Heel veel leuke dingen doen op Curacao

karakter Curacao

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland.


De week dat een vriend van me uit Nederland aankwam en ook mijn huisgenootje is bij me ingetrokken. Even een drukte op Grote Berg dus, maar wel leuk. Als hier mensen uit Nederland zijn voor me, probeer ik altijd zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Dit is wat ik deze week gedaan heb:

bij blauw curacao

Maandag moest ik nog een paar dingetjes regelen in Punda. Zoals de autobelasting betalen. Dat moest voor 1 februari, en hier krijg je geen rekening thuis gestuurd. Hier moet je de deur uit om deze te gaan betalen. Dus iets om uit te stellen tot het allerlaatste moment. Daarna had ik nog met een meisje afgesproken die ik laatst had leren kennen. Ze vloog die dag weer terug naar Nederland, maar niet voordat we nog even een drankje gedronken hadden samen.

Pirates Bay Curacao strand

Dinsdag kwam mijn vriend uit Nederland aan, dus ik ging hem ophalen van het vliegveld. Daarna wilde ik hem al meteen wat van Curacao laten zien. We gingen dus even een drankje drinken bij Pirates Bay. Eigenlijk zit je daar heel leuk, en het is maar 10 minuutjes van mijn huis. Daar ga ik vanaf nu vaker heen.

campo alegre Curacao

‘S avonds hebben we hem maar meteen kennis laten maken met Campo. Oke, ’t was ook mijn eerste keer. Leuk om een keer gezien te hebben maar ik denk dat ik het ook maar bij die ene keer laat.

karakter Curacao

De woensdag ben ik maar heel hard gaan werken zodat ik de rest van de tijd wat minder kon werken. Maar eerst had ik mijn vriend even afgezet bij Karakter. Wat is het water daar toch ontzettend mooi blauw. Het liefst was ik er even ingesprongen, maar helaas geen tijd daarvoor.

punda-willemstad-curacao

Donderdag middag zijn we naar Punda gegaan. Ik heb even de tourguide uitgehangen en alle leuke plekjes laten zien en we hebben lekker geluncht. Mijn favoriete straatje is deze hierboven. Leuke winkeltjes met kunst van lokale kunstenaars. En zeg nou zelf, het ziet er toch super gezellig uit.

mambo-beach-curacao

Toen we Punda gezien hadden, zijn we nog even gaan chillen op Mambo. Lekker met een drankje op de loungebanken genieten van het zonnetje. Net vakantie.

boca-sami-curacao

Later op de middag moesten we nog even iemand afzetten in Boca Sami. Een klein vissersdorpje waar de vele bootjes lekker in het water liggen te dobberen. We kregen meteen nog even een rondleiding door Boca en ook daar is het prachtig.

piscadera-curacao

En toen was het al weer vrijdag middag, oftewel weekend. We gingen eerst even bij Piscadera naar het strand. We zijn er bij Moomba opgegaan en zo naar het Hilton gelopen. Dat stukje Curacao had ik nog nooit gezien. We wonen dan wel op een klein eiland, maar er is zoveel te zien hier. Zelfs na ruim een jaar heb ik nog lang niet alles gezien.

flores-suites-curacao

Na het strand zijn we naar de happy hour in het Flores Suites hotel geweest. Ik vond het echt heel mooi daar, maar de happy hour was wel rustig. Maar evengoed was het wel gezellig.

full-moon-party-curacao

‘S avonds was het weer Full Moon party bij Kokomo. Dimitri Vegas kwam. Dat is ook zo leuk aan Curacao. Er komen hier vaak bekende artiesten en dj’s en meestal kan je daar bij zijn zonder meteen een heel fortuin kwijt te zijn. Het feestje was echt heel leuk. Echt een beetje alsof je in Nederland op zo’n groot festival stond.

happy-hour-zanzibar-curacao

Zaterdag was het weer eens tijd voor de happy hour bij Zanzibar. Daar was ik al maanden niet meer geweest. Eerst ging ik best vaak, maar laatste tijd ga ik eigenlijk altijd pas later op de avond. We hadden daar afgesproken met een groep meiden. Sommige kende ik al, maar ik heb ook weer nieuwe mensen leren kennen. Altijd leuk dit soort avondjes.

grote-knip-curacao-strand

Zondag was beachday. Een heerlijk dagje relaxen op het strand is altijd goed. We waren naar de Grote Knip geweest, mijn lievelingsstrand. Ik moet trouwens wel zeggen dat het water echt flink is afgekoeld na alle regen van afgelopen maanden. Het is echt even op de tanden bijten als je er in gaat. Of stel ik me nu aan?

hemingway dansen zondag avond curacao

Zondag avond ben ik nog samen met mijn huisgenootje naar Mambo gegaan. Eerst hebben we een lekker frietje gegeten, om die er vervolgens weer af te dansen. Het was weer erg leuk bij Hemingway. Er werd zelfs iemand ten huwelijk gevraagd op het podium. Echt heel leuk gedaan was dat. Ik heb ook lekker gedanst die avond. Het was weer een tijdje geleden, maar ik wil nu weer vaker gaan.

En toen zat mijn week er al weer op. Op naar de volgende.

Bon siman.


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *