Beestenboel

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


 

Hoera mensen. Natuurlijk heb ik me afgelopen weken prima vermaakt hier, maar er miste natuurlijk wel iets. Akira. Mijn lieve hondje kwam dan deze week eindelijk naar Curacao. Dinsdag, de dag dat ze aankwam op dushi Korsou, ging zo ontzettend sloom voorbij. Ik keek werkelijk elke minuut van de dag op m’n telefoon. Is het al bijna 6 uur… Natuurlijk was er elke keer maar een minuut voorbij, terwijl het voor mijn gevoel een uur was. Maar ook al kropen de minuten voorbij, toch werd het uiteindelijk avond. En zag ik daar dan dat vliegtuig van Tui voorbij komen. Onze porch heeft echt perfect uitzicht op alle vliegtuigen die gaan landen, dus dat is super vet om te zien als je weet dat je hondje erin zit.

vliegtuig vanaf grote berg curacao

^^ Daar zat ze dus in.

Na even gewacht te hebben zijn we maar eens naar het vliegveld gereden. Daar ben je echt zo vanaf hier. Na – alweer – lang wachten voor mijn gevoel, kwamen ze dan eindelijk naar buiten. Echt wat was ik blij om mijn lieve schat weer te zien. En natuurlijk was het ook leuk om mijn schoonouders weer te zien. Zij hebben Akira hier gebracht, en zijn nu voor een weekje hier. Zij zijn dus ook meteen ons eerste bezoek vanuit Nederland.

Nadat we mijn schoonouders bij hun hotel hadden afgezet, zijn we even een hapje wezen eten met Akira. We kwamen langs Seaside Terrace en dachten, laten we daar eens gaan vragen of er honden welkom zijn. Ja hoor, dus heerlijk gegeten samen met Akira. Daarna zijn we nog even langs het werk van mijn broertje gereden om hem te verrassen. Die vond het het ook super leuk om Akira weer te zien. En daarna zijn we naar huis gegaan, en heeft Akira haar nieuwe plekje kunnen ontdekken. Écht ik ben zo blij dat ze er is. Veel mensen kunnen ’t zich niet voorstellen, en denken van ’t is maar een hond. Maar Akira is echt mijn beste vriendinnetje.

akita inu

^^ kijk dan hoe lief. 

Oké, ik ben nog niet klaar over mijn beestjes. Ik wist meteen al dat ik nog een hondje wilde. Akira is het niet gewend om alleen te zijn. In Nederland was ze vaak samen met de hond van mijn ouders, die weer haar moeder is. Dus donderdag zijn we naar het asiel geweest. Eerst zijn we alleen gegaan om eens rond te kijken, en we kwamen meteen al een hondje tegen die we wilden hebben. Dus wij ’s middags terug met Akira, want we wilden wel even checken of t klikte tussen die twee. Ik wil namelijk niet de dag erna een dode hond op m’n stoep hebben liggen. Akira ziet er namelijk schattiger uit dan dat ze is.

We hebben nu dus nog een hondje. Binky heet hij. Hij is wel heel erg bang. In het begin zat die helemaal in elkaar gedoken en als je op hem afkomt of hem wil aaien duikt die ook helemaal in elkaar. Zo zielig. Maar hij is ook heel lief en ook erg dankbaar als die aandacht krijgt. Het gaat wel goed komen met Binky.

hond uit asiel op Curacao

^^ Onze Binky.

Natuurlijk zijn er ook nog meer dingen gebeurd deze week. Vrijdag had ik een afspraak staan voor deze website. Misschien ga ik met iemand samenwerken, wat ook heel interessant is voor alle lezers die ook hierheen gaan verhuizen. Als het doorgaat dan lezen jullie het vast binnenkort. Ik vond het in ieder geval een erg inspirerend gesprek. ‘S avonds had ik niet zo’n zin om boodschappen te doen en te koken dus zijn we wezen eten bij Karakter. Een restaurant vlak bij ons thuis, en het was echt heel erg goed. En je zit daar zo mooi. Dan besef je je eigen maar weer eens dat je gewoon in het paradijs woont.

Zaterdag was een erg druk, maar ook heel leuk dagje. ‘S ochtends hadden we nog in huis veel gedaan. De laatste dingen uitgepakt. De laatste dingetjes opgeruimd. En ’t huis gepoetst. De rest van de dag was het dus tijd voor leuke dingen. ‘S middags had ik afgesproken met iemand die ik al een tijdje via Facebook sprak. Zij was ook eindelijk in Curaçao komen wonen, dus tijd voor een drankje. Was erg gezellig. En ‘S avonds hadden we nog een barbecue bij ons thuis met vrienden. Altijd leuk.

Zondag hebben we eigenlijk niks boeiends gedaan. Mijn vriend moest de hele dag werken. En ik heb eigenlijk niet zoveel nuttigs gedaan. Beetje geblogd, series gekeken. Ik ben weer verder gegaan met Penoza. Die serie is zo spannend. Maandag is ’s middags nog een vriendinnetje langs gekomen. En dinsdag was dan eindelijk de dag dat Akira kwam, maar ik zal daar niet weer een heel verhaal over ophangen. Woensdag hebben we gebarbecued met mijn schoonouders, en hebben we ze ook meteen ons huisje geshowd. Leuk hoor, mensen vanuit Nederland uitnodigen in je nieuwe huisje hier op Curaçao. Donderdag hadden we dus ons nieuwe hondje opgehaald, en hebben hem die avond al meteen kunnen showen aan een vriend die langs kwam.

honden curacao

^^ Nog één foto van mijn schatjes. Wat zijn ze lief hè. 

Dat was het weer voor deze week. Ook volgende week staan er weer een hoop leuke dingen op de planning. Morgen komt er namelijk nog meer bezoek vanuit Nederland voor ons.

 

tot volgende week en een fijn weekend.

Hier kan je de weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

 

Follow

Diana

Praat gezellig mee

21 reacties op “Beestenboel

 1. Armande

  Ja zonder honden is het leven niet compleet he! Onze Akkie is ook genoemd naar aanleiding van het feit dat het een 50% Akita Inu is. Akkie de akita, het bekt wel lekker!
  Leuke blog! Ik ga nog meer lezen want ik ben ook geëmigreerd, naar het dichtbije Duitsland, maar toch!

  Reply
 2. Flaviena

  Wat een prachtige foto’s en wat zien ze er zoetjes uit zo met zn twee 🙂
  Mensen met honden begrijpen het heel goed, de hondjes horen ook gewoon bij de familie!

  Liefs,
  Flaviena
  ~heerlijk aan het heimweeen naar dushi korsou op je blog~

  Reply
 3. Bert

  Diana, wat voor soort hond is Akira. Wij denken ook aan emigratie naar Curaçao en we hebben een Finse Lappenhond. Ook langharige. Heeft Akira geen last van de warmte?

  Reply
  1. Diana Post author

   jaaa nog eentje 😀 ’t gaat nu al een stuk beter. en tussen akira en binky gaat het redelijk. ze zijn nog geen bff’s maar ze laten elkaar nog wel in leven haha.

   Reply
 4. Pingback: Ervaring wonen op Curacao - Eiland Meisje

 5. Natascha

  Wat leuk je hondje is er en Binky er bij!! Leuk leuk leuk!
  Hoe gaat het intussen met je inburgering?
  Kun je de taal al een beetje spreken? Ik ben momenteel veel aan het oefenen, ik wil wel vloeiend Papiaments kunnen spreken als ik verhuis 🙂

  Ik kijk uit naar je verhalen!

  Reply
  1. Diana Post author

   ja super leuk dat de hondjes nu hier zijn.
   Ik ga volgende week starten met mijn cursus papiamentu. goed dat jij het nu al aan het leren bent. Was ik ook van plan, maar t kwam er zegmaar niet van….

   Reply
 6. Linda

  Ik denk dat ik met een partij watervallen in mijn ogen mijn hond uit dat vliegtuig had gekeken. Wat onwijs bijzonder dat jij ze zo aan heb zien komen! Jullie nieuwe Binky is ook een schatje om te zien zeg, en wat goed dat jullie voor een dier uit het asiel zijn gegaan. Lief! Geniet nog even van je schoonfamilie en je andere Nederlandse bezoek, zo leuk dat ze jullie nieuwe optrekje komen bewonderen!

  Reply
  1. Diana Post author

   ja is echt heel tof om die vliegtuigen langs te zien komen. zeker als er bekende inzitten. ze vliegen echt recht voor mijn huis langs. dus ik zit dan klaar met camera haha.

   en dankjewel!

   Reply
 7. Sanne

  OH wat een schatjes zijn het. Ik snap je helemaal. Diezel is mijn beste vriend hier en zou hem ook niet kunnen missen hoor.
  Mooie hond is Binky. Wat voor ras is het?

  Reply
 8. Fay

  Wat leuk dat Akira nu ook eindelijk op Curacao is, en Binky ziet er zo schattig uit! Ik kan niet wachten tot ik weer op Curacao sta, gelukkig hoef ik nog ‘maar’ 4 maandjes te wachten

  Reply
 9. Mariska

  Ja, je leeft echt de droom. Ik hoop ook echt ooit nog op het paradijs te kunnen wonen 😀 Akira ziet er zoooo lief uit! En Binky ook! Komt goed met die twee samen, en met jullie 🙂

  Reply