Living the good life @ Curacao.

shete boka Curacao

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland.


Maandag zou de vriend uit Nederland even een weekje naar Cuba gaan, maar dat ging niet door omdat de vlucht van Insel Air afgelast was. Waren ze even vergeten te vertellen, de sukkels. Dus hij had maar vlug een tripje naar Aruba geboekt, en heb ik hem dinsdag op Hato afgezet.

Woensdag ben ik met mijn huisgenootje even bij mensen langs geweest die hondjes van de straat opvangen. We gaan een hondje fosteren. Tenminste als dat goed gaat met Akira. De vorige keer dat ik Akira aan een andere hond voorstelde ging namelijk niet zo heel goed. We nemen dan een pupje omdat dat over het algemeen beter zou moeten gaan, dus ik ben heel benieuwd. Eigenlijk zou die vandaag bij ons komen, maar de pup was ziek geworden dus hij blijft nog even bij de mensen die iets meer ervaring hebben dan wij.

kokomo curacao strand

We waren in de buurt van Kokomo en het was lunchtijd. Dus een lunch op het strand is dan geen verkeerd idee toch. Lekker even genieten van het mooie uitzicht en een lekker broodje kroket.

leguaan-curacao-kokomo

Er liepen ook weer een hoop leguanen rond en deze was echt enorm groot. Meestal lopen ze weg als ik een foto wil maken van ze, maar deze bleef zo heel mooi op de rand zitten.

Donderdag kwamen er nog meer vrienden van me uit Nederland aan op Curacao. Dus ’s avonds ben ik nog even naar Chill gegaan om met hun een drankje te drinken. Ik had echt het gevoel dat ik ze nog net gezien had omdat ik laatst in Nederland op vakantie was. maar laatst is ondertussen ook al weer een half jaar geleden. De tijd vliegt voorbij.

wet-en-wild-curacao

Vrijdag had ik weer met ze afgesproken om even naar happy hour te gaan. Het was niet al te best weer, dus dat werd af en toe schuilen. Maar toch leuk om ze al de leuke plekjes te laten zien.

riffort-curacao

Toen we honger kregen zijn we naar het Riffort gereden om te eten bij een van mijn favoriete restaurantjes. Er was ook een live bandje en het eten was weer heerlijk. Top dus. Helaas begon het wel weer even te regenen. Wel grappig om te zien als alle mensen snel gaan schuilen en vervolgens een paar minuten later weer terug lopen naar hun tafeltje omdat het dan al weer droog is.

shete-boka-curacao

Zaterdag was het weer eens tijd voor een rondje Westpunt. De eerste stop was Shete Boka. Het waaide ontzettend hard die dag dus de golven kwamen met een enorm geweld tegen de kust aan. Zo’n mooi plekje daar. Ik zou echt uren naar de golven kunnen kijken. Vooral Boka Pistol is geweldig. Daar moesten we wel helemaal heenlopen omdat de weg ernaar toe te slecht was door de vele regen van afgelopen tijd, maar het is het meer dan de moeite waard.

playa-forti-curacao

De tweede stop was het blauwe barretje boven Playa Forti. Een heel mooi plekje. Alleen beetje jammer dat we ontzettend onvriendelijk werden ontvangen terwijl we de enige gasten waren. Gelukkig maken het uitzicht en een ijskoude cola veel goed.

playa-jeremi-curacao

De laatste stop was Playa Jeremi waar we nog even een verkoelende duik in de zee genomen hebben. Het was weer een heerlijk dagje en ’s avonds heb ik niet veel meer gedaan dan lekker op de bang gehangen met een filmpje en een wijntje.

vlakte van hato

Zondag begon goed. Niet dus. Ik ging samen met iemand een rondje om het eiland maken. Maar het begon al met een lege tank. Is mijn tanklampje dus kapot, want hij gaf niks aan. Gelukkig was dat snel opgelost. Daarna zijn we de vlakte van Hato opgereden om langs de Noordkust naar het westen te rijden. Ook daar is het zo mooi.

Toen we weer op de harde weg kwamen wilde ik nog naar Suplado. Dat is die natuurlijke jacuzzi vlakbij Landhuis Ascencion. Nu heb ik niet echt een off road auto, maar ik dacht dat lukt wel. Niet dus. Halverwege kwamen we echt niet meer verder en zijn we maar weer omgekeerd. Niet veel later hoorden we wat rammelen onder de auto en heb ik dus weer de halve onderkant kapot gereden. Dat werd dus maar zo snel mogelijk naar huis en de auto naar de monteur.

paarden parade curacao

Ik zat dus eigenlijk vast thuis. Want zonder auto kun je hier niet zoveel. Maar gelukkig was iemand zo lief om me op te halen om mee naar de paarden parade te gaan. De parade stelde niks voor maar toch was het leuk. We hebben hem zelfs 2 keer gezien. Toen die bij de eerste plek voorbij was, zijn we vlug ergens heen gereden waar we hem nog een keer konden zien.

wet-en-wild-strand-curacao

Daarna zijn we nog even doorgegaan bij Wet&Wild. Daar was ik al lang niet meer geweest op een zondag maar het was weer ontzettend leuk. Het voordeel van daar is dat het al vroeg gezellig is, zodat ik ook weer vroeg naar bed kan. Want vandaag is het tenslotte weer maandag. Dus gewoon werken.

sunset-curacao

Onderweg naar Wet&Wild kwamen we trouwens nog een ontzettend mooie zonsondergang tegen. We reden een berg op, en boven die berg kwam ineens deze view tevoorschijn. Dat werd dus even stoppen voor een foto.

En dat was al weer een weekje voorbij. Op naar de volgende.

Bon siman.


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

2 reacties

  1. Toevallig een pupje via Djoeke of Mirjan? Hoe is het met je andere hond eigenlijk? Je had er toch twee?

  2. Wauw wat ziet dat er toch mooi uit! ❤️ Ik verlang toch echt wel terug! Succes alvast met de nieuweling! Welk ras puppy krijg je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *