Nieuw jaar, Nieuwe week, Nieuwe avonturen.

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


 

De eerste week van het nieuwe jaar zit er alweer op. Op nieuwjaarsdag wilde ik eindelijk eens de nieuwjaarsduik doen. Ja hier durf ik wel. Maar helaas, het was de avond tevoren nét iets te gezellig geweest. Je raadt het al, ik kwam m’n bed niet uit. Nieuwjaarsdag heb ik samen met mijn nieuwe beste vriend – Netflix – de hele dag in bed doorgebracht. Ik ben er alleen even uit geweest om te ontbijten-lunchen-dineren-in-één bij de Burger King. Daag goede voornemens.

Het weekend was verder niet zo heel spannend. We hebben zaterdag de hele dag gewerkt en zelfs ’s avonds gewoon thuis gebleven. Zondag wilden we eigenlijk een dagje naar het strand gaan, maar het was niet zo’n mooi weer. Grijs en bewolkt. Het leek Nederland wel, maar dan 30 graden warmer. Dus ook die dag maar gewerkt. Tot een uurtje of 4, toen vond ik dat we wel wat ontspanning verdiend hadden. We zijn naar Cabana – strandtent op Mambo – gegaan, en hebben daar lekker gerelaxt op de loungebanken. Vanaf dat we daar gingen zitten, kwam ook het zonnetje eindelijk door. Vanuit daar zijn we doorgegaan naar de happy hour van Madero – andere strandtent op Mambo -. En wilden we een hapje eten bij The Greenhouse. Dat is een restaurant op Mambo, waar ik al een tijdje wil eten. Maar daar kan je dus ook van de kaart van Origami – die sushitent waar ze de lekkerste sushi ever hebben – bestellen, dus ja, ik heb weer sushi gegeten.

cabana strand curacao

Maandag was best wel een leuke dag. Eerst zijn we naar de toelatingsorganisatie geweest om onze VVR aan te vragen. We hadden onze eigenlijke afspraak gemist, en toen zeiden ze dat we 4 januari terug moesten komen. Komen we daar aan, zijn ze pas 5 januari open. Vond ik niet erg, want ik had daar toch al geen zin in. Toen hebben we even een smoothie gedronken in Punda, en daarna vond ik dat we wel weer eens een dagje naar het strand konden gaan. Onze keuze was gevallen op Porto Marie, maar het navigatie systeem liet ons in de steek, dus we zijn bij Daaibooi beland. Toch aardig in de buurt. Daaibooi is ook al weer zo’n mooi strand.

daaibooi-curacao-strand

Toen we terug reden hoorde ik ineens een raar geluid. Shit, kapotte band. Niet eens lek, maar gewoon helemaal kapot. Stonden we dan langs de weg. Gelukkig stopte er een man om ons te helpen. Alleen wisten we niet hoe de reserve band onder die auto vandaan moest. M’n vriend en die man hebben serieus een half uur onder die auto gelegen om die band eronder uit te krijgen, maar helaas. Toch heel erg bedankt meneer voor je tijd en hulp! Dus hebben we de wegenwacht maar gebeld. Gelukkig waren ze in de buurt en hoefden we niet lang te wachten. Uiteindelijk kwam m’n vriend er toch nog zelf achter hoe die band eronder uit moest, want de man van de wegenwacht wist het ook niet haha. Ik was trouwens wel echt verrast door alle hulp die mensen aanboden. In die korte tijd dat we daar gestaan hebben, zijn zeker wel 20 auto’s gestopt om te vragen of alles oké was en of we hulp nodig hadden. Soms zelfs auto’s die serieus gingen keren om hulp aan te bieden.

kapotte-band-auto-curacao

^^ Daar stonden we dan..

Dinsdag zijn we weer naar de toelatingsorganisatie geweest. Deze keer was die wel open. Dat zagen we al van een flinke afstand door de mega rij voor de deur. Eindelijk hebben we onze VVR aanvraag ingediend. En qua wachttijd viel het nog aardig mee. We waren er kwart over 8 en om 11 uur stonden we al weer buiten. Toen we die rij zagen, hadden we verwacht dat t zeker langer zou duren. Dus we hadden nog wat tijd over om langs de bank te gaan. poging 2 om een rekening te openen hier. Die was helaas weer mislukt. Best lastig om hier een rekening te openen als je geen baan hebt. Maar ze zouden voor ons navragen bij de manager of het toch mogelijk was. Die zelfde dag kregen we nog een telefoontje dat we de dag erna terug konden komen om een rekening te openen.

rij-toelatingsorganisatie-curacao

^^ Dit was alleen nog maar de rij om binnen te mogen. Binnen zaten ook nog heel veel mensen te wachten. 

Dus woensdag zijn we maar weer naar de bank gegaan. En ja hoor, het is gelukt. Eindelijk. Daarna nog even wat wezen drinken. Doen we eigenlijk elke keer. Als we in Punda of Otrabanda moeten zijn om saaie dingen te regelen, gaan we daarna ergens wat drinken daar. Even genieten, om het onaangename ook aangenaam te maken haha. ‘S avonds ben ik weer wezen basketballen, wat leuk was. Al moet ik wel echt wat aan mijn conditie doen…. Als je terugrijdt van de basketbal training naar ons appartement dan kom je langs de BBQ express. Iedereen die de BBQ express kent snapt wel dat de verleiding dan heel erg groot is. Damn die geur. Ik laat expres mijn portemonnee maar thuis.

Donderdag was weer zo’n heerlijk dagje. ‘S ochtends heb ik wat zitten bloggen. En ’s middags ben ik samen met Maaike wezen lunchen bij Kokomo. En daarna nog wezen zwemmen en chillen op t strand. Dit is waarvoor ik zo graag weg wilde uit Nederland. Dat gevoel, dat als je vrij bent, je ook echt vrij bent. Dat vakantie gevoel.

Ondanks dat ik me nog niet helemaal thuis voel. Maar dat komt natuurlijk ook doordat we ook nog helemaal niet in ons eigen huis wonen en we onze eigen spullen nog niet hebben, heb ik het wel heel erg naar mijn zin hier. Tot nu toe, voelt het in ieder geval nog als 1 van de beste beslissingen ooit in mijn leven om hier naar toe te verhuizen. En onze spulletjes zijn ondertussen ook al onderweg. Die komen als het goed is over een weekje aan op Curaçao. Ik kan niet wachten om die allemaal weer uit te pakken.

skypen-met-hond

^^ En in de tussentijd skypen we natuurlijk ook regelmatig met Akira. 

 

En toen was er al weer een weekje voorbij. Hoe was jullie week geweest?

Hier kan je de weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

 

6 reacties

 1. Wauw! Klinkt erg leuk om daar te wonen. Zo vaak kom ik nooit buiten tijdens de week. Tenzij het zomer is in België natuurlijk 😉

  Nog veel plezier!

 2. zegt:

  Weer leuk om te zien, ik kan niet wachten totdat hier de zon weer een keertje schijnt ;p Fijn dat je straks je eigen spulletjes weer hebt, kan me voorstellen dat je je daar op verheugt 🙂

 3. Leuk om zo mee te lezen! Heerlijk, dat gevoel van opbouwen in een nieuw land (als het meeste een beetje goed gaat, haha). Fijn dat jullie nu in ieder geval een rekening hebben kunnen openen, en dat het emigreren zo een goede beslissing blijkt te zijn geweest!

 4. zegt:

  Wat een mooie foto die van jou op de rotsen! Heerlijk dat zomerse gevoel 🙂 Fijn te ervaren dat de mensen daar behulpzaam zijn, ook als je met pech langs de weg staat. Mooie auto hebben jullie trouwens 🙂 Ik begrijp wel dat je je nog niet helemaal thuis voelt. Duurt sowieso wel lang voordat het vakantiegevoel eruit is. Al is een vakantiegevoel op je woonplaats eigenlijk best fijn 😉 Denk dat het straks met jullie eigen huis wel anders wordt, dan voel je je sneller thuis!

 5. Marloes zegt:

  Daaibooi is mooi, maar Porto Marie vind ik zelf toch echt mooier, ik zou de volgende keer nog een poging doen! (Heb je waze al gedownload? Makkelijke app om de route te vinden). Ook restaurant de buurvrouw is een echte aanrader, voor als je er nog niet geweest bent. De lekkerste spareribs uit mijn leven gegeten daar!

  1. Diana zegt:

   Ik ben al eens op Porto Marie geweest. Idd een heel mooi strand. We hebben wel navigatie, ik weet zo even niet welke, maar die had er toen even niet zo’n zin in haha.
   De buurvrouw ben ik nog niet geweest. ik hoor er veel goede verhalen over, maar ik ga er nu nog bewust niet heen. Vanaf volgende maand woon ik vlak bij, dus dan ga ik er vast nog zeer regelmatig komen hahah 😉 Maar ik moet daar dus de spareribs kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *