Al 1 maand op Curacao

zonsondergang kokomo beach curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


 

En er is gewoon al weer een week voorbij. De tijd gaat zo ontzettend snel. Echt absurd gewoon. We zitten hier nu al weer een maand, maar het voelt als gister dat ik nog op Schiphol stond te janken. Het voelt alsof ik vorige week nog gewoon met met al mijn vrienden heb afgesproken. Eigenlijk voel ik me nu best wel een beetje lullig, want ik zit hier nu dus al een maand, maar heb met de meeste mensen nog niet eens geskyped. Ik ben jullie niet vergeten hoor. Echt niet. Ik heb het gewoon druk. Ja zelfs in Curacao heb ik het druk. Met strandjes afstruinen, lekker uiteten, en zo af en toe eens een happy hour te bezoeken.

Just kidding. Ik doe hier echt wel wat meer dan alleen maar de toerist uit hangen. Deze week ben ik zelfs maar 1 keer naar het strand geweest. En met mijn goede voornemens gaat het ook hartstikke goed. Maar 3 keer buiten de deur gegeten, en de rest thuis lekker gezond gekookt. Maandag ben ik naar de basketbaltraining geweest, en heb 2 keer in de sportschool gestaan. Ik ben gewoon trots op mezelf. Ik ben ook wel blij dat ik weer begonnen ben met sporten. Tijdens de training voel ik me alsof ik langzaam dood ga, maar daarna.. Waaw dan voel ik me zo fit. Heerlijk gevoel dat. Ik snap niet waarom ik daar ooit mee gestopt was.

barbecue curacao

^^ Lekker barbecueën. 

Daarnaast zijn we ook nog druk met allerlei praktische zaken te regelen. Voor ons nieuwe huisje. Zo hebben we de stroom en water aansluiting al geregeld. Dat was nog een hele klus. Want hier regel je dat niet even via internet. Hier ga je overal langs. We hadden gegevens van de verhuurder nodig, die hadden we niet. Dus hij was gekomen daar waar wij waren. Heeft die ook niet de juiste gegevens bij. Dus wij samen naar zijn kantoor. Daarna door naar agua electra – de water en stroom leverancier -, natuurlijk eerst even langs het verkeerde adres.. Maar het is gelukt hoor. Als het goed is hebben we gewoon stroom en water zodra we ons huisje in kunnen. Ook hebben we nog een poging gedaan om internet te regelen. Daar moeten we dus nog een keer voor terug. Écht, sommige dingen zijn hier zo onlogisch. Maarja, wel – bijna – altijd mooi weer hè haha.

In de tussentijd hebben we natuurlijk ook nog wat leuke dingen gedaan. Vrijdag was ik samen met Maaike naar een borrel geweest van een Facebookgroep voor alleen maar vrouwen. Ik wist echt niet wat ik er van moest verwachten, maar het was eigenlijk best wel heel gezellig. Onze mannen hadden we samen op pad gestuurd en die kwamen later nog langs.

Zaterdag avond zijn we naar Jan Thiel geweest. Niet naar Zanzibar dit keer, ik had namelijk niet zo’n zin om te feesten. Een avondje rustig dineren had ik meer zin in. Dus zijn we naar Zest gegaan en daar hebben we heerlijk gegeten.

Zondag was een stranddagje. We zijn samen met mijn broertje naar Kokomo geweest. Lekker dagje niks doen. Beetje zwemmen, beetje drinken, en heel erg genieten. Tegen de avond hebben we daar nog wat gedronken en gegeten met mensen waar m’n vriend voor gaat werken. Jaja hij heeft zijn eerste klus hier in Curaçao al! Het was erg gezellig en ik had dus ook nog niet zo’n zin om naar huis te gaan. Dus zijn we nog naar Wet en Wild gereden. Daar kwamen we mijn broertje weer tegen en hebben we nog samen met hem en mensen die hij kent gefeest tot in de late uurtjes. Het voordeel van zelfstandige zijn: Niemand die je verplicht maandag ochtend vroeg je bed uit te komen.

zonsondergang-kokomo-curacao-strand

^^ Zonsondergang bij Kokomo beach. 

Dit was ook de laatste week dat we in dit appartement verbleven. Het was echt een super fijn appartementje, en ik kan het je echt aanraden. Als je via dit linkje boekt dan krijg je 22 euro korting. En ik ook op mijn volgende boeking bij airbnb!

Vandaag gaan we lekker een weekje naar Bonaire. Heerlijk vakantie. Dat hebben we wel verdiend nu met ons zware leven op Curaçao haha. Als we terug komen krijgen we ook al de sleutel van ons nieuwe huis. Niet dat we er veel aan hebben, want wonen kunnen we er toch nog niet. Onze container hebben we dan nog niet. Al is die wel al op het eiland, als die niet halverwege van de boot gedonderd is. Maar dat duurt nog een paar weekjes voor dat die door de douane is. Al hopen we wel dat we vanaf 1 februari in ons eigen huis kunnen wonen. Ik verheug me er zo op dat we in ons eigen huisje zitten. Nog nooit heb ik zo graag naar huis gewild. Mijn eigen spulletjes allemaal uitpakken. En vooral mijn bed. Ik mis mijn bed. Geen 1 bed ligt zo fijn als mijn eigen bed.


 

 

Tot volgende week weer. Fijn weekend allemaal. 

Hier kan je de weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

 

8 reacties

 1. zegt:

  Wat een super gaaf avontuur ben je aan het meemaken!♥

 2. Gaaf zeg! Het gaat zo snel 😀 Ik hoop dat je lekker snel in je eigen huisje kunt.

 3. zegt:

  Oooh wat jaloersmakend allemaal. Heerlijk! Geniet ervan!

 4. zegt:

  Oehhh, heerlijk zeg! Heel veel plezier op Bonaire, geniet ervan! Daarna kan je lekker je huisje inrichten (ook al duurt dat mssn nog even), verheugen kan altijd 😀

 5. zegt:

  je vermaakt je wel en dat is natuurlijk super! tijd gaat inderdaad super snel!! Oh en onlogisch ga je nog wel veel vaker meemaken aangezien ze thuis (curacao) nog niet altijd goed kunnen nadenken op een logisch manier vergeleken nederland :P. Ik geniet elke keer weer van je posts over mn lief eilandje. heimwee af en toe haha maar dat hoort erbij! veel succes met alles en hopelijk kan je snel je huisje in!

 6. zegt:

  Wat heerlijk om te lezen dat alles zo goed bevalt daar! En het altijd mooi weer hebben, daar ben ik echt niet jaloers op hoor.. Iedere week een ander strand bezoeken.. Geen reed aan natuurlijk.. Haha Wel heerlijk om zo met jou avonturen mee te genieten! 🙂

 7. zegt:

  Jeetje zeg wat een rotleven heb jij 😛 Trouwens, hier is het altijd maar afwachten of het water, licht en internet het écht wel doet op het afgesproken moment haha. Altijd spannend. Echt heerlijk op vakantie ook nog!

 8. zegt:

  Een heerlijke vakantie toegewenst! Ik hoop voor je dat je snel in je huisje kunt en vind het erg leuk om te lezen hoe het gaat!
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *