Inboedel verhuizen naar Curaçao.

Emigreren naar Curacao. wat moet je allemaal regelen.

Als je binnen Nederland verhuist is het vaak niet meer dan normaal om je spullen mee te nemen. Bij een emigratie naar Curaçao – of een ander land ver weg – zou je je wel eens kunnen afvragen of het wel zo slim is om alles mee te nemen.

Een verhuizing overzee is namelijk veel duurder dan een verhuizing naar een dorpje verderop.

Wat kost het om je inboedel te verhuizen naar Curaçao?

Ik heb bij verschillende bedrijven een offerte opgevraagd. Ik heb prijzen terug gekregen van 6000 tot 8500 Euro voor een 20ft container. En 8000 tot 9500 voor een 40 ft container. Dit is van huis tot huis en inclusief laden en lossen. En exclusief een verzekering, die een percentage van de waarde van je inboedel is.

Er zit een behoorlijk prijsverschil tussen de verschillende verhuisbedrijven. Dus vergelijken loont. Maar onthoud wel dat goedkoop soms ook duurkoop kan zijn. Vergelijk dus niet alleen de prijzen maar ook de voorwaarden.

* prijzen zijn opgevraagd in juli 2015. En mocht je alles zelf willen inpakken, laden en lossen, dan ben je natuurlijk een stuk goedkoper uit, maar vaak kun je je spullen dan niet verzekeren (en ’t kan ook wel eens misgaan..)

update: Ondertussen weet ik dat het ook iets goedkoper kan. 7000-8000 euro (de gemiddelde prijs die we van het grote deel van de verhuisbedrijven kregen) is echt veel te veel. Check hier hoe!

Je inboedel wel of niet meenemen naar Curaçao?

In principe is op Curaçao bijna alles te koop en anders kun je het ook bestellen via internet. En voor bovenstaande bedragen kun je behoorlijk wat spulletjes kopen. Dus ik zou wel de overweging maken of je spullen het waard zijn om mee te nemen. Als je bijvoorbeeld alleen maar ouwe meuk hebt zonder (emotionele) waarde zou ik alles achterlaten en op Curacao nieuwe spulletjes kopen.

En onthoud ook dat het klimaat op Curacao heel anders is. Voor ons is een tropisch klimaat misschien wel heerlijk. Je meubels zijn er minder blij mee. Dus je Ikea meubeltjes zullen hier veel sneller kapot gaan dan in Nederland. En op rvs kun je ook niet vertrouwen.

Heb je wel kwalitatief goede spullen of hebben je spullen een grote emotionele waarde dan is het vaak beter om ze wel mee te nemen. Want goede meubels zijn op Curaçao ook duur. En in Nederland krijg je er bijna niets meer voor terug op marktplaats.

Ook is je smaak enigszins een factor om mee te laten wegen in je keuze. Op Curaçao heb je wel moderne meubels, maar die zijn behoorlijk duur. De keuze daar is ook veel beperkter dan in Nederland.

* Je moet je spullen minimaal een half jaar in bezit hebben als je ze invoerrechten vrij wilt invoeren.

Groupage transport naar Curaçao is ook een goede mogelijkheid.

Mocht je nu niet alles mee willen nemen, maar toch wel een aantal persoonlijke dingetjes. Of je wil perse je eigen bed mee, maar de rest hoeft niet. Dan is groupage transport een goed idee. Je huurt dan als het ware een aantal kubieke meter in een container. Jouw spulletjes komen dus samen met spulletjes van andere mensen samen in 1 container. Qua prijs moet je denken aan 200-250 Euro per m3.

Emigreren naar Curacao. wat moet je allemaal regelen.

Of wij onze inboedel meenemen naar Curaçao? 

Ja, wij nemen vrijwel alles mee. We zijn anderhalf jaar geleden ook al verhuisd en hebben toen bijna alles nieuw gekocht. Dat heeft toen ook behoorlijk wat gekost, en op marktplaats krijg je er bijna niets meer voor terug. En aangezien wij helaas een vrij dure smaak hebben denken we dat het voor ons voordeliger is om de boel te verschepen en niet daar alles nieuw te kopen. Daarnaast is mijn bed heilig, dus die moet sowieso mee.

We wilden eerst ook 1 auto meenemen, maar daar zijn we op terug gekomen. Met auto hebben we een 40 ft container nodig, en zonder auto een 20 ft. Dat scheelt zo’n 1500 tot 2000 euro. We denken dat als we de auto hier verkopen en het geld dat we op het verschepen besparen er bij leggen een leukere auto kunnen kopen.

Update juli 2016.

Ondertussen wonen we al weer een tijdje op Curacao, en ik ben heel blij dat we alles meegenomen hebben. De verhuizing was helemaal goed gegaan, en alles kwam heel aan. Ik denk ook dat wij goedkoper uit zijn geweest door onze spullen mee te nemen in plaats van nieuwe te kopen. We hebben hier wel wat in winkels rond gekeken, en de prijzen van de spullen die ik mooi vind, zijn erg hoog.

Maar de allerbelangrijkste reden waarom ik blij ben dat we onze inboedel meegenomen hebben naar Curacao is toch wel dat ik me meteen thuis voelde. Ik voelde me binnen een week echt thuis in ons nieuwe huis.

Lees hier alles over de praktische kant van het emigreren naar Curaçao.

Lees hier ons persoonlijk verhaal.

Ben jij ook ooit geëmigreerd? Of ben jij binnenkort van plan om te emigreren? Dan ben ik ook benieuwd naar jouw ervaring. Heb jij je spulletjes meegenomen, of ga je ze meenemen? Heb je nog tips? Laat het hieronder dan in de reacties achter. Je helpt er anderen mee! En dat is leuk. 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen meld je dan aan op de facebook page van eiland-meisje.

36 reacties

 1. linda zegt:

  Ik ben erg benieuwd wat je als borg betaald bij het invoeren van je container als je nog geen sedula hebt.
  Kan hier geen informatie over vinden.
  Gaat om een container van 20ft waarde 15.000 euro.

 2. Silvia Minneboo zegt:

  Hoi

  Nou wij zijn dus van plan te emigreren. Ik liep er al jaren mee in mijn hoofd. En nu gisteren de knoop doorgehakt.
  En ik ben blij jou gevonden te hebben met zoveel informatie!!.

 3. Hans zegt:

  Wij zijn in januari 2016 van NL naar Curacao verhuist, wij hebben alles laten in en uitpakken en hebben werkelijk alles meegenomen. Het was prijzig, maar het is ons prima bevallen. Je eigen spullen weer neerzetten in een ander land is een bijzondere ervaring. Behalve meubels moet je er ook denken om voor vertrek een paar keer extra de Gamma of andere doe het zelf zaak te bezoeken. Plugjes, schroeven, plankendragers enzovoorts, alles is hier te koop maar meestal is een Kooyman, Gomez of building depot aardig ver weg en daarnaast erg duur. Neem dus gerust een goede voorraad gereedschap en materiaal mee. Nadeel is dat je er pas over kan beschikken als de container er is, dus even op,je handen blijven zitten…

 4. Frya van Druten zegt:

  Hoi Diana,
  Zoals je weet zijn wij afgelopen April geëmigreerd naar Curaçao en hebben ook voor een “all in” verscheping gekozen. Dus van huis naar huis en alles, door het bedrijf, in laten pakken. Doe je dit nl niet en pak je alles zelf in, dan kun je ( bij het door ons gekozen bedrijf) geen verzekering afsluiten op je spullen. De verscheping word dan wel goedkoper maar als er iets stuk gaat (in ons geval, bijna alles vernield) krijg je het niet vergoedt. In dat geval word “goedkoop” ook weer “duurkoop”.
  Ik weet niet of je dit al ergens genoemd had en of deze regeling voor elk verhuisbedrijf geldt….maar misschien een “tip” in het maken van bepaalde keuzes.
  Veel liefs, Frya

  1. Diana zegt:

   hej Frya,

   Ja wat jullie meegemaakt hebben is echt niet leuk. Gelukkig zijn jullie wel verzekerd. Ik heb het er nog even extra bijgezet in dit artikel. Ik weet niet of het bij elk bedrijf zo is.

   1. Miranda zegt:

    Hoi hoi,
    Wij zijn ook bezig om te emigreren naar Curaçao en ik pak alles zelf in. En ik kan het gewoon verzekeren. Ik laat het via home to home doen.
    Hebben jullie nog wat tips voor ons waar we op moeten letten en wat we moeten regelen hoer in nl
    Groetjes Miranda
    Ps leuke blog heb je heb er al veel aan gehad

    1. Miranda zegt:

     Oo zie wat staan wat er niet moest staan moest HIER zijn sorry

 5. Ice zegt:

  Wij zijn oktober 2015 geëmigreerd naar Curaçao. En naar mijn ervaring kan het goedkoper, wij betaalden €100 per kub. dan moet je het zelf brengen en halen. Voor iets extra halen ze het thuis en leveren ze het aan huis. Maar als je dat zelf regelt is het nog voordeliger. Binnen 5 weken stond alles op het nieuwe adres.

  1. Diana zegt:

   Dat is een nette prijs, zeker als je vlak bij de haven woont zeer interessant om het dan zelf te brengen en hier weer op te halen.
   Ik vond het zelf erg prettig dat onze meubels en breekbare dingen ingepakt werden en alles ingeladen werd, maar als je wilt besparen kan dat dus ook zo. Zie alleen ook de reactie boven je van Frya, met betrekking tot een verzekering voor als het mis gaat.

  2. Laura zegt:

   Ice,
   Kan jij mij de naam van dat transportbedrijf misschien doorgeven ? Ik ben net
   alles aan het uitzoeken voor onze verhuizing in januari.. Zou top zijn.
   Groetjes Laura

 6. Daan zegt:

  Moderne meubels op Curaçao? Zou jij ons een tip kunnen geven waar je die zou kunnen kopen. We waren vorige week op Curaçao, maar zagen eigenlijk alleen maar winkels met ‘antieke’ meubels. Onze keus meenemen of nieuw kopen op Curaçao is daarom nog niet gemaakt, maar onze plannen liggen ook nog iets verder in de toekomst. We hebben nog tijd.

  1. Diana zegt:

   wij zijn bij Loods1 geweest. Erg mooie winkel, maar dus wel behoorlijk aan de prijs.
   Wat ook een optie is, is om meubels te laten maken. Zat goede meubelmakers hier, die het voor best wel een leuke prijs doen.

  2. Ben zegt:

   Ik zag best wel leuke meubels bij building depot.
   Naast wat aparte modernere meubels die normaal geprijst waren zag mijn vriendin nog wat kinder bedden die in de Ikea in Nederland zelfs duurder zijn.

   Mijn beste vriend is vorig jaar verhuist naar Curacao en hij heeft veel spijt dat hij een container heeft laten over komen met zijn hele inboeldel.
   Zijn inboelder bestond vooral uit oude meubels en hij had van de verscheeps kosten een heel leuke nieuwe inrichting kunnen kopen.
   Daarnaast staan de helft van de dozen nog ongeopend in verschillende kamers terwijl ze hier al een jaar zijn.
   Hun leven werk en kinderen begon hier direct waardoor er geen tijd was om alles uit te zoeken en op zijn plek te zetten.
   Ik denk dat het per situatie verschild maar ik zelf ga na hun verhaal niks mee nemen en alles lekker nieuw kopen.

   1. Silvia Minneboo zegt:

    Mijn idee

    Bedankt voor de info

 7. […] je gaat emigreren moet je jezelf de vraag stellen of je alles mee gaat nemen, of dat je je spullen verkoopt en in je nieuwe thuis land alles nieuw gaat kopen. In dit artikel […]

 8. Naomi zegt:

  Wij gaan per eind oktober al over naar Curacao, heb er erg veel zin in maar komt idd veel bij kijken! Thnx nog voor je tips over papieren enzo, was bijna het een en ander vergeten! Wij nemen alleen twee kisten mee met wat waardevolle spulletjes, dat maakt dat het verhuizen betaalbaar blijft en je hebt toch een aantal van je ‘eigen’ spullen daar om je meteen thuis te voelen. Wat ik wel hoorde is dat het belangrijk is dat je er al bent voor je goederen aankomen want alleen dan kun je het aanrekenen als verhuisgoederen en betaal je geen invoerrechten (op een paar spulletjes na) ook dat de dingen al 6 mnd in je bezit moeten zijn omdat het anders geen huisraad is. Hoorde van iemand dat ze alles nieuw hadden gekocht en daar n container mee hadden gevuld en bij aankomst dus flink betalen moesten! Ook bedankt voor je gouden tip over OOM verzekeringen, ziet er goed uit!

  1. Diana zegt:

   hoi Naomi. oooh nog maar een maandje voor jullie dan. is echt zo!

   dat is wel echt zuur voor die mensen dat ze niet wisten dat ze geen nieuwe dingen vrij mogen invoeren. ik ga dat nog even toevoegen aan dit artikel, want zie dat dat er niet instaat. wie weet behoed dat weer iemand voor een financiële tegenvaller.

   fijn dat je wat aan m’n tips gehad hebt. daar hou ik deze site voor bij 😀

   veel succes nog met de verhuizing en vooral veel plezier in Curacao!

 9. […] zette een artikel online over het verhuizen van je inboedel, en daarop kreeg ik een reactie dat die bedragen écht te hoog waren. 2 nieuwe adresjes gekregen en […]

 10. Lydia Homan zegt:

  Hi !

  Wij gaan binnenkort onze spullen verschepen. Hoe lang heeft het bij jullie geduurd ?

  Groeten,

  Lydia

  1. zegt:

   heej!

   wij hebben onze spullen nog niet verscheept. We gaan pas in december. Dus kan hier geen antwoord op geven.

 11. zegt:

  Wat leuk om te lezen! Ik heb er nooit zo over nagedacht, dat dat er ook allemaal bij komt kijken. En wat een prijzen… inderdaad goed om de overweging te maken!

 12. Maaike zegt:

  Halleluja! Afdingen hoor! Ik heb er 4200 euro inclusief van deur tot deur voor betaald. De meubels en breekbare dingen hebben zij ingepakt de rest heb ik zelf gedaan. Ik had geen auto, want ik woonde in Nederland in de stad.
  Wat de auto betreft, auto’s uit Nederland zijn beter onderhouden, veel monteurs zijn blij met een auto uit Nederland in hun garage vanwege de kwaliteit. Maar als je een auto waar hier geen dealer van is, hebt zou ik hem sowieso niet meenemen. Onderdelen krijgen hier is een hel. Takke duur en het duurt lang voor het er is!

 13. Dit heb ik me serieus heel vaak afgevraagd, hoe doe je zoiets?! Interessant om te lezen dus 🙂 Wat een prijzen zeg, tsjee..

 14. zegt:

  Wow, dat is echt enorm. Ik zou denk ik niet zo veel meenemen. Ik ben ooit alleen verhuisd met één autootje te vullen dus ik kan gerust met alleen wat bagage vertrekken.

  Succes!

  Liefs

 15. zegt:

  WoW ik had het zo duur niet verwacht eigenlijk, denk iets van 1000 of max 2000. Maar dat verdien je daar vast wel terug als het leven daar goedkoper is

  1. Diana zegt:

   was het maar zo goedkoop haha. en helaas is het leven daar ook niet goedkoper. sommige dingen zijn daar goedkoper, maar andere dingen weer duurder. gemiddeld genomen ben je als je de zelfde levensstandaard wilt aanhouden als hier ook net zoveel geld kwijt.

 16. zegt:

  Wauw, komt toch heel wat bij kijken!

 17. zegt:

  Thanks, heel bruikbaar dit :·

 18. zegt:

  Leuk te lezen hoe jullie dat gaan doen. Ikzelf had wel heel dure meubels in mijn huis in Nederland die ook nog emotionele waarde hadden. Na veel nadenken besloot ik dat ik toch alles achter wilde laten in NL. Meubels en andere dingen zijn en blijven, ondanks de emotionele waarde of de hoge prijs, toch alleen maar objecten. Het geld is er toch al aan uitgegeven en ik heb er vijf jaar heel veel plezier van gehad. In drie maanden tijd heb ik letterlijk alles verkocht, niet alleen mijn huis maar ook álle spullen, van pennen tot mijn bed. De verkoop van de meubels was even slikken, maar ik ben superblij dat ik dat wel heb gedaan. Ik heb er natuurlijk niet zoveel voor terug gekregen als dat ze kostten, maar verschepen was nog veel duurder geweest en bovendien wilde ik niet met al die spullen zitten. Uiteindelijk ben ik dus met drie koffers naar Colombia geëmigreerd en hebben we alles hier nieuw gekocht. Waar ik nu heel gelukkig mee ben 🙂

  1. Sabine, erg leuk. Waar heb je dan AL je spullen kwijt geraakt? Via marktplaatsen online ook of? 🙂

   1. zegt:

    Ik heb veel via Marktplaats verkocht, maar het meeste via Facebook. Er zijn van die pagina´s speciaal voor ver- en aankoop van spullen in een bepaalde regio en dat bleek perfect te werken. Zelfs dingen waarvan ik dacht wie wil dát nou hebben raakte ik daar kwijt, zoals een picknickmand, tijdschriften, van die markeerstiften, schriften, boeken, kussens, kantoorspullen, keukenspullen. Het kostte wel behoorlijk wat tijd en moeite, maar het werkte wel 🙂

  2. Diana zegt:

   dankje voor het delen van je ervaring! ene kant ook wel leuk om helemaal opnieuw te beginnen en alles nieuw te kopen.

 19. zegt:

  Wat een toestand lijkt me dat. Wat doe je met Akira eigenlijk? Gaat die via het dierentransport of mag die aan boord mee?

  1. Diana zegt:

   Akira gaat in het vliegtuig. spap en smam zetten die dan af op schiphol als we daar ons eigen huis hebben, en dan halen wij ‘m op op Hato (curacao airport) Wel heel erg zielig, want Akira is het helemaal niet gewend om lang alleen te zijn en al helemaal niet om in een bench te moeten. dus dat gaan we binnenkort maar vast trainen, maar ik zie er nu al echt heel erg tegen op dat die lieve kleine fluffie knuffelbeer helemaal alleen in zo’n bench moet gaan reizen.

 20. zegt:

  Interessant om te lezen. Zo gaat het inderdaad een heleboel kosyen met zich meebrengen waar je in het begin niet aan gedacht had.

 21. […] De meubelen en andere spulletjes. Dit kun je al ruim van te voren uitzoeken. Wat wil je mee, en wat niet. wat je niet mee wilt nemen, verkoop dat zodat je nog een extra zakcentje hebt, of maak er vrienden blij mee. Bij emigratie mag je je spullen in Curacao vrij invoeren, mits je ze al een half jaar hebt. Dus kijk ruim op tijd of je nog nieuwe spullen in Nederland aan wilt schaffen, en bewaar de bonnetjes. Daarmee kun je bij de douane aantonen dat je ze al minstens een half jaar in bezit hebt. Een auto moet minstens een jaar op je naam staan. wel of niet je spullen meenemen? en wat zijn de kosten daarvan? lees het hier. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *