Een weekje naar zuid Portugal

weekje vakantie algarve

Ik weet dat ik vorige maand nog op vakantie ben geweest. Toch voel ik nu steken van jaloezie als ik zie dat iedereen nu lekker naar een mooi vakantie adresje vertrekt. Ik wil ook. Ik wil hier niet achter blijven.

Maar ik heb goed nieuws. Niet voor jou, sorry. Ik heb goed nieuws voor mezelf. Dat mag ook wel eens toch?

Mama vertelde vorige week dat we samen nog een weekje weg zouden gaan in de herfst. HOERA! Ze kwam eerst met het idee aanzetten om naar IJsland te gaan. Maar kom op, mij meenemen naar IJsland? Je zult me eerst moeten drogeren wil je me meekrijgen naar IJsland. nee, ik reis niet richting het noorden. Ik reis alleen richting het zuiden.

Idee nummero 2 was Portugal. Dat klonk me toch net wat beter in de oren. Na een google-sessie kwam ik uit op de Algarve, het zuidelijkste deel van Portugal. Damn, wat ziet het er daar mooi uit. Ik dacht dat de stranden in Curaçao pareltjes waren, maar Portugal kan er ook wat van hoor! Prachtig.

En waaw, wat heb ik een mooi hotelletje gevonden. Dom Manuel. Klein en schattig. Vlakbij het centrum en de Prachtige stranden. Een goede score op Zoover. Ja, dat check ik altijd van te voren. En ook nog eens spotgoedkoop. Dus wil jij er in de herfst ook even tussen uit, check dan even deze site!

Bron beeldmateriaal: Suntip.nl

En weetje, eigenlijk vind ik het wel ideaal om zo buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan. Het is dan niet zo druk. Dus meer plek op het strand en bij het zwembad. En minder krijsende kinderen. Nog een bijkomend voordeel is dat de vakanties buiten het hoogseizoen vaak een stuk goedkoper is.

Eigenlijk is het enige nadeel dat je in het hoogseizoen als een van de weinige niet op vakantie gaat. En je je eigen eventjes heel erg zielig voelt als je gewoon moet werken terwijl heel je facebook timeline volgespamd staat met de mooiste vakantiefoto’s.

Wat is jouw voorkeur? In het hoogseizoen of daarbuiten op vakantie? 

En ben jij al eens in zuid Portugal geweest? Dan hoor ik graag je allerbeste tips! 

Check hier de aller slimste inpak-hacks.

8 reacties

 1. IJsland is echt wel super gaaf!
  Maar het is niet zo warm als in Portugal.

  Wij zijn aan het zoeken naar een bestemming om 2 weken naar toe te gaan in september.
  Nu lijkt het ons erg leuk om naar Portugal te gaan. Heb je nog meer tips?

 2. zegt:

  De Algarve is erg mooi, al moet ik bekennen dat het zeewater wat koud is… Het dorpje Lagos heeft wel een heel relaxte sfeer en ik vond het geweldig om daar te kayakken (al ging het even mis toen we door een grot moesten peddelen en we tegen het plafond vast kwamen te zitten omdat er een golf omsloeg…) Verder zit er in Portimao de grootste Primark die ik ooit heb gezien. Alleen het kleedkamer-gedeelte is volgens mij al even groot als de winkel in bijvoorbeeld Eindhoven :p En verder vooral lekker veel genieten van de baaitjes en het heerlijke weer (ook nog in de herfstvakantie ;p)

 3. zegt:

  Dan is straks iedereen op vakantie geweest en dan heb jij nog iets om je p te verheugen! XD Gaaf hoorrrr

 4. zegt:

  Heerlijk! Ik heb ook geen zomervakantie als ik niet op vakantie kan

 5. zegt:

  Heerlijk! En: buiten het hoofseizoen graag! Helaas kan dat niet altijd..

 6. zegt:

  Oh wat een straf om daar een weekje door te brengen! Heer-lijk!

 7. zegt:

  Ik heb maar een vraag: Mag ik mee?

  1. Diana zegt:

   haha moet je aan mijn mama vragen 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *