lekker Chill weekje op Curacao

mambo beach curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


Afgelopen weekend hebben we ingeluid op het strand met een happy hour. We hadden afgesproken met een groepje vrienden bij Chill, en dat was zoals de naam al doet vermoeden behoorlijk chill. Een lekker koude Bright. Slippertjes uit, zand tussen de tenen. Muziekje. De zon die langzaam de zee in zakt. En natuurlijk een hoop gezelligheid. Het weekend kon niet beter beginnen. Even later hoorde ik de sushi-tent mijn naam roepen, en het zou ontzettend onbeschoft zijn om dat zomaar te negeren. Even daarna zaten we dus nog met een klein groepje aan tafel bij Greenhouse/Origami. Kan ik lekker mijn sushi eten, en de rest voor wat anders kiezen. Uiteindelijk hebben we de avond nog afgesloten bij de View onder het genot van een drankje.

mambo beach curacao

Soms zijn al die drankjes me iets te veel – ik ben tenslotte ook geen 18 meer – en dan voel ik me de dag erna niet helemaal optimaal. Zaterdag werd een bijkom-dagje, en in de avond zouden we naar Zanzibar gaan. Een vriend van ons vierde daar z’n verjaardag. Maar Zanzibar hebben we die avond niet meer gehaald. Onderweg maakten we een pit-stop bij de Mac Donalds, waar het echt ontzettend druk was. Dus bijna een uur later hebben we ons eten, na het eten stappen we in de auto, en dan hoor ik iets knappen. Shit, het schouderbandje van m’n jurk is kapot. Dus maar weer richting huis om van jurkje te wisselen, maar eenmaal daar aangekomen was het al weer vrij laat en gingen we maar weer naar bed.

Zondag zijn we naar de house warming van onze vorige buren geweest. Ze zijn naar fontein verhuisd, een erg mooi parkje en lekker rustig daar. Daarna hadden we nog een ander feestje, maar deze was helemaal bij Jan Thiel. Zeg maar, zo’n beetje de andere kant van het eiland. Daar aangekomen was iedereen al aanstalten aan het maken om naar huis te gaan, dus we waren een beetje laat. Maar beter laat dan nooit, toch? Omdat we nu toch daar waren, bedachten we om even bij m’n broertje langs te gaan. Eigenlijk lag hij al te slapen, maar aangezien de deur toch nog open stond, vond ik dat ik hem wel wakker mocht maken.

En toen zat het weekend er al weer op. Gelukkig zijn de dagen tussen de weekenden in over het algemeen ook heel leuk hier op dushi Korsou. Dinsdag was een drukke dag. Vroeg in de middag moest ik al weg. Eerst had ik een zakelijke afspraak, daarna had ik afgesproken om een drankje te doen op Mambo. Was erg gezellig. ‘S avonds stond er weer een dansles op de planning, en we worden steeds beter. Gelukkig haha. Na het dansen hadden we eigenlijk niet zo’n zin meer om te koken. Alweer niet nee. Dus zijn we even een hapje wezen eten bij Di Zabia in het Riffort.

mambo beach curacao

Deze week hebben we ook eindelijk de handtekeningen onder het koopcontract van het huis gezet. Dus nu is het officieel. Zo leuk. Ik kan niet wachten tot het zover is. We zitten nu echt wel prima, en hebben eigenlijk een heerlijk huis. Maar toch, als je dan een nieuw huis koopt, dan wil je er eigenlijk gewoon in. Ik was er deze week nog even langs geweest, om foto’s van het appartement te maken. En daar heb je gewoon echt een vakantie gevoel in de tuin. En toen ik weg reed, liepen er ook nog eens geitjes over de weg. Echt genieten.

Geiten op straat in Barber op Curacao

^^ Kijk dan hoe leuk. Gewoon bij mij in de straat. De nieuwe straat dan. Waar ik nu woon lopen alleen honden. En kakkerlakken. 


Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao

2 reacties

  1. zegt:

    Gefeliciteerd met het koopcontract! Spannend 😀 Ik heb dat ook altijd hoor: ongeduldig als ik ben wil ik er meteen in hahahaha

  2. zegt:

    Wat ziet het er toch prachtig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *