Bloggers life

bloggers life.

Een nieuwe serie blog artikelen is geboren op mijn blog. Bloggers life. Deze serie komt elke dinsdag online. In elk artikel stel ik een vraag, waarop meerdere bloggers hun antwoord geven.


 

De vraag van deze week:

 

Wat vind je directe omgeving ervan dat jij blogt?

 

Alexa. 

De meeste mensen vonden het echt heel leuk, maar weten niet (goed) wat het inhoudt. Op mijn studie vorig jaar kreeg ik wel eens flauwe opmerkingen. Ach ik zie het zo; ik doe tenminste iets wat ik leuk vind. Dat niet iedereen dat kan waarderen is jammer maar daar kan ik mee leven. Niet iedereen vindt paardrijden leuk toch? Is in principe hetzelfde.

Gino.

Niet veel mensen uit mijn omgeving weten het denk ik. In het begin ben ik ook begonnen om anoniem te bloggen onder een van mijn doopnamen omdat ik dacht dat bloggen meer iets voor vrouwen was. Ik merkte zelf echter dat ik het leuker vond om blogs te lezen als ik wist wie er achter zat. Dat geldt natuurlijk ook andersom, waardoor een anoniem blog toch minder bezoekers zou trekken. Uiteindelijk besloot ik dus om toch onder mijn eigen naam te gaan bloggen, maar hier verder niet over te vertellen aan mijn omgeving. Toen ik met school een week op wintersport was, besloot ik om een subtiel berichtje op internet te zetten. Een week in het buitenland betekend geen tot weinig internet, dus kon ik me afschermen voor eventuele (negatieve) reacties. Uiteindelijk reageerde dit berichtje in een paar likes op de facebookpagina van mijn blog en verder geen directe reacties. Op dit moment weten een handjevol vrienden, mijn vriendin en mijn zus dat ik mij met bloggen bezig houd. Zit nog in dubio om een uitnodiging rond te sturen op facebook.

Jolien. 

Mijn ouders waren in het begin niet enthousiast, ze snapte niet waarom, ze vonden dat ik mijn energie beter in mijn hogere opleiding investeerd. Na verloop van tijd zijn ze wel bijgedraaid omdat mijn blog ook aandacht begon te krijgen van bedrijven en mijn familie heel positief en enthousiast reageerde. Stap voor stap zijn ze dan in mij beginnen geloven. Als mijn moeder nu iets interessant ziet in een krant of tijdschrift dan scheurt ze het uit en bewaard ze het voor mij. Dat doet zo’n deugd om te weten dat ze achter je staan.

Dionne.

Ze weten dat ik blog en waren vooral in het begin nogal sceptisch. Ze hadden niet het idee dat het zou opleveren en dat er mensen zouden zijn die mijn blog zouden lezen. Nu vinden ze het wel goed dat ik blog, maar alsnog zijn ze een beetje terughoudend.

Sharoni.

Heel erg leuk! Iedereen neemt regelmatig een kijkje en probeert recepten uit die ik plaats.


Wat vind mijn directe omgeving ervan dat ik blog?

Ik heb vanaf dat mijn eerste artikel online stond, mijn blog gedeeld op facebook. In mijn eerste blogpost vertelde ik aan iedereen dat we gingen emigreren – goede vrienden en ouders, broers en zussen wisten het wel al – dus ook bijna iedereen klikte op de link en was dus meteen bekend met mijn blog.

Hoe de mensen erop reageren is heel verschillend. sommige lezen elk artikel – wat ik heel erg leuk vind! – en sturen soms foto’s van gerechten die ze hebben gemaakt die op mijn blog staan. Of zeggen in real life dat ze een artikel leuk vonden.

Ik krijg ook regelmatig vragen over het bloggen. Vooral als ik zeg dat ik hier ook wat mee wil gaan verdienen volgend jaar, als ik mijn baan hier opgeef en naar Curaçao verhuis. Sommige geloven in mij, en dat ik hier wat mee kan bereiken. Andere zijn er nogal sceptisch over.

Maar er zijn er ook heel veel die er nooit wat van zeggen. Wat ik me ook wel kan voorstellen. Ik vind ook lang niet iedereens hobby interessant, dus ik kan me ook wel voorstellen dat andere mijn hobby niet interessant vinden.

bloggers life.

 

Dan nu de vraag aan jou. Hoe reageert jouw omgeving op je blog?

 

Alle ‘bloggers life’ artikelen lezen?

22 reacties

 1. Mijn ouders vinden het leuk, en toen mijn school omgeving erachter kwam kreeg ik zoveel positieve reacties over hoe mooi en leuk mijn blog was. Terwijl ik juist allemaal negatieve reacties verwachte, dat het raar zou zijn ofzoiets 🙂 Ik ben nu zelfs nog trotser op mijn blog dan eerst! 🙂

 2. Gelukkig is iedereen in mijn omgeving super enthousiast over het feit dat ik blog. Mijn vriend helpt me altijd (met foto’s, website etc) en van de meeste andere vrienden, familie en collega’s krijg ik alleen maar leuke reacties en zelfs suggesties voor blogposts :-).

 3. zegt:

  Ik heb aantal vrienden verteld dat ik blog en de rest moet er maar zelf achterkomen. Alleen ik krijg tot nu toe wel goede reacties gelukkig.

 4. zegt:

  Mijn vriend vind het leuk voor me maar ook soms erg vervelend. Ik spendeer er veel tijd aan en dat gaat soms ten koste van een avondje samen op de bank knuffelen. Mijn moeder vind het helemaal geweldig want die kan soms mee genieten van de leuke dingetjes die ik mag testen. Mijn zusje zegt alleen maar: Ik krijg nooit wat!….
  Dus… zo is t maar net whaahhaa

 5. zegt:

  Wat een leuk artikel! Eigenlijk reageert in mijn omgeving iedereen positief.. Wel krijg ik heel veel opmerkingen als ”oh, dus jij hoeft niks meer zelf te kopen” of ”oh, maar er zijn zo ongelofelijk veel blogs, bloggen heeft toch helemaal geen zin meer?”. Achja 🙂

 6. zegt:

  Bij mij reageerde iedereen eigenlijk zo enthousiast dat ik een beetje overdonderd was. Tot op de dag van vandaag heb ik nog geen nare reactie gehad uit m’n directe omgeving, dat vind ik eigenlijk wel fijn. (: Al had ik ze wel gehad, dan was ik alsnog vrolijk doorgegaan met bloggen hoor, haha.

 7. zegt:

  Ik heb ooit 1 reactie gekregen, maar dat is al heeel lang geleden (Was in 2006). Ik had toen een verslag over onze horror vakantie getypt, met bijbehoren horror fotos. Toen kreeg ik alleen de vraag ‘Waarom zet je dat online? iedereen kan het lezen’ Verder heb ik er nooit een reactie oid over gekregen.

 8. zegt:

  Super leuke serie! Ik vind het echt heel leuk om te volgen. Bij mij waren de reacties ook heel erg verschillend, de een vind het super en de ander begrijpt er niks van dat dit leuk kan zijn of überhaupt een hobby kan zijn.

 9. zegt:

  So far zijn de reacties op de blog vooral positief. Mensen zijn heel enthousiast over de doelstellingen, zien dat wij erg enthousiast zijn en bloggen begint steeds meer naam te krijgen natuurlijk. Het feit dat ik er vanuit mijn studie mee te maken krijg helpt ook wel in het vertrouwen van mijn omgeving in de blog. ^^

 10. zegt:

  Leuk artikel! Ik heb onlangs een Facebookpagina aangemaakt voor mijn blog en nu weten steeds wat meer mensen het! Wel krijg ik van steeds meer mensen reacties op mijn artikelen: van mijn stage, vriendinnetjes van vrienden van mij etc. Heel leuk maar soms ook wel een beetje gek 😉

 11. Ellen zegt:

  Ik heb geen blog, niets voor mij. Al heb ik stiekem t wel een paar keer geprobeerd, maar ik ben niet echt creatief aangelegd, haha.
  Ik vind het leuk dat je blogt! Nu kan ik ipv blogs van onbekenden lezen ook jouw blog lezen. Zeker als jullie dadelijk naar Curacao gaan emigreren, dan heb ik toch het gevoel dat je nog gewoon in de buurt bent! 😀

  Ik geloof iig zeker in jou, wat je tot nu toe al hebt opgebouwd: wauw!

  1. Diana zegt:

   als je het nog een keer stiekem gaat proberen moet je dat wel laten weten he haha.

   en dankjewel, dat vind ik leuk om te horen!

 12. zegt:

  In den beginne reageerde iedereen wat lauw – mijn echtgenoot incluis.
  Ondertussen is ieders interesse zodanig toegenomen dat iedereen suggesties doet voor blogposten. Maar of dat nou zo goed is ?

  1. Diana zegt:

   is toch leuk dat ze meedenken 🙂 of je er wat mee moet doen is een ander ding haha.

 13. zegt:

  Leuk deze artikelreeks (of in ieder geval dit deel!)

  Grappig dat mensen zulke verschillende reacties krijgen – al heb ik dat zelf ook wel!

  De meeste mensen in mijn vriendenkring weten dat ik blog, al leest het ene deel elke blog en andere juist helemaal niks. Ik post ook rustig blogs op facebook als ik daar zin in heb, en krijg daar (uitzonderingen daargelaten) bijna alleen maar leuke reacties op.

  Het voordeel van beginnen met bloggen was voor mij dat iedereen eigenlijk al wel wist dat ik hield van schrijven. Het viel ze dus niet koud op hun dak ;).

 14. zegt:

  Leuk om al die verschillende reacties te lezen! Sommige snappen het niet, de andere wel. Maar weet je: Volg je hart, jouw voeten zullen volgen! Je moet doen waar jij gelukkig van wordt. Vind het zo gaaf dat je gewoon gaat emigreren! Wauw! Tja, daar zal ook iedereen een andere mening over hebben 😉 Succes met alles!

  1. Diana zegt:

   jij hebt altijd van die mooie uitspraken (vond ik vroeger al hihi) en idd niet iedereen is er even blij mee dat we gaan emigreren, maar dat hou je toch. we doen het ook voor ons zelf en niet voor alle anderen. en dankjewel! 🙂

 15. zegt:

  Ik ben gaan bloggen omdat ik de gebeurtenissen rondom m’n zieke dochtertje wilde vastleggen, iedereen wist er dus van. Alleen kwam daarna uit een bepaalde hoek wel onbegrip. Maar dat waren toch familieleden die we nooit zien.

 16. Wat een leuk artikel 😀 Ik heb het vooral dat ze denken dat ik heel mijn leven online zet, en dat ze bang zijn dat ik daardoor minder snel een baan kan krijgen later… Natuurlijk is dat niet zo. Het is ook niet dat ik provocerende artikelen schrijf, dus dat zal allemaal wel meevallen 😉

 17. zegt:

  In mijn omgeving weet eigenlijk iedereen dat ik blog en veel mensen die ik in het dagelijkse leven ken volgen ook mijn blog (of de Facebook-pagina van mijn blog). Ik krijg er veel positieve reacties op en ik krijg ook heel vaak tips om artikelen over te maken. Eigenlijk steunt iedereen in mijn omgeving mij ontzettend en is iedereen heel positief. Ik ben er ook heel open over dus ondertussen weet ook iedereen wat ‘bloggen’ is en krijg ik er bijna geen vragen meer over.

 18. zegt:

  heel leuk dat ik er deze keer tussen sta, leuk om de verschillende antwoorden te lezen!

 19. zegt:

  Interessant om te lezen. De meeste mensen vinden het leuk dat ik blog, alleen hebben ze geen idee wat ik precies doe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *