Killer abs door yoga.

buikspieren trainen met yoga

Een tijdje geleden werd ik benaderd door ‘Oceaan van Rust’, een online shop met yoga en meditatie spulletjes. Of ik een artikel over hun producten wilde schrijven. Maar natuurlijk, want wat een mooie spulletjes hebben ze daar. En stiekem kon ik ook wel een nieuwe yoga mat gebruiken. Mijn oude was namelijk in gebruik genomen door Akira – mijn hond –.

Ik heb gekozen voor een roze – hoe kan het ook anders – yoga mat met jute toplaag en een paarse meditatie kussen. En wat zijn ze prachtig. Natuurlijk moet ik ze ook even testen. Want aan yoga spulletjes die alleen maar mooi zijn, hebben we niks. Ze moeten ook fijn in gebruik zijn.

Dus we gaan even wat yoga oefeningen doen.

Yoga wordt vaak als rustgevend gezien. Nu niet! zweten zal je. En de dag erna huilen. Want deze oefeningen zijn pittig. Maar je moet iets over hebben voor die killer abs, toch?

Doen jullie mee?

Elke oefening doe je zolang je kunt. Houd de tijd bij, en doe de volgende keer 5 sec langer je best.

We beginnen met planken. Zorg dat je lichaam een rechte lijn is. steun op je ellebogen. En nu volhouden. Mocht dit nu echt te zwaar zijn, dan kan je op je knieën steunen, maar ook dan zorg je ervoor dat je lichaam vanaf je knieën 1 rechte lijn is.

buikspieren trainen met yoga

Oefening 2 is de sideplank. Steun op je linkerhand en zorg dat je lichaam een rechte lijn is. Daarna doe je hetzelfde maar steun je op je rechterhand. Ook nu weer, mocht dit te zwaar zijn, dan kun je ook op je knieën steunen.

buikspieren trainen met yoga

De laatste oefening is de v-sit. Je gaat op je billen zitten en leunt een beetje achterover maar houdt wel je rug recht. Trek nu je benen omhoog. Ook deze blijven in een rechte lijn.

buikspieren trainen met yoga

Dit was de 1e ronde. Doe deze oefeningen nu allemaal nog een keer. En daarna nog een keer. Succes!

Als je dit 3 keer per week doet, dan zal je echt merken dat heel je core sterker wordt. Dus niet alleen je buikspieren maar ook je rug.

Dan nu mijn oordeel over de yoga mat en het meditatiekussen.

Ze zijn goedgekeurd! De yoga mat heeft een goede antislip aan de onderkant en bovenkant. Wat belangrijk is. Want niets is vervelender dan dat je matje over de vloer glijdt. Het meditatie kussen – wat je overigens ook voor andere dingen kunt gebruiken, zoals je bij mij ziet. Door deze onder je ellebogen en billen te leggen krijg je daar minder last van – is ook goedgekeurd. Deze ziet er mooi en stevig uit.

oceaan van rus yoga mat en meditatie kussen

Ben jij nog opzoek naar een yoga mat of meditatie kussen? Dan kan ik je deze zeker aanraden. Want de kwaliteit is goed en ze hebben ook nog eens een prima prijsje.

 

Doe jij ooit aan yoga?

11 reacties

 1. zegt:

  Leuke review,
  en wat heb je een prachtige huid!
  Ik kwam op je blog via versusa.nl ook leuk dat artikel over product fotografie, hoog lifehack gehalte haha!
  Groetjes,
  Noortje

 2. zegt:

  Ik hou echt van Yoga! Ik vind het heerlijk! Dat meditatiekussen kende ik nog niet, maar lijkt me ideaal!

 3. zegt:

  wat een schattig shortje heb je aan! Jaaaa yoga is best tricky, je voelt meer dan je zou denken idd maar das alleen maar goed goed goed!oh en btw, je schrijft zo leuk Diana 🙂

 4. zegt:

  Goeie oefeningen! Ik plank wel vaak thuis, maar die andere twee oefeningen ga ik nu ook aan m’n work-out toevoegen.
  Superleuk ook dat je dat matje & het meditatiekussen mocht proberen! Ik zit er ook al een tijdje over te denken om een matje te kopen, misschien toch maar even op deze webshop kijken 🙂

 5. zegt:

  Onwijs leuk! Ik wil ook al een tijdje naar yoga gaan, maar ik vind de stap zo groot om alleen te gaan haha

  xo

  1. Diana zegt:

   dankje,
   misschien kun je thuis yoga gaan doen? aan de hand van youtube filmpjes… doe ik ook wel ooit.
   Xdiana

 6. Floortje zegt:

  Ik doe die oefeningen ook wel ooit, planken is vaak wel zwaar, maar wordt makkelijker naarmate je het meer doet.

  Kussen en matje zien er mooi uit trouwens.

 7. zegt:

  Goed bezig maar ik heb aan die plank zo’n hekel!

 8. O nee, de plank! Vind die oefening altijd zo moeilijk! En soms denk ik dat mijn rug dan toch niet helemaal recht is aangezien die pijn gaat doen.

  Maar ik wist helemaal niet dat er zoiets als een meditatiekussentje bestond. Voor mij als student toch nog een beetje prijzig maar ik zal kijken of ik misschien met een andere kussen ook kan planken.

 9. Het ziet er zo makkelijk uit, maar het zijn wel oefeningen waar je spieren van gaan branden! Ik doe soms zulke oefeningen, alleen vinden de katten het ook leuk om er dan bij te komen haha

  1. Diana zegt:

   haha grappig, ik wist niet dat katten dat ook doen. mijn hond wordt ook helemaal gek als ik ga sporten. een keer toen ik aan t opdrukken was ging die boven op mij liggen, alsof dat niet zwaar genoeg is zonder een hond van 25 kilo boven op je. voor deze foto had ik dr even buiten gesloten haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *