Het leed dat verhuizen heet.

verhuizen naar curacao - alles regelen.

Ik kijk terug in mijn mail en zie dat we 16 juni begonnen zijn om een bedrijf te zoeken die onze spullen kan verhuizen. 16 juni! Dat is 3 maanden geleden. 3 Maanden zijn wij ermee bezig geweest.

Ik haat verhuizen. 2 jaar geleden zijn we ook al verhuisd en toen riep ik al. Ik verhuis nooit meer! Een klein jaartje heeft het geduurd. Om precies te zijn 9 maanden totdat we weer plannen hadden om te verhuizen.

Nu een jaar later zijn we druk bezig om die verhuizing te regelen. Deze is namelijk iets lastiger dan de vorige. Toen belden we gewoon mijn zwager die met een kleine vrachtwagen een paar keer op en neer reed tussen ons oude en nieuwe huis. Binnen een dagje was het geregeld.

Nu hebben we de hulp van een bedrijf nodig. En geloof me, dat is echt een hel om te regelen. Ik dacht ik mail een paar bedrijven, kies daaruit een bedrijf die het voor een mooie prijs en goede voorwaarden kan doen. En het is allemaal geregeld.

verhuizen naar curacao - alles regelen.

De offertes die ik binnenkreeg waren niet mis. Flinke bedragen zijn het. Behalve offertes kreeg ik ook een hoop telefoontjes en mailtjes van de bedrijven die vrijblijvend langs wilden komen, zodat ze een offerte op maat konden maken. Dus maar eens 1 zo’n afspraak ingepland. Door vakantieperiode ging hier nogal wat tijd overheen, maar dat kwam ons eigenlijk wel goed uit. Hadden we genoeg tijd om uit te zoeken wat dus wel en wat niet mee gaat naar Curaçao.

De man van bedrijf 1 kwam langs, en een week later kregen we de offerte. Ook weer een flink bedrag natuurlijk. Ik begon al te denken dat dit toch echt de normale prijzen waren. Maar..

Ik heb het geluk dat ik mijn blog heb.

Ik zette een artikel online over het verhuizen van je inboedel, en daarop kreeg ik een reactie dat die bedragen écht te hoog waren. 2 nieuwe adresjes gekregen en maar weer aan de slag. Offertes opvragen. Allebei thuis langs laten komen. Want alleen dan kunnen ze een precieze offerte maken. 1 voordeel daarvan is dat ik wat vaker alle rotzooi opruim. Misschien moet ik maar elke week een bedrijf langs laten komen. Is het tenminste opgeruimd in huis haha.

Eindelijk kreeg ik offertes binnen die een stuk interessanter waren! Voor de mensen die ook gaan, het is nog steeds duur hoor. Zo’n verhuizing ís duur, maar het scheelde toch een paar duizend euro met alle voorgaande offertes. En dat terwijl de voorwaarden precies het zelfde zijn. Weet je hoeveel cocktails je daarvoor kunt drinken, als je straks eenmaal in Curaçao bent!?

Ik kan nu lekker zeggen dat – wat betreft het vervoer van onze spullen – alles geregeld is. Hoera!

*dankjewel voor de goede tips die mij veel centjes bespaard hebben!

*Iedereen die nu ook bezig is met een verhuizing naar Curaçao (of een ander Caribisch land) te regelen.. ook jullie kunnen veel geld besparen. En tijd haha. Want jullie kunnen nu via onderstaand formulier simpel en vrijblijvend een offerte aanvragen bij Carib Intertrans. Het bedrijf dat ook onze spullen gaat vervoeren en waarvan ik vind dat ze de beste prijs kwaliteit verhouding bieden.

[ninja_form id=5]

Lees hier al onze verhalen over onze emigratie.

14 reacties

 1. […] nu nog een bedrijf zoeken die jouw spullen verscheept dan kan ik je een goede tip geven. Zoals ik eerder heb verteld heb ik bij zo’n beetje elk bedrijf die ik kon vinden via Google een offerte aangevraagd. Heeft me […]

 2. […] update: Ondertussen weet ik dat het ook iets goedkoper kan. 7000-8000 euro (de gemiddelde prijs die we van het grote deel van de verhuisbedrijven kregen) is echt veel te veel. Check hier hoe! […]

 3. Wendy zegt:

  Ik zou heel graag van je willen weten bij welk bedrijf jullie de verhuizing uiteindelijk hebben geregeld. Ik ben ook al een beetje aan het rondkijken op internet. Alle tips zijn welkom

  Wendy

 4. jjm.schouten zegt:

  ik lees niets over verzekeringen ofgezondheidszorg?

  1. Diana zegt:

   daar gaat dit stukje ook niet over, maar wat wil je er over weten dan? Je kan je verzekeren bij ooms als je hier uitgeschreven bent en daar nog niet ingeschreven..

   1. fiona zegt:

    Wat ik me al een tijdje afvraag, wat is ooms eigenlijk?

    1. Diana zegt:

     Een verzekeringsmaatschappij. Maar je kan ook een andere kiezen hoor.

 5. zegt:

  Haha ja verhuizen kost veel tijd 😛 Bij mij ging het gelukkig een stuk makkelijker. Maar je zult zien dat als je daar eenmaal zit met al je spulletjes je super tevreden bent en dit allemaal zo weer vergeten bent haha

 6. zegt:

  Als je gewoon binnen NL verhuist, dan zijn de verschillen tussen de offertes ook al belachelijk. Laat staan als je de oceaan over moet. Fijn dat jullie nu een verhuizer hebben gevonden.

  1. Diana zegt:

   binnen nederland hebben we altijd zelf gedaan dus dat weet k niet, maar ik geloof goed dat ook dat veel scheelt. bij mij scheelde het 3500 euro tussen de goedkoopste en duurste (onder dezelfde voorwaarden). is dan niet normaal wat sommige er voor vragen als het ook voor veel minder kan. en ja ik ben blij dat dat geregeld is nu haha. nu de rest nog 😛

 7. Gelukkig heb je nu een goed bedrijf gevonden! Het lijkt mij erg lastig om de keuze te maken en al je spulletjes achter te laten bij een vreemde. Nu zie je maar weer wat de kracht van het internet is 🙂 Xx

  1. Diana zegt:

   ja idd, de kracht van internet is echt groot. ik zou er niet aan moeten denken hoe ik dit allemaal had moeten regelen zonder internet.

 8. Bah wat een gedoe zeg! Ik snap dat je er op den duur wel klaar mee was… Maar gelukkig is alles nu geregeld 😀

 9. War een gedoe zeg. Gelukkig nu geregeld. Maar is fijn als verhuizing helemaal achter de rug is en je lekker ergens op een strand zit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *