Inpak tips voor op reis

inpak tips sieraden - travel hacks

Het is al weer bijna zomervakantie! Gaan jullie nog weg?

Ik zou eigenlijk niet meer op vakantie gaan voordat we naar Curaçao vertrekken, maar gelukkig ga ik toch nog eventjes weg. Over 2 weekjes gaan we een lang weekend naar Marrakesh. Eventjes lekker ontspannen. Ik heb het nodig haha.

Bij een vakantie hoort ook je koffer inpakken.

Nu dacht ik eigenlijk dat ik altijd wel goed was in mijn koffer inpakken. Maar ik kwam toch wat dingetjes tegen op pinterest, waarvan ik afvroeg waarom nooit iemand dat tegen mij gezegd heeft..

Dit maakt je leven zoveel makkelijker, dus ik dacht ik deel het ook even met jullie.

Mijn inpaktips voor jullie:

inpak tips sieraden - travel hacks

Hou je oorbellen bij elkaar door middel van een knoop. Nooit meer zoeken naar 2 dezelfde oorbellen in je toilettas!

inpak tips toilettas - travel hacks

Ergernis nummer 1. Lekkende flesjes. Dat is vanaf nu verleden tijd! Draai de dop los, doe er een stukje huishoudfolie tussen en draai de dop er weer goed op. Ook al gaat het klepje van je shampoo nu open, lekken zal die niet!

inpaktips koffer - kleding rollen - travel hacks

Deze tip ben ik al zo vaak tegen gekomen dat ik het nu toch echt eens uit moest proberen. Je kleding rollen in plaats van vouwen, het zou ruimte besparen en kreukels voorkomen.. Ruimte besparend is het zeker heb ik gemerkt. Over 2 weken kan ik jullie ook vertellen of je kleding kreukelvrij aankomt op bestemming.

inpak tips sieraden - travel hacks

Geen zin meer om al je kettingen uit de knoop te halen op bestemming. Doe dan de helft van de ketting door een rietje, en ze raken niet meer in de knoop.

inpak tips toilettas - travel hacks

Waar een leeg tictac doosje wel niet goed voor is. Ik heb er wattenstaafjes in gedaan, maar je kan het ook gebruiken voor bijvoorbeeld schuifspeldjes. Slingeren die ook niet meer los door je toilettas.

inpak tips make up - travel hacks

Over het algemeen wordt er niet al te zacht handig met je koffer omgegaan op het vliegveld, dus bescherm je poedertjes met een wattenschijfje. Het zou toch jammer zijn als ze in 100 stukjes aankomen op bestemming.

Heb jij nog meer slimme inpaktips?

17 reacties

 1. […] En nog een bijdrage van Diana in deze best of, want zij deelde reuze handige Inpak tips voor op reis die zeker van pas moeten komen als je binnenkort op vakantie […]

 2. L zegt:

  Nog een tip: badmutsen om je schoenzolen! Dan hoef je er geen tasje omheen te doen, bovendien blijft de bovenkant van je schoenen open en kan je ze vullen met sokken of andere spullen.

  Leg al je bh’s open op elkaar (met de cups in elkaar zeg maar), stop dan je ondergoed erin en vouw ze dan dubbel. Zo blijft ook de vorm van je BH’s goed.
  Voor sieraden zoals ringen kan je ook een pillenhouder nemen (voor medicijnen).

  Mocht je emigreren en een desktopcomputer of consolecomputer (Xbox, playstation) meenemen, wikkel daar dan je badlakens omheen, de controllers (of muis) kan je in washandjes verstoppen, Toetsenbord en dat soort zaken eventueel in T-shirts stoppen. Om nog veilger te zijn kan je er dan ook nog een packing cube omheen doen.

  Dat is in ieder geval mijn plan over 2 weken te verhuizen.

 3. […] Check hier de aller slimste inpak-hacks. […]

 4. zegt:

  Wat een handige tips! Het oprollen van de kleding heb ik laats ook geprobeerd tijdens mijn trip naar Chicago… helemaal kreuk vrij zijn mijn kleren niet aangekomen (maar dat was denk ik ook te danken aan het feit dat ik mijn koffer helemaal vol gepropt had met spulletjes), maar ruimte besparend was het zeker. De rest ga ik snel uitproberen 🙂 Dankjewel!

 5. zegt:

  Wat een handige tips zeg!
  Ik vouw mijn kleding altijd klein op, en lege hoekjes van de koffer vul ik dan met sokken en onderbroeken.

 6. zegt:

  Tip 1 en 2! Geweldig! Tip 3 kende ik inderdaad al, maar ga ik nu zeker uitproberen. Toptips en leuk en handig artikel!

 7. zegt:

  wat een super goede tips vooral die van die oorbellen en kettinkjes! zou k nooit opgekomen zijn hahaha

 8. zegt:

  Oh Diana! Ze de tips zijn niet echt voor mij toepasbaar maar heb hem door gestuurd naar m’n lieve zuster!

 9. zegt:

  Wat een ontzettend handige tips! Last-minute heb ik er nog wat toegepast, aangezien mijn koffer vakantieklaar staat, haha.

 10. zegt:

  Hele handige tips. Die van die oorbellen en die knoop zag ik laatst ook al voorbij komen. Grappig hoe simpel sommige oplossingen zijn he?

 11. zegt:

  Superhandige tips! Nog een tip die ik zelf altijd geef: hang je kleding bij aankomst in je hotel op in de badkamer en zet de hete douche open. Door het stoom gaan de kreukels eruit!

 12. Wat een goede tips! Dat rollen doe ik ook altijd, daarnaast ben ik van de tasjes in de tas. Zodat ik makkelijk mijn ondergoed en sokken terug kan vinden 😉

 13. zegt:

  echt super handige tips!
  Ik ben altijd veels te veel tijd kwijt aan mijn kettingen uit de knoop te halen :p

 14. zegt:

  Superhandige tips!
  Waar PInterest allemaal niet goed voor kan zijn 😉

 15. zegt:

  Wat een handige lifehacks, haha! Vooral de tips tegen lekkende flesjes en sieraden die in de knoop gaan. Dank!

 16. zegt:

  Handige tips!

 17. zegt:

  Dat van die lekkende flesjes is een goede tip! Onderweg naar Istanbul is mijn shampoo gaan lekken, bah alles plakte en zat eronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *