Recept: Arepa gevuld met jam

Recept: Arepa gevuld met jam

Een arepa is een soort van broodje gemaakt van maismeel, en wordt vooral in Zuid Amerika veel gegeten. En natuurlijk ook in Curaçao. Ze zijn erg simpel om te maken, en ze zijn ook zo klaar.

Op ons afscheidsfeestje in Nederland had ik ook arepa’s gemaakt. Toen had ik gewoon naturel arepa’s gemaakt, naar het recept van Antilliaans-eten.nl. Samen met een paar vleesvullingen.

Deze keer wilde ik zoete arepa’s maken. Dus ik heb er suiker door gedaan en gevuld met jam. En ze zijn zo lekker!

Ingrediënten (8 stuks):

 • 2 kopjes water
 • 2 kopjes maismeel  (harina P.A.N)
 • 1 tl zout
 • 5 tl bruine suiker
 • 8 flinke tl jam

Hoe maak je de met jam gevulde arepa?

Meng in een kom het water met de suiker en het zout. voeg daarna de maismeel toe en kneed het deeg. Het deeg moet niet te droog, maar ook niet plakkerig zijn. Als het te droog is voeg je nog wat water toe, en andersom. Het deeg is goed als het niet aan de kom blijft plakken, maar er moeten ook geen barsten in komen als je het kneedt.

Uit deze hoeveelheid haal je ongeveer 8 kleine arepa’s. Je kan ze natuurlijk ook groter maken. Neem de hoeveelheid van 1 stuk en maak er een bolletje van. druk hem nu in je handen zo plat mogelijk. Doe een lepel jam in het midden en vouw hem nu voorzichtig dicht, zodat je weer een bolletje hebt (de jam zit nu in het midden van het bolletje deeg). Zorg dat alle randjes goed glad gestreken zijn, en druk het bolletje nu weer plat tussen je handen. Doe dit voorzichtig zodat de jam niet naar buiten komt.

Zet een pan op halfhoog vuur. Je kan ze bakken in een droge pan, dus je hebt geen olie nodig. Kan natuurlijk wel. Als beide kanten een goud-bruin korstje hebben zijn ze goed. Als er een klein beetje jam uitkomt tijdens het bakken is niet zo erg, dat karameliseert gewoon en is juist lekker.

Ze zijn het lekkerst als ze net uit de pan komen en nog warm zijn.

Recept: Arepa gevuld met jam

 

7 reacties

 1. zegt:

  Leuk recept. Die ga ik ook eens proberen te maken. Lijkt me heerlijk.

 2. zegt:

  Wow Diana – wat een geweldige twist zo! Ik weet zeker dat (onze) kinderen dat heerlijk gaan vinden 😀

 3. zegt:

  oh my gosh….dat ziet er echt HEELLL lekker uit! *slaat je recept op* jummm 😀

 4. zegt:

  Lekker! Mijn vriend heeft me geleerd arepa’s te maken. Al kan hij het nog steeds vele malen beter dan ik. Die van mij krijg ik nooit helemaal mooi plat en rond, die van hem zijn echt mooi haha. Met jam ken ik ze nog niet trouwens, leuk idee!

 5. zegt:

  Ik ga me er ook maar eens aan wagen denk ik zo, lijkt me ook wel lekker met honing:).

 6. Fay zegt:

  Ze zien er super lekker uit, ik ga morgen gelijk een poging wagen om ze ook te maken!

 7. Oeh dat klinkt lekker! Ik ga ze zeker eens uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *