Pasta met bloemkoolsaus.

pasta met bloemkoolsaus

Dit keer heb ik een diner receptje voor jullie. Eens wat anders. Want een echt diner recept heb ik nog niet geplaatst op mijn blog.

Vandaag ga ik het recept van een pasta met jullie delen. een super lekkere pasta. Met bloemkool sausje. Klinkt niet heel lekker hè? Maar dat is het wel. Je proeft niet eens dat er bloemkool in zit.

Voor je gevoel ben je gewoon pasta met een vette saus aan het eten, maar in de tussentijd heb je wel je dagelijkse portie groente binnen.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram pasta
  • 1 el Olie/boter
  • 400 gram bloemkool
  • 1 rode ui
  • Stukje rode peper – bepaal zelf hoe pittig je hem wil –
  • 3 cm gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • Peper
  • Zout
  • Oregano
  • Scheutje water
  • 60 ml kookroom
  • 1 bol Mozzarella
  • Garnalen – je kan natuurlijk ook voor kip of vlees kiezen –

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing met wat zout.

Nu de saus dan. Snipper de ui, gember, knoflook en rode peper. Houd de helft van de rode ui apart en doe de rest in een pan met een lepel olie/boter. Snij de bloemkool klein en doe deze ook in de pan. Een scheutje water erbij en de deksel erop. Let er wel op dat de boel niet aanbrandt. Als de bloemkool gaar is – na plusminus 15 min – doe je er de kookroom, het ei, peper en zout bij. Pureer nu alles met de staafmixer zodat je een gladde saus krijgt.

Proef even of die op smaak is. zo niet, voeg dan nog wat peper en zout toe. Voeg nu ook de andere helft van de gesnipperde ui toe, en roer even goed door.

Neem 2 ovenschaaltjes. Doe daar de pasta in en giet daar de saus overheen. Snij de mozzarella in dunne plakjes en verdeel over de schaaltjes.

Plaats de schaaltjes even onder de gril totdat er een mooi goudbruin korstje op komt.

In de tussentijd bak je de garnaaltjes. En leg die bovenop de schaaltjes als ze uit de oven komen. Nog een klein beetje oregano erover. Mag ook elk willekeurig ander kruid zijn hoor. Ik doe dat er gewoon op omdat ik dat mooi vind haha.

En klaar!

pasta met bloemkoolsaus

Je kan zo uit het schaaltje eten, maar pas wel op want deze is gloeiend. Wat wel weer het voordeel heeft dat je de tijd kan nemen om een foto te maken voor instagram zonder dat je eten koud wordt.

Eet smakelijk!

Wil je ook nog een gezond nagerecht erbij? Probeer dan eens deze gezonde brownie, bananenbrood of carrot cake.

5 reacties

  1. zegt:

    Het ziet er echt super lekker uit, ik ga dit zeker eens proberen.
    Vooral met kinderen zijn verstopte groenten ideaal 🙂

  2. Wat ziet dat er lekker uit! Ga het zeker uitproberen.

  3. zegt:

    Oehh dit ziet er heerlijk uit! Binnenkort maar eens maken 🙂

  4. zegt:

    Dit klinkt echt heerlijk! Ga zeker eens maken!

  5. Het klinkt super lekker!! 😀 Vooral die gesmolten mozzarella ziet er heerlijk uit :3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *