Trends die ik niet snap.

lush paas collectie 2015 wortel

Ik had laatst een artikel geschreven over wat ik aan het beautyblog wereldje niet begreep, daarop kreeg ik een reactie van floortje met het perfecte idee om het eens over Lush te hebben.

Maar om nu een heel artikel over Lush te maken vind ik ook een beetje overdreven. Dat is te veel eer voor een stukkie zeep.

Want ja, het is gewoon een stuk zeep. Zeep! Ik snap de ophef daar over niet. Wat is er zo speciaal aan, wat ik niet zie? Wat maakt Lush anders dan een pot zeep van de kruidvat. Sterker nog, een pot zeep is toch vele malen makkelijker dan zo’n blokje? En dan die vormpjes.. zeep in de vorm van een wortel? Serieus? Nope, ik snap het niet.

lush paas collectie 2015 wortel

Zo genoeg gezeurd over een stuk zeep.

We gaan het nu eens hebben over de Yankee candle. Nog zo iets. Waarom zijn die eigenlijk zo hip ineens? Ze zijn belachelijk duur voor een kaarsje. 30 euro! Daar kun je schoenen voor kopen joh!  Ik moet eerlijk toegeven, ze ruiken lekker ja. Maar dat doet die kaars van de ikea of action toch ook? En daarnaast zijn leuke kandelaartjes en waxinelichthouders toch ook veel mooier?

Wat ik ook niet snap zijn die onesies. Iedereen liep er in afgelopen winter. Het leek wel, hoe lelijker hoe beter. Alsof het carnaval was. Maar dan de hele winter lang. En dan met het excuus, maar het is zo lekker warm.

Ja lekker warm ja, als je heel je kleding uit moet doen als je even naar de wc moet.

En ik ben nog niet klaar hoor. Nee, want ik heb de Tony chocolonely nog niet genoemd. Waarom heeft iedereen ineens díe chocolade? Wat is er mis met andere chocolade, die wel een normale prijs heeft? Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik die nog nooit geprobeerd heb. Omdat ik me eerlijk gezegd niet kan voorstellen dat die zo ontzettend veel lekkerder is dan alle andere chocolade.

Maar ik zal er binnenkort eens 1tje gaan proberen. En stel dat het nu echt de aller lekkerste chocolade is die ik ooit geproefd heb, dan zal ik openlijk mijn excuses aanbieden aan meneer Tony.

Maar eigenlijk verwacht ik dat dat niet nodig zal zijn, omdat de kans vrij groot is dat mensen die chocolade alleen maar eten omdat het hip is. Ja, zelfs chocolade kan hip zijn tegenwoordig.

*Ook nu weer, ik wil niemand beledigen. Dus lees alstublieft alles met een dikke knipoog! 

Welke trend snappen jullie niet?

74 reacties

 1. […] er zijn weer wat trends die ik niet snap. Lees hier de vorige. Dit keer heb ik het op make-up gebied […]

 2. zegt:

  Ik snap dit wel, maar bij het Kruidvat wordt de zeep op dieren getest, en er zit zoveel gevaarlijk chemisch spul in! De Lush is dierentest vrij en veel van hun producten zijn zelfs volledig plantaardig (en veganistisch).

 3. […] eigenlijk al best vaak. Op het artikel over trends die ik niet snap kwamen toch wel de meeste negatieve reacties. Op mijn blog maar ook op facebook. Vooral van mensen […]

 4. Hahahah dit zijn echt de standaard winacties en instagram foto’s van bloggers. Ik snap die hypes ook niet to be honest. Vooral lush…. ik heb niet eens een bad, heb je er dan nog iets aan? Het zal vast lekker ruiken, maar rituals of gewoon dove is ook prima toch?
  En wat die chocolade betreft, doe mij maar de goedkope white crisp onder uit het schap, die vind ik verrukkelijk! Ik snap dat je fair trade chocolade eet als dat bij je blog past, maar dan moet er ook wel veel meer fair trade zijn. Anders kun je naar mijn mening beter beginnen met fair trade kleding kopen (en dus niet H&M) en niet een chocoladereepje..

  Leuk artikel!

  1. Diana zegt:

   oooh zo dit!

   veel mensen snappen het doel van mijn artikel niet. ik wil alleen maar zeggen dat veel mensen klakkeloos alle trends over nemen, en dat ik dát niet snap. prima als iemand lush wil gebruiken omdat je huid daar erg goed op reageert, maar 90% koopt het alleen maar omdat het hip is om op instagram te posten. en met die chocolade is dat nog veel erger. idd wat je zegt, ze kopen wel hm, primark en action spul, maar de chocolade moet perse fairtrade zijn. Ik vind het echt heel goed als iemand fairtrade wil leven. heb ik echt respect voor. maar als het enige fairtrade in je leven die tony reep is, geef dan gewoon eerlijk toe dat je het gewoon hip vindt. ook niets mis mee, ik snap het alleen niet haha.
   Xdiana

 5. zegt:

  Wat er mis met ‘andere chocolade met een normale’ prijs is, is dat deze vaak niet geheel fair trade zijn. Gelukkig heeft veel chocolade inmiddels wel het UTZ keurmerk, maar Tony gaat wel echt veel verder daar in. Vandaar dat het ook wat duurder is, al krijg je er ook een flinke reep voor terug met vaak bijzondere smaken i.p.v. gewoon melkchocolade. Dus, zeker het proberen waard! 😉

 6. Hahahaha ik moet er wel om lachen, desondanks dat ik ermee kan lachen vind ik Yankee Candles en Lush echt geweldig. Ik hou SUPER veel van kaarsen en Yankee Candles zijn qua kwaliteit echt stukken beter dan bv die van de Ikea. Oké, je betaalt er meer voor, maar de geur is geweldig en de kaars zelf leeft echt veel langer.

 7. zegt:

  Haha, helemaal met je eens.

 8. Tony’s is zo lekker omdat ze aparte smaakjes hebben. Karamel zeezout is soo yummie ♥

 9. zegt:

  Hahah, ja klopt die onesies zijn echt lelijk man….dat is toch meer voor baby’s? 😛

 10. zegt:

  Haha ik ben het helemaal met je eens! Al die dure spullen zoals Lush inderdaad of Yankee Candle. Ik houd het lekker bij goedkope alternatieven :p

 11. zegt:

  Hahaha, wat erg. Ik gebruik deze merken juist wel haha. Lush is het enige wat helpt tegen mijn vette haar en alleen Tony Chocolonely heeft zeezout karamel chocola haha.

 12. zegt:

  Je hebt echt precies opgeschreven wat ik al die tijd dacht. Ik heb ook een hekel aan zeep als blokje. Dat is toch super onhandig??

 13. zegt:

  Haha, leuk om te lezen! Maar Lush moet ik wel even verdedigen hoor! 😀 Want Lush is zoveel meer dan ‘een stukje zeep’. Ze verkopen er alle verzorgingsmiddelen die er bestaan (ook gewoon vloeibare douchegel, shampoo, badbruisballen en ga zo maar door) en wat ik er zo fijn aan vind, is dat niets op dieren wordt getest, dat de producten allemaal natuurlijk zijn én, voor mij heeel belangrijk, dat ze meeste producten geschikt zijn voor veganisten! Maar als je dat allemaal niet zo belangrijk vindt, dan snap ik dat die trend even aan je voorbij gaat, want het is inderdaad best een duur merk. 🙂
  En onesies snap ik inderdaad ook niet. Vooral omdat je die hele bovenkant moet uittrekken als je naar het toilet moet, zo onhandig, haha!

 14. Brr stukkie zeep vind ik ook erg vies. Tony is wel echt het lekkerst als je de limiet edition neemt.

 15. zegt:

  Wat een heerlijk artikel, ik hou ervan dingen soms een beetje belachelijk maken. Ik ben het bijna overal mee eens maar ik moet de Tony chocola toch wel even verdedigen, het is heerlijk echt waar, ook is de reep is mega groot en fair trade dus vandaar de prijs.

 16. Ano Niem zegt:

  Beste Diana,

  Wat ben jij een zuur kind tot in het diepste van je ziel.

  *neemt een hapje tony chocolonely

  1. Diana zegt:

   beste ano

   ik zou je graag uit willen nodigen om de rest van mijn pagina te ontdekken, zodat je zelf er achter kunt komen dat ik 1, geen kind meer ben, 2, niet zo zuur ben dan jij denkt.

   geniet van je tony reep 🙂

 17. Diana zegt:

  begrijp me niet verkeerd. ik vind niets mis met fairtrade. juist goed hoor. maar toch krijg ik heel erg het idee dat de meeste mensen juist die chocolade pakken omdat het hip is om daar een foto van te maken en op social media te posten. vooral als je ziet dat diezelfde mensen wel gewoon bij de primark en action komen. daarnaast zijn er ook genoeg andere fairtrade chocolade repen en daar wordt niet helemaal popie jopie mee gedaan. en DAT is wat ik er niet aan begrijp.

  en de reacties op lush had ik ook wel verwacht hahaha. veel fans beledigd zo te zien. sorry meiden, maar ik snap gewoon echt niet wat er zo leuk is aan een stukje zeep. ik heb nog nooit met plezier zeep gekocht. zo van, “jeeej zeep, nu ben ik echt gelukkig”. ik koop het omdat ik het nodig heb.
  ik word dan weer gelukkig van schoenen. ieder zijn eigen ding.

  dankjulliewel voor alle leuke reacties. erg leuk om te lezen en dat er zo massaal gereageerd wordt.

  X diana.

 18. zegt:

  ahahah onesie vind ik ook echt niet handig!

  heb je lush geprobeerd? lush producten zijn hand gemaakt, en hebben alleen natuurlijk materialen ingrediënten. Dit is eigenlijk mijn favoriete merken, want die van kruitvat, bv, zijn niet zo goed voor jouw huid. lush producten zijn ook gemaakt zonder dier proven 😉 probeer een keer de body conditioner, ruikt heel lekker en is echt goed! ook voor gevoelige huid lush is echt leuk.

  over tonny chocolonely, is echt kei lekker maar ook eerlijk. niet alle ander chocoladen heeft garanties over de werk condities van cacao medewerkers, maar die van tonny wel.

  alleen daarvoor al zou je’t eens moeten proberen. 🙂

  1. Diana zegt:

   heej jessica! wat leuk dat je reageerd 🙂

   ik vind lush gewoon zwaar overrated. ik hou heel erg van hangemaakte spulletjes, maar die koop ik dan ook liever bij kleine webshopjes of via etsy zodat je ook echt contact hebt met de maker ervan. en daarnaast is het ook nog eens veeeel goedkoper. kijk maar eens op etsy.

 19. zegt:

  Ok die onesies? Don’t these ladies have husbands or boyfriends? It’s soooo unattractive! En inderdaad, het toilet. Mijn wc is zo stervenskoud dat ik echt niks uit wil trekken en al helemaal mijn bovenkleding niet.

  De tony hype, nooit gegeten maar wel hinderlijk.

  Ik heb niet zo veel met lush ivm de prijs. Ik wil best fijne producten kopen maar ik werk niet en ik heb 2 kinderen (heb gelukkig wel een man die werkt) dus lush geld heb ik niet.

  Waar ik niks mee heb is superfood. Ik heb het niet gekocht want ik weet niet wat ik er mee moet. Staat het in de kast te verrotten ofzo. Zonde toch.

 20. zegt:

  Meneer Tony verdient wel je verontschuldigingen. Ik at het nog voor ik het overal op internet tegenkwam, en zo heerlijk! De melk variant vooral. Bij al de rest snap ik je frustraties. 😉

  1. Diana zegt:

   ik hou niet van melk chocolade. extra pure chocolade wil ik graag haha. maar ik ga er eens 1 proberen als ik m tegenkom. en mocht deze nu echt zoveel lekkerder zijn dan alle andere chocolade dan schrijf ik inderdaad een excuusbrief. beloofd is beloofd.

 21. zegt:

  Ik denk dat we een beetje dezelfde gedachtes hebben, ik snap je namelijk wel dat je het niet snapt haha!

 22. zegt:

  Ik eet zelf alleen fairtrade chocolade en daarom o.a Tony. Ik heb met eigen ogen gezien hoe kleine kinderen zwoegden op cacaoplantages en dan smaakt een Mars toch minder lekker!

 23. zegt:

  haha wat een heerlijk artikel omdat ik het overal mee eens ben! Ohja die tony chocolonely trend vind ik wel heel goed aangezien ik mijn profielwerkstuk over fairtrade chocolade heb gedaan! 😉

 24. zegt:

  Ik snap die kaarsen ook niet! Ik had er een gekregen maar wat een overheersende geur was dat. gelijk uit geblazen en hoofdpijn 🙁 Geef mij maar mijn Ikea kaarsen. Over Onesies zeg ik niks, ben het gewoon met je eens haha.

  Lush is bij mij een grijs gebied. Ik heb geen bad maar ik koop zo nu en dan wel een bruisbal die ligt dan een jaar in mijn kleding kast zodat alles lekker blijft ruiken en dan sla ik hem in stukjes en heb ik 10/15 voetenbadjes haha. Verder ben ik het er wel mee eens dat het te duur is als je het vergelijkt met vergelijkbare merken.

  En ga alsjeblieft naar de winkel en haal een Tony’s haha.. Ik dacht eerst echt het zelfde maar deze chocolade is zooo lekker!

 25. Hahaha, heerlijk artikel om te lezen! Zelf ben ik wel fan van Lush, maar dan meer van de huidverzorging, de zeepjes laat ik ook links liggen

 26. Ik ben het helemaal met jou eens!
  Ik snap die trends ook niet!
  Vooral de onesies en lush zeepjes begrijp ik echt niet..

  Liefs

 27. zegt:

  Bij Tony Chocolonely gaat het erom dat het fairtrade is en de cacaoboeren een eerlijke prijs krijgen. Bovendien zit er wat minder rotzooi in deze repen. Persoonlijk heb ik liever de hele slechte gewone repen, bomvol suiker. Mijn smaakpapillen zijn bedorven haha. Lush I don’t get it either. Ik douche met Hema 😉

 28. zegt:

  Ik snap je! Vooral die (stomme) onesie trend.

 29. Ik snap persoonlijk ook niet wat zo geweldig aan Lush is, maar een veel gehoord ( non ) argument is omdat Lush alleen natuurlijke bestandsdelen gebruikt. Maar goed als ik dan die prijzen zie € 15,75 voor 250ML douchegel dan is dit gewoon een hartstikke duur overgewaardeerd merk.

  Oh en het zit blijkbaar toch vol met synthetische bestandsdelen, dus dat bovenstaande ( non ) argument klopt al niet en een andere ( non ) argument dat ik vaak hoor is dat Lush niet aan dierenproeven doet. Nou goed even op Google zoeken leert mij dan dat dierenproeven verboden zijn tegenwoordig, en die lijstjes waar bedrijven op staan die dan toch dierenproeven zouden doen is vervolgens niet goed controleerbaar op feiten.

  Zo heb ik een keer een blogster die over de Weleda Scheercreme geschreven had de Palmolive Scheercreme aanbevolen, en die wou ze niet kopen want ze had direct haar voordeel klaar dat dit product op dieren getest werd zonder bronnen aan te halen.

  1. zegt:

   Ik kan je een argument geven waarom Palmolive wel op dieren wordt getest. Palmolive wordt namelijk ook in China verkocht waar het verplicht is om de producten op dieren te testen. Het is verboden in Europa om nieuwe bestand delen te testen op dieren en daardoor mogen alle producten die in de winkel liggen gewoon verkocht worden.

   Het zelfde eind product wat hier in de winkels komt te liggen ligt ook in China in de winkels en voor het in China de winkels in mag moet er een dierproef plaats vinden. Voor Europa is het product dus niet getest op dieren maar omdat ze ook in China verkopen mag je Palmolive (en een hoop andere merken) niet dierproef vrij noemen 🙂

   1. zegt:

    Daarnaast is die blogger wel redelijk hypocriet aangezien Weleda ook in China wordt verkocht en dus het zelfde geldt als bij Palmolive 🙂

 30. zegt:

  Ik ben het helemaal met je eens! Ik heb zelf nog nooit iets van Lush gebruikt, op twee bruisballen na (die ik cadeau gekregen had). Natuurlijk ruikt dat heerlijk en maakt dat je bad net dat tikkeltje ontspannender. Maar daarnaast vind ik het veel geld voor stukjes zeep, bruisballen, shampoos en wat nog allemaal, die ik voor de helft van de tijd zelfs helemaal niet lekker vind ruiken!

  Ook wat de kaarsen en de onesies betreft, kan ik niet anders dan het met je eens zijn. Maar het is nu eenmaal hip en vele mensen gaan graag met de stroom mee, zodat ze er bij kunnen horen. Can you blame them?

 31. Ik moet toch wel even kwijt dat een geurkaars van Yankee Candle véél langer brandt dan eentje van andere merken.. Ook is de geur véél intensiever dan bij andere (en geloof me, geurkaarsfreak hierzo) :p Maar ik snap je punt 😉

  1. Diana zegt:

   haha we hebben met een fan te maken 😛

   ik heb er zelf 1tje gehad (gekregen), en vond hem niets bijzonders hebben. maja, ieder zijn eigen interesses 🙂

 32. zegt:

  Haha ik denk er een beetje hetzelfde over als jij! Ik snap ook nooit echt de drama rondom limited editions van een makeupmerk. Dat mensen al uren voor de winkel gaan liggen om een lipstick met een bepaalde opdruk te bemachtigen. Leuk geschreven!

 33. zegt:

  Haha, heerlijk artikel weer! Ik heb zelf wel een onesie, maar dat is puur voor op de bank haha 😉 Maar van de Yankees en Lushes ben ik ook nog niet helemaal uit, misschien missen wij iets ofzo? 🙂 Hahaha

  xx

  1. Diana zegt:

   ja ik heb ook het gevoel dat ik iets mis haha.

 34. zegt:

  haha, ik kan me hier wel in vinden. Ik moet zeggen dat ik Yankee Candles wel echt heel erg lekker vind ruiken en de variant die ik koop, kost gelukkig geen dertig euro, dat scheelt 😉

 35. Ik snap de trend van tony’s chocolonely ook niet hoor, ik heb die chocolade wel een keer geproefd maar vond het inderdaad niet bijzonder.

 36. zegt:

  Haha heb je weer leuk geschreven! alleen ben ik het niet helemaal eens over lush. Het heeft natuurlijk veel meer als zeep, mijn vriend gebruikt altijd een scheergel van lush omdat hij daar geen uitslag van krijgt.. En zo heb je nog 100 andere dingen die je daar kunt halen, dus het is meer als een stukje zeep =)

 37. Ik ben het niet met alles eens, tony’s chocolonely heeft heerlijke karamel zeezout chocolade, die verder nog niet echt op de markt is? Ik koop het dan ook altijd in een aanbieding! Mensen die producten kopen ‘om de naam’, dat heb ik sowieso nooit begrepen. Yankee Candle vind ik ook ontzettend duur trouwens!

 38. zegt:

  Haha, ik vind hem heel leuk geschreven! Kiran en Joy hebben heel goed beschreven waarom de producten van Lush en Tony Chocolonely ten opzichte van andere merken wat duurder zijn. Onesies, ja nee, gewoon niet. Leuk voor een verkleedfeest, want daar zijn ze ooit origineel voor gemaakt. En voor peuters. Yankee candle koop ik wel de waxtarts van, heerlijk! Maar voor zo’n kaars durf ik het geld ook niet neer te leggen. Da’s weer de helft boodschappen die ik dan opbrandt, haha!

 39. zegt:

  hahaha ik voel ‘m. Al moet ik toegeven dat ik onesies hilarisch vind, heb er zelf niet een maar tijdens wintersport was het een sport bijna om in een zo-tof-mogelijke onesie naar beneden te gaan, prachtig 🙂

 40. zegt:

  De kaarsen en de chocolade zijn imo idd overroepen. Ik begrijp de platformschoenen niet. Het is niet omdat Stella McCartney ze maakt dat ze ineens niet meer lelijk zijn. Vreselijk! Ik kan trouwens niet snappen dat je achter alle trends aanloopt als een hondje; stijl creëer je zelf, niet met trends.

  1. Diana zegt:

   ooh platform schoenen vind ik dan weer helemaal geweldig. alleen wel jammer dat je ze nu best veel ziet in de winkels, dus zullen er in de zomer wel weer vel mensen mee gaan lopen. maja smaken verschillen, en dat is maar goed ook.

 41. Kelly zegt:

  Probeer de Tony Chocolonely met karamel zeezout, hemels!

  En daarbij zijn deze repen chocolade op eerlijke wijze geproduceerd en daar betaal ik dan graag een eurootje extra voor..

 42. Ik snap je zeker, behalve bij Lush xD maar dan gebruik ik het ook niet elke dag, maar alleen op speciale dagen (als verwenning). En ook dan hak ik die bollen nog in verschillende stukken, want een bad nemen van €6 is toch een beetje te gek xD

 43. zegt:

  Sommige van deze trends zijn zeker de moeite waard omdat er een goede gedachtengang achter zit. Tony Chocolonely is zo duur omdat het is geproduceerd onder eerlijke omstandigheden. Slaafvrije chocola zoals Tony Chocolonely het noemt, zodat cacaoboeren in Afrika op een normale manier van hun productie kunnen leven. Lush zeepjes en producten bevatten alleen natuurlijke ingrediënten, waardoor ze beperkter houdbaar zijn dan een Kruidvat zeepje. Maar het belangrijkste: er zitten geen onnodige chemicaliën in, wat heel fijn is voor mensen met allergieën.

 44. zegt:

  hahaa grappig om te lezen best wel mee eens:p!

 45. zegt:

  Haha, leuk artikel weer. Lush is wel duur, maar ook wel zalig, al die geuren. Het is natuurlijk relatief allemaal. Maar ik geef het toe, ik kocht een o. a een stukje zeep, het gaat per 100 gram en schrok toch wel bij de kassa. Maar het zijn goede en heerlijke producten. Tony heb ik gisteren voor het eerst gegeten, omdat iedereen het erover heeft. Ik moest het ook eens proberen. ik heb de reep met caramel en een snufje zout. Dat laatste maakt die reep heel bijzonder. . En echt heel lekker., je moet het ook eens proberen.
  Ik zag dat je ook over Primark hebt geschreven en die hype heb ik nog niet meegemaakt. Ben er nog nooit geweest. Maar lees wel dat tig bloggers bij de openingen de boel op zijn kop zetten, hahaha. Gekkenhuis dus..
  Maar ik ga natuurlijk er een keertje naartoe, ben best benieuwd.

 46. zegt:

  He geeft wel erg harde krietieken zonder je eerst in te lezen over de fillosofie dat zo een bedrijf heeft. En bij schoenen van 30 euro mag je jezelf wel afvragen wie ze gemaakt hebben. Je oordeel hard en snel!

 47. Ik denk dat de Tony zo populair is vanwege de smaak en omdat zij (voor zover bekend) de opbrengst echt eerlijk verdelen onder de boeren. Het zelfde geldt voor de Lush: duurzaam geproduceerd, eerlijke omzetverdeling en schattige producten met geuren die veel mensen lekker vinden.
  Verder ben ik het wel eens met je mening over de andere twee trends. Snap ik ook niet zo goed 😉

 48. zegt:

  Leuk artikel! Ik moet wel toegeven dat ik sommige producten van Lush echt heerlijk vind. Hun shampoo is daar één van, zo’n bus kost 24,00 euro ofzo en wij doen er hier meer dan een half jaar mee! Bij andere producten kan ik me wel aansluiten bij jou… Sommige producten vind ik echt helemaal niet handig/fijn in gebruik.
  Bij Yankee candle sluit ik me volledig aan! Ik hou echt van geurkaarsen maar 30 euro voor een kaars is me echt wat veel!
  Tony Chocoloney heb ik dan weer eens meegenomen bij Ah toen deze in reclame stond. Ik moet wel toegeven dat ik het een heerlijke reep vond!

 49. zegt:

  Leuk artikel! Lush begrijp ik inderdaad ook niet. Mijn zus (en medeblogster) is er lyrisch over. Ik vind het overpriced.
  Wel ben ik fan van Yankee Candle en Tony. Tony smaakt gewoon écht fantastisch, maar ik eet het bijna nooit. Inderdaad, doordat hij zo duur is. Van Yankee Candle koop ik alleen die tarts (die schijfjes voor in een brander). Die zijn niet heel duur en gaan een prima tijd mee. Ik breek ze altijd in 4 stukken 🙂 je merkt wel echt dat YC kwaliteit is, maar de grote potten, inderdaad: overpriced.

 50. Hahahahah, geweldig artikel!

 51. zegt:

  Sommige dingen zijn vooral heel lekker en leuk maar heel duur, ik snap vooral niet waarom het zo achterlijk duur is want LUSH is wel echt een geweldig merk

 52. zegt:

  Ik ben echt Lush fan dus ik kan je wel wat voordelen noemen zoals geen geïrriteerde huid meer en superlekkere geur. Bovendien koop ik veel van Lush omdat dat een merk is dat zich erg actief inzet tegen dierproeven. Daarnaast zijn ze als een van de weinige transparant zijn over hun ingrediënten (onder een bepaalde percentage hoeven bedrijven de de ingrediënten die zij gebruiken niet op de ingredientenlijst te zetten).

  Tony Chocoloney wat mij betreft hetzelfde… Zij gebruiken bijv geen palmolie (wat 99% van de goedkopere chocola producten wel gebruiken en waarvan de productie direct resulteert in verwoesting van regenwoud en een grote bijdrage is aan het uitsterven van de Oerang Utang).

  Sorry, I just had to! I love Lush & I love monkeys <3

  Maar verder leuk artikel wel hoor haha!

 53. zegt:

  Lush is dierproefvrij, is milieubewust bezig en ik denk dat de meeste meiden hun creatieve manieren van hoe ze zeep verkopen juist wel waarderen. Tony Chocoloney is Fairtrade dus ik ben alleen maar blij dat die meer in trek is dan andere chocolade.

  En die kaarsen, tja nee daarover moet ik het wel met je eens zijn.

 54. zegt:

  Hahahah zuurpruim. Lush snap ik ook niet.. TonyChocolony is en super fairtrade (een eerlijke prijs voor de cacao) en heeft bijzondere smaken: melk/drop, puur/sinaasappel, zeezout/caramel om maar eens wat te noemen.

  Yankee Candle ken ik geeneens, alleen van blogs. Ik heb al een langdurige relatie met scentchips. Dus Yankee & ik zal nooit wat worden.

  Ondanks je negative houding over deze dingen moet ik toch wel lachen om je artikel.

  1. Diana zegt:

   leuk dat je er om moet lachen. het was ook met een grote knipoog bedoeld.

   ik zal de tony reep eens een keer proberen als ik een lekkere smaak in pure chocolade tegen kom.

 55. zegt:

  Haha ik heb hier begin dit jaar ook een stuk over geschreven: http://www.chicadeahora.nl/2015/01/3-hypes-die-ik-niet-begrijp.html
  Daar komen ook Tony’s Chocolonely in voor en Yankee Candles! Onesies snap ik inderdaad ook niet. Lush heb ik nooit geprobeerd, dus daar kan ik geen mening over geven.

 56. zegt:

  Valt me op dat je altijd wanneer ik toevallig op je blog kijk quasi negatieve artikelen plaatst haha -vorige keer dat ik keek had je dat artikel over fashionbloggers geplaats-. Je leuk geschreven!

  1. zegt:

   Wel**

  2. Diana zegt:

   over beautybloggers. daar heb ik niets mee haha. over fashion bloggers zal je niet zo snel een verkeerd woord horen van mij, ik hou van fashion haha. wil je iets minder negatiefs lezen van mij, kijk gerust eens rond op mijn site, want over het algemeen schrijf ik toch wel positieve stukjes 😉 🙂

 57. Ellen zegt:

  Ik moet bekennen dat ik voor Lush denk ik best gevoelig ben.. het ziet er gewoon zoveel leuker uit dan een zeepje van de Kruidvat bv. Althans de badartikelen enzo, de rest heb ik nog nooit naar gekeken. Gelukkig nog nooit in de buurt van een Lush winkel geweest, anders sta ik niet voor mezelf in. Haha.

  En veel wordt gewoon gehyped natuurlijk, dat zal altijd een onverklaarbaar iets blijven waarom mensen daar in trappen.

  Leuk stuk weer. ;D

 58. zegt:

  Hihi o geweldig eelijk stuk weer!
  lush vind ik lekker ruiken en het heeft fijne natuurlijke producten zonder chemische troep , gelukkig zit er geen winkel dicht in mijn buurt!
  Van de rest snap ik ook weinig en ook ik als echt chocolade monster heb nog nooit een tony choconelliedinges op gewoon omdat ik milka een stuk goedkoper vind en die van de lidl zijn ook gewoon goed genoeg en lekker.
  Super leuke blogpost weer!

  1. Diana zegt:

   ik haal ook vaak chocolade bij de lidl. die 70% cacao met caramel stukjes erin is lekker. de andere varianten ook, maar deze is echt mijn favoriet.

 59. zegt:

  ahhhh Eilandmeisje, hihi met plezier je artikel gelezen,zalig! Tnks for calling out my name:)

 60. zegt:

  Hahaha, geweldig artikel! Dat je Tony Chocolonely nog niet hebt geprobeerd joh, ha. 😉 Ik snap die hype ook niet helemaal. Sinds het zo hip is, is de prijs ook nog eens omhoog… Mijn oma nam eerder nog wel eens die chocolade mee toen ze nog leefde, veel bij de Wereldwinkel kwam en het alleen daar te verkrijgen was. Ik vind alleen de oranje (met zeezout) het waard om te kopen. De andere chocolade is prima te vervangen (alhoewel ik die af en toe ook wel eens mee graai), haha!

  1. zegt:

   Leuk! Ik snap trends eigenlijk per definitie niet. Omdat een paar mensen iets leuk vinden (of het wordt op een andere manier gehyped), “vind” opeens “iedereen” het leuk. Ik vind iets leuk omdat ik iets ook echt leuk vind, of 100 of 100.000 mensen dat nu leuk vinden. Zelfs al vind niemand het leuk, vind ik het nog steeds leuk. En dat geldt eigenlijk al voor mode. Waarom moet ik elk jaar, elk seizoen, mijn klerenkast vernieuwen omdat de “mode” veranderd is??? Geef me een paar spijkerbroeken, t-shirts (lange en korte mouwen), truien en vest en ik ben tevreden. Als ze maar niet uitgelubberd zijn, een kleur en/of print hebben die me aanstaat, vind ik ’t allemaal best. En ok, mijn vrouw zeurt vanzelf als ik niet-matchende kleuren aantrek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *