Vakantie in eigen land.

Klein curacao jonalisa boot

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


Vorige week was Akira aangekomen op Curaçao én hadden we er nog een hondje bij gehaald. Binky. Binky was een heel zielig hondje. Hij durfde amper te bewegen. Dook in elkaar als je hem aaide. Zat onder de vlooien en teken. En ging zo ver mogelijk weg in een hoekje liggen. Nu – een week later – gaat het hartstikke goed met hem. Hij verkent de tuin. Waakt een beetje. Komt blij naar je toegerend als je thuis komt. Hij weet al hoe hij het voor elkaar moet krijgen dat ik mijn eten af sta. Durft dichtbij te komen liggen. En als je stopt met aaien, kijkt hij je aan met zo’n blik van ‘ga eens door’. Tussen Akira en Binky gaat het redelijk. Akira heeft ‘m in het begin 2 keer aangevallen, maar het lijkt erop dat het nu wel goed gaat.

Mijn schoonouders waren er deze week ook nog en vrijdag zijn we samen met hun wezen eten bij Bij Blauw. We wilden natuurlijk even het restaurant showen waar mijn broertje werkt, maar je kan er ook ontzettend goed eten. We wilden wat speciaals dus de chef heeft een 4 gangen menu voor ons gemaakt. En het was zo lekker.

Zaterdag kregen we nog meer bezoek uit Nederland. Mijn moeder kwam een weekje bij ons thuis logeren. Samen met mijn broertje heb ik haar opgehaald van het vliegveld, wat helaas erg lang duurde. Er was even geen trap beschikbaar dus ze konden niet uitstappen. Nou ja, welkom op dushi korsou zal ik maar zeggen haha. Dus wij hebben de hele middag bij Hato op het terras gezeten. In de ochtend was ik nog samen met een vriendinnetje naar de farmers market van Spice Girl geweest, waar we ook heerlijk geluncht hebben en ik heb nog wat lekkere dingetjes gekocht.

Zondag moesten we al erg vroeg op, want we deden mee met de Walk for the roses. Dat is een wandeltocht die over de Juliana brug gaat voor het goede doel. Ik vond het echt gaaf om over die brug te lopen. Met de auto vind ik altijd al zo mooi, maar lopend heb je nog meer tijd om van het uitzicht te genieten. En natuurlijk 100 foto’s te maken. ‘S middags was onze house warming, die we speciaal nu pas deden omdat er familie uit Nederland was. En het was erg gezellig. Weetje, soms was ik van te voren wel een beetje bang dat ik geen vrienden zou maken hier. Dat als we jarig waren, of een feestje hadden, er niemand zou komen. Gelukkig is dat niet het geval, en heb ik hier al hartstikke leuke mensen ontmoet.

walk for the roses curacao

Maandag stonden we weer onmenselijk vroeg op. Samen met mijn broertje, vriend en onze moeders zijn we naar Klein Curaçao geweest. Erg leuk en relaxed dagje. Vooral de boottocht ernaar toe vond ik leuk. We kwamen echt zeiknat aan, door alle golven die over ons heen kwamen. En eenmaal daar kwam ik ook meteen een schildpad tegen in het water. Je kon echt zo dichtbij komen. ‘S avonds wilden we nog even een hapje eten, maar blijkbaar is alles in de omgeving dicht op maandag, dus zijn we maar naar Pietermaai gereden. Daar hebben we gegeten bij Scuba Lodge, maar mijn vlees was echt niet lekker. Wat mij betreft dus geen aanrader, terwijl ik toch ook wel goede dingen over Scuba Lodge gehoord had. Jammer.

Klein curacao jonalisa boot

Dinsdag zijn we eerst samen met mama wezen lunchen bij Bij Blauw. M’n moeder wil mijn broertje elke dag zien nu ze hier is, dus dan gaan we maar bij hem eten als die moet werken. Was uiteraard weer heerlijk. Daarna moesten we vlug terug, want Binky moest naar de dierenarts. Hij had een wondje van de castratie die hij open gelikt had, en hij moest ook nog geënt en gechipt worden. En eigenlijk wilde ik hem ook gewoon even na laten kijken, of alles in orde was. Toen we terug kwamen ben ik nog met mijn moeder gaan shoppen en mojito’s drinken.  Om vervolgens ’s avonds bij de Kleine Wereld te eten met z’n allen. Het was de laatste avond van mijn schoonouders, die woensdag weer terug naar Nederland vlogen, dus we wilden nog met z’n allen samen eten.

Woensdag was beachday. Tja, ik doe maar net alsof ik vakantie heb deze week. Samen met mama en mijn broertje ben ik naar Playa Lagun geweest. Ik vind het zo mooi daar. Dat kleine knusse strand. Dat groen-blauwe water. Die kliffen naast het water. En dan het uitzicht vanaf het barretje boven, zo mooi. Elke keer als ik daar kom, denk ik echt van ‘dit is mijn favoriete strand’. Maar dat denk ik bij de Grote Knip ook. Of bij Kokomo. Of… nouja, ik kan niet kiezen. Er zijn zoveel mooie stranden hier. Curaçao is mooi.

playa lagun curacao

Donderdag heb ik maar weer eens een dag aan mijn blog besteed. Lekker bloggen vanaf m’n porch. Heerlijk. En ik heb onszelf ingeschreven voor een cursus Papiamentu, want dat werd ook wel eens tijd. Maandagmorgen starten we, en ik heb er zin in. Ik wil zo graag de taal van hier verstaan en kunnen spreken.

Dit was echt een relaxed weekje. Net vakantie.

 

Tot volgende week en een fijn weekend.

Hier kan je de weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

 

9 reacties

 1. Wat woon je toch op een prachtige plek! Dan is vakantie in eigen land inderdaad een feestje haha. Blijft inspirerend hoe jij je dromen achterna bent gegaan! Geniet ervan om je artikelen te lezen. Lief hoe je zo’n ‘verloren’ hondje een nieuw en veilig huis biedt. Hij boft maar!

  Liefs, x

 2. zegt:

  Vakantie in eigen land klinkt echt totaal niet leuk, tenzij je op Curacao woont natuurlijk haha. Ik las al dat jullie er een hondje bij hadden, leuk! Ook gezellig dat er familie langs kwam :). Goed trouwens dat je Papiamentu gaat leren, maar ze spreken toch ook gewoon Nederlands daar? Of praten ze onderling vooral Papiamentu?

 3. zegt:

  Klinkt heerlijk! Ik heb net een baan gevonden voor een jaar in Suriname, dus nu vanalles aan het regelen. Mijn vakantie tijdens dat jaar zal zeker weten naar Curaçao zijn haha.

 4. Hanna zegt:

  Heey Diana,

  Wat doe jij nou nog voor werk op Curacao zelf naast het bloggen? En wat doet je vriend precies?
  Verder vroeg ik me af of jij ook verhalen kent van gezinnen met jonge kinderen die naar Curaçao zijn geëmigreerd?
  Alvast bedankt!

  Groetjes Hanna

 5. zegt:

  Haha wat een zwaar leventje heb jij toch 😛

 6. zegt:

  Gelukkig gaat het beter met de hondjes 🙂 lijkt me wel fijn, dat bezoek! Ben benieuwd hoe de cursus Papiamento gaat, maar ik gok dat je het wel snel oppakt 🙂

 7. zegt:

  Je begint echt je draai te vinden lijkt het. Gezellig allemaal bezoek uit Nederland. Over die brug lopen lijkt me heerlijk, er is zoveel te zien en met de auto krijg je amper tijd om te kijken!

 8. Kim zegt:

  Hoi! Ik zit nu een maandje hier en ik vroeg me af waar jij die cursus papiaments gaat doen. Gr Kim

  1. Diana zegt:

   Hoi Kim, Ik ga bij Gerda Dunk de cursus volgen. stuur me even een berichtje via facebook of via mail, dan geef ik je de contact gegevens van haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *