat ik dan wat meer van huis ben. Ik vind het heerlijk om voor mezelf te werken. Dat ik zelf de tijden kan indelen. Dat ik midden op de dag GTST kan kijken. Even een wasje kan doen. En nog veel meer van dat soort dingetjes. Maar toch heb ik laatste tijd wel een beetje de drang om wat meer onder de mensen te komen. Thuis zit je ook maar zo alleen.

En dan nu nog over het werk van mijn vriend. Hij werkte al die tijd als zelfstandige. Deels voor een bedrijf in Hongkong en deels voor het bedrijf waar ik nu voor ga schrijven. maar daar gaat verandering in komen. Er ís al verandering in gekomen. Hij heeft namelijk een vaste baan sinds deze week. Begin maart had hij een sollicitatie gesprek bij Bearingpoint, en een paar gesprekken later kon die beginnen. Dat was dus ook wat we laatst te vieren hadden wat ik nog even stil moest houden.

Zo dat was werk. Nu tijd voor wat fun.

Vrijdag was ik voordat ik mijn vriend van z’n werk ging halen eerst nog even langs kokomo beach gegaan. Even gechilled met al mijn vrienden. Doen jullie dat ook wel eens, in je eentje naar het strand, of terrasje ofzo? Mijn vriend vond het heel raar dat ik daar in mijn eentje was, maar ik vind het niet zo gek eigenlijk. Daarna zijn we samen wezen uiteten. Om het weekend in te luiden. We waren bij een restaurant bij ons om de hoek gaan eten, want we moesten nog even langs huis omdat we de borg van onze inboedel terug hadden gekregen. En met die check wilde ik niet over straat. Stel je voor dat je die kwijt raakt. Daarna zijn we weer richting de stad gereden omdat mijn vriend moest basketballen. Hij had een wedstrijd tegen Suriname. Jaja hij is een international nu. En die hadden ze verloren. Ik zal ‘m nog eens komen aanmoedigen..

Zaterdag was ik dus eerst bij die seminar samen met een vriendinnetje. Toen die afgelopen was hadden we wel honger en zijn we naar Kokomo gegaan, waar onze vriendjes ook naar toe kwamen. Daar kan je echt wel goed lunchen, en je zit er ook heel mooi aan het strand. Toen we thuis waren hebben we ons even vlug opgefrist en zijn we naar Zanzibar gegaan. Daar hadden we afgesproken met de mensen waar mijn vriend voor had gewerkt afgelopen tijd, en waar ik dus vanaf volgende week voor ga werken. Was erg gezellig, maar we gingen toch op tijd naar huis. We waren er tenslotte ook al erg vroeg. Maar wat denk je.. Onze band was kapot. En net zoals vorige keer was het ook deze keer weer een rot klus om die te vervangen. Die band was er met geen mogelijkheid vanaf te krijgen. Dus ik belde een vriend die iets (lees: heel veel) meer verstand van auto’s heeft dan wij, en hij zei dat dat kwam omdat de band door het weer hier vast gerot zat, en dat we er tegen aan moesten schoppen of slaan. Oke dan. Wij schoppen, slaan, ik heb er zelfs op gesprongen, maar niks. Volgens mij zagen we er ook echt uit als 2 debielen daar naast de weg. Uiteindelijk heeft mijn vriend er vanaf de binnenkant tegenaan lopen rammen en toen viel die er eindelijk vanaf. Ga je een keer vroeg naar huis, kom je nog laat thuis.

kokomo beach - strand curacoa

Zondag dachten we even een drankje te gaan drinken bij Madero. Een vriend van ons kwam ook nog langs, en dat ene drankje werden ineens heel veel drankjes, en zo eindige de avond op de dansvloer bij Wet en Wild. Hopi leuk.

Vorige week vertelde ik dat we een vakantie geboekt hadden naar Nederland. Leuk natuurlijk, maar er moet dan ook iets voor de honden geregeld worden. Toen we in Nederland woonden was dat een stuk makkelijker. Toen dumpten we onze hond gewoon bij mijn ouders als wij weg gingen. Maar dat gaat nu een beetje lastig. Ik breng ze liever niet naar een pension, dus ik had een oproepje geplaatst op Facebook. Of niet iemand een gratis verblijf plaats zocht, in ruil voor het verzorgen van onze hondjes. Ik was er bang voor dat niemand serieus zou reageren, maar eigenlijk wilden er best wel wat mensen hier komen. Dus dat is nu ook al geregeld.

En vlak voor dat wij naar Nederland gaan, komt nog een van mijn beste vriendinnetjes samen met haar vriend naar Curaçao. Ik kan echt niet wachten. Heb er zo’n zin in, om hun dit prachtige eiland te showen.

Helaas heb ik ook nog heel slecht nieuws. 

De pest control is me vorige week vergeten, en dat hebben die monsters in de gaten. Ze zijn terug. De kakkerlakken zijn terug. Niet die kleintjes, maar de grote. Ik heb er nu al weer 4 gezien. En ze zijn zo eng. Gelukkig waren ze alle 4 al dood, want als ze levend waren.. Dan stond ik niet voor mezelf in. En alsof die kakkerlakken nog niet genoeg waren, kwam Akira deze week ook nog met een duizendpoot aanzetten. Dankjewel vriend.

En zal ik nog iets engs vertellen. Toen we bij Zanzibar waren, was er een kakkerlak in mijn haar gevlogen. Zo eng. Voor iedereen die dat dus nog niet wist: Er bestaan kakkerlakken die kunnen vliegen. Alsof ze zonder vleugels nog niet eng genoeg zijn.

 

Tot volgende week en geniet van het lange paasweekend!

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

 

13 reacties

 1. zegt:

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe banen, heel tof! En yikes kakkerlakken?? Ik gil de hele boel al bij elkaar na het zien van spinnen, ben zo’n mietje brrr.

 2. Mike zegt:

  Curacao schijnt een heel vies eiland te zijn, Erg jammer want al zou iedereen zijn rommel netjes opruimen zijn die kakkerlakken ook snel verdwenen en het eiland zou er nog veel mooier uitzien dan hoe het er nu uitziet.
  Ik wil trouwens ook best op de hondjes passen hoor 🙂 en mooi weer en een paar schattige hondjes om me heen (daar ga ik dan maar vanuit)
  Leuk blij weer!

  1. Diana zegt:

   hoi mike. Het klopt idd dat hier veel mensen gewoon hun rotzooi dumpen enz. jammer van dit mooie eiland. En oppas voor mn honden is al geregeld 🙂

 3. zegt:

  Ieuw, kakkerlakken die kunnen vliegen? Had ik idd nog nooit gehoord! Jij ook een fijn Paas weekend (‘vier’ je het daar?)!

 4. Cynthia zegt:

  Wat een heerlijk kind ben je! Ik herken mezelf echt ZO in je. Geweldig. Ik heb ook samen met mijn vriend plannen om naar Curacao te verhuizen begin volgend jaar. Ik blijf je blog trouw volgen hoor, al die tips zijn meer dan welkom! 🙂

  Groetjes Cynthia

  1. Diana zegt:

   dankjewel 🙂 en grappig dat je jezelf in mij herkent. veel succes en plezier met alle voorbereidingen!

 5. Tahnee van Erning zegt:

  Hoi Diana,

  Ik volg je nu al een tijdje op deze blog en moest nu wel een berichtje plaatsen! Wat schrijf je ontzettend leuk en wat vind ik het heerlijk om een kijkje in je leven te krijgen. Zeker, aangezien ik over nu precies 2 weken zelf in mijn eentje naar Curaçao emigreer. Door jouw verhalen kan ik mij een klein beetje voorbereiden op het grote avontuur wat ik nu aan ga. Maar wat leuk dat je vriend is aangenomen bij BearingPoint. Toevallig is dat het enige bedrijf wat ik ken aangezien een goede vriend van mij daar ook werkt! haha..

  Mocht het je leuk lijken, dan zou ik graag een keer met je een drankje gaan doen wanneer ik geland ben in Curaçao.

  Liefs,
  Tahnee

  1. Diana zegt:

   heej thanee, dankjewel 🙂 en leuk dat je ook hier komt! Bijna! En voor een drankje ben ik altijd wel in 😉 contact me anders even via facebook, dat praat wat makkelijker.

 6. Ellen zegt:

  Leuk leuk! Gefeliciteerd allebei. En die kakkerlakken, succes ermee!

 7. zegt:

  Wat leuk, gefeliciteerd met jullie banen 🙂
  Heerlijk Kokomo beach, echt genieten!

 8. zegt:

  Ieuwww kakkerlakken die kunnen vliegen? Wat erg, en gewoon in je haar ook. Bah bah bah.
  Stiekem vind ik het wel fijn dat dit mooie eiland ook kleine minpuntjes heeft, dan ben ik iets minder jaloers haha.

 9. zegt:

  Dank voor je update. Goed dat je je op je blog gaat richten en gefeliciteerd met de baan van je man 🙂
  BTW, hebben jullie het andere hondje ook nog? Of heb ik iets gemist?

  1. Diana zegt:

   hej Karen, dankjewel!
   Ja binky is er nog hoor. Maar die heeft niets gedaan wat een vermelding in dit artikel waard was haha. Hij is wel heel lief hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *