Hoe wij ons huis kochten.

vakantie appartement op Curacao

Wij kochten ons huis via Twitter.

Hoe dat zo kwam?

Ik ken iemand via Twitter. Geen idee meer hoe we elkaar daar tegen kwamen. Maar we hebben dezelfde naam en wonen allebei op Curacao, dus daar zal het vast iets mee te maken hebben gehad.

Wij wisten al vrij snel dat Curacao het voor ons is. Ons nieuwe Thuis. Wij gaan hier voorlopig niet meer weg. En als we hier toch blijven, is een huis huren een beetje zonde van de centjes, dus we waren opzoek naar een koophuis. Een tijd geleden kwam ik een erg mooi huis tegen, maar hélemaal op Bandabou. Nu wist ik dat zij ook op Bandabou woont, dus ik dacht laat ik eens vragen hoe dat bevalt, zo’n stuk van de stad. Is dat goed te doen? Is het fijn wonen daar? Ik was benieuwd naar de ervaring van anderen.

Toeval bestaat niet.

Het had gewoon zo moeten zijn. We raakten in gesprek, en zij zaten er net aan te denken om hun huis te verkopen. Te koop stond het nog niet, maar we werden toch uitgenodigd om eens te komen kijken. Het huis verder nog helemaal niet gezien, op wat foto’s na van het appartement wat onder de woning zit dat op Airbnb staat. Maar ach, als het huis niets is, zal het vast wel gewoon gezellig zijn.

Eenmaal in het huis, waren we meteen verliefd. Wat een geweldig huis. We zaten daar op de porch, en nog voordat we verder iets van het huis gezien hadden, hadden we allebei al zoiets van “hier wil ik wonen”. Toen we na een gezellige middag weer terug reden naar huis, waren we het er meteen over eens dat we voor dit huis wel wat verder wilden rijden.

De dag erna dus maar weer contact opgenomen met de bewoners. Via Twitter. Met de vraag in hoeverre zij serieus waren om het huis te verkopen. Het stond tenslotte nog niet te koop. “Hartstikke serieus”. Nog wat vragen over en weer gestuurd. De prijs besproken, en nog een vervolg afspraak gemaakt, en het was al bijna zo goed als rond.

Bij de 2e afspraak hadden we nog steeds het zelfde gevoel. Dit moet gewoon ons huis worden. Hier kwam ook het moment dat we toch maar telefoonnummers uitwisselde en vaarwel zeiden tegen onze communicatie via Twitter. Nu het tussen ons rond was, kon het geregel bij de bank en de notaris beginnen. Dit duurde helaas wat langer, maar gelukkig is ook dat nu allemaal achter de rug. Het is officieel. Overal staan handtekeningen onder. Jeej.

Vakantie appartement op Curacao | Bandabou / westpunt / midden in de natuur.

 

7 reacties

 1. zegt:

  Wauw, dat is nog eens gaaf en uniek! Geef mij ook op die manier mijn (Droom) huis ;D

 2. Wow wat een unieke manier om een huis te kopen! 🙂
  Proficiat met de aankoop!

 3. mia zegt:

  Geweldig
  Gefeliciteerd met jullie huis
  Grtz Mia

 4. Boukje zegt:

  Tof man!! Zo moet het ook zijn hè? Direct een klik hebben met het huis en klaar! Super, mag het maar snel zover worden dat jullie erin mogen!!

 5. Hah wat super dat dat soort ‘grote dingen’ gewoon opeens zo kunnen gaan 😀 En wat fijn dat het nu allemaal geregeld is!!!

 6. zegt:

  Gefeliciteerd en wat fijn dat het direct zo goed voelde en alles dus ook meteen voorspoedig liep! Veel plezier met inrichten.

 7. zegt:

  Wat leuk te lezen hoe dit is gegaan! Wat moet dat een goed gevoel geven voor jullie 😀 Als je meteen verliefd bent op een huis dan zit het ook gewoon goed. Ik ben heel blij voor jullie en vooral benieuwd naar hoe het zal worden als jullie er in zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *