Gezinsuitbreiding.

santa Barbara Resort Curacao.

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland.


De week begon nogal saai. Zoals je vorige week hebt kunnen lezen ging mijn auto zondag kapot. Deze moest dus weer gemaakt worden. Gelukkig ken ik hele lieve mensen die dat gewoon even voor me doen. Maar ik zat dus de eerste dagen wel aan huis vast. Maandag kwam ook de vriend uit Nederland weer terug uit Aruba. Hij had een auto gehuurd, dus ik dacht dan kunnen we met zijn auto wel ff boodschappen doen enzo. Maar helaas kreeg hij de auto niet mee omdat zijn rijbewijs verlopen was. Tja, het zit niet allemaal mee hahaha.

Aan huis vast zitten is echt niet chill, want je kunt echt geen kant op. Gelukkig zit er een kleine supermarkt net buiten de wijk waar we lopend naar toe konden zodat we wel wat te eten konden halen. Woensdag overdag kon ik  de auto weer even gebruiken zodat ik weer de deur uit kon. En maandag avond kwamen nog de andere vrienden uit Nederland even bij me langs.

Donderdag kon ik de auto weer overdag meenemen. Ik had eerst nog een afspraak en daarna ging ik naar het strand. De vriend van me kon meerijden met een vriendinnetje die daar werkt en ik zou hem later op de dag dan weer ophalen. Maar vroeg op de middag had ik al zoiets van ik moet gewoon de deur uit, na zoveel thuis gezeten te hebben. Dus ik dacht, f*ck mn werk, en ging lekker naar Porto Marie.

playa porto marie | Strand Curacao

Het was heerlijk op het strand. Nog lekker geluncht daar in het strandtentje. Rond gedobberd in het ontzettend blauwe water. Zo mooi aan wonen op een tropisch eiland. ‘S ochtends ben je nog gewoon aan het werken. ‘S middags is het net alsof je op vakantie bent.

In de avond hadden we een barbecue gepland met wat vrienden. Maar echt zo’n beetje alles wat fout kon gaan, ging ook fout. Van geen gas meer hebben, tot kapotte auto’s, tot zonder geld in de winkel staan. Uiteindelijk was ’t toch allemaal geregeld en goedgekomen en konden we lekker eten.

Vrijdag was de laatste dag al weer van mn vrienden uit Nederland, dus ik was samen met de andere vriend naar Mambo gegaan waar hun verbleven. We hebben daar weer lekker op het strand gelegen. Tussendoor moest ik wel nog wat dingetjes doen. Een vriendinnetje helpen met verhuizen. En daarna nog even langs mijn eigen huis omdat ze langs zouden komen voor de kakkerlakken. We hadden namelijk in 2 dagen tijd 5 reuze kakkerlakken gezien. En nee, na zelfs ruim een jaar in de tropen geleefd te hebben wennen die beesten niet.

mambo-curacao

Toen dat allemaal geregeld was, ben ik weer terug gegaan naar Mambo. Even een lekker plons in de zee genomen om vervolgens naar de happy hour bij Chill te gaan. En wat was de zonsondergang weer prachtig. We moesten wel optijd naar huis, want mijn auto moest weer verder gemaakt worden. Maar eerlijk gezegd vond ik dat geen probleem. Ik denk dat ik 10 uur al sliep.

sunset Curacao

Zaterdag ochtend was het zover. Onze puppy’s kwamen. Ofja, eigenlijk zijn ze van mijn huisgenootje. Ze zijn echt zo lief en schattig en klein. Ze waren in Boca Sami gedumpt. De doos lag er nog bij. Ik snap echt niet hoe mensen zulke kleine beestje zomaar kunnen achterlaten. Gelukkig zijn ze gered en hebben ze nu een goed leven. Akira laat de pups ook lekker met rust zolang ze d’r niet lastig vallen. Alleen Binky is bang voor ze en loopt er met een gigantische bocht omheen. Maar hopelijk komt dat nog goed. We hebben wel meteen een familie foto gemaakt. Kijk dan hoe schattig.

honden-curacao

De rest van de dag verliep minder vlekkeloos. We zouden een rondje Westpunt doen. Even snorkelen met de schildpadden bij playa Grandi enzo. Totdat we halverwege autopech kregen. Ja, alweer. De auto startte niet meer, dus wij de wegenwacht bellen.. 2 en een half uur hebben ze ons daar laten wachten. In de hitte langs de kant van de weg. Gelukkig hadden we eten en drinken bij. Wat vooral jammer was, was dat het m’n vriend zijn laatste dag was. Om er dus toch nog wat van te maken is hij gaan liften. Een ouder stelletje heeft hem meegenomen naar het strand en hebben hem daarna ook weer bij mij thuis afgezet. Hoe lief.

autopech-curacao

‘S avonds stond Zanzi op de planning, maar het werd al gauw laat. We hadden nog een drankje bij vrienden gedaan op de heenweg, en voor we het wisten was het al weer 11 uur. Dus dan maar geen Zanzi en rechtstreeks naar Mojito’s door.

Zondag was het al weer tijd om afscheid te nemen en richting Hato te rijden. Echt super leuk dat zoveel mensen uit Nederland hier bij me langs komen. Nu even een maandje niemand op bezoek, maar begin April staat ’t volgende bezoekje al weer gepland.

Zondagmiddag was ik uitgenodigd om mee te varen. Echt de perfecte zondag middag. Zo heerlijk op een boot. We waren naar Santa Barbara gevaren en hebben de rest van de middag daar gelegen. Lekker biertje erbij. De barbecue werd aangestoken. Gewoon genieten. Ik hou van dit soort middagen.

santa-barbara-resort-curacao

En dat was al weer een weekje voorbij. Op naar de volgende.

Bon siman.


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

2 reacties

  1. Oah nee wat balen van de autopech! Hebben wij ook eens op vakantie gehad en dan zie je pas hoe afhankelijk je van een auto bent… Maar wat een super lieve schattige puppies! Zo leuk die familiefoto! Grappig want ik herken een paar foto’s die je gemaakt hebt uit mijn foto’s. Toevallig hoe we dezelfde prachtige plekken op de foto weten vast te leggen!

  2. zegt:

    Wat een schatjes de puppies!! Wel balen van de autopech zeg! Is er geen openbaar vervoer op Curacau?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *