Bloggers life

hoe kom je aan producten om te reviewen op je blog?

Een nieuwe serie blog artikelen is geboren op mijn blog. Bloggers life. Deze serie komt elke dinsdag online. In elk artikel stel ik een vraag, waarop meerdere bloggers hun antwoord geven.


De vraag van deze week:

 

Hoe kom jij aan de producten om te reviewen op je blog? 

 

Denna.

Hoe ik aan producten kom is heel afwisselend, 90% koop ik zelf en een deel krijg ik opgestuurd.  Wat ik zelf koop komt overal vandaan, als het interessant is en binnen mijn budget past koop ik het meestal. Ik neem soms contact op met bedrijven die passen bij mijn blog en dan doe ik een voorstel voor een review. Het komt ook vaker voor dat bedrijven mij mailen en dat ik dan kijk of het bij mijn blog past. En als laatste werk ik samen met 1 bedrijf waarbij ik iedere maand voor een vast bedrag wat mag uitzoeken.

Simone.

Ik heb tot nu toe nog niet echt reviews van producten geschreven en ook nog nooit producten ontvangen. Wel heb ik een review geschreven van mijn vakantie in Side, Turkije. De manager van het hotel had dit opgemerkt en die was echt super enthousiast. Zij hebben vervolgens mijn pagina gedeeld. Daar was ik al heel blij mee. Ook mochten we een dagje gebruik maken van een super-de-luxe strandbed op de pier. Daar moet je normaal gesproken voor betalen.

Julia.

Ik heb wel een paar reviews, maar allemaal van producten die ik zelf heb gekocht! Mijn blog is ook nog niet echt groot genoeg om producten opgestuurd te krijgen, maar dit vind ik niet heel erg. Als het komt dan komt het, ik wil gewoon veel plezier hebben met wat ik nu doe.

Suzanne.

Ik koop vrijwel alles zelf. Ik krijg ook dingen op gestuurd, maar het gros betaal ik toch uit eigen portemonnee of neemt mijn moeder weer eens mee. Mijn moeder vind het ook hartstikke leuk om leuke bad of make-upjes te kopen die ik dan mag gebruiken voor foto’s en die we dan samen testen. Familie en vrienden weten ook van mijn blog en op mijn verjaardag krijg ik dan vaak ook leuke spulletjes en dan zeggen ze er altijd bij dat ze het wel terug willen zien op mijn blog. Haha!

Karen.

Als ik ergens echt benieuwd naar ben, koop ik het gewoon, maar ik krijg ook van PR bureaus of van directe adverteerders regelmatig producten. Als ik zelf items koop, reken ik overigens wel af met mijn bedrijfspas, omdat het dan uitgaven voor mijn bedrijf zijn.


 

Hoe ik aan mijn producten voor de reviews op mijn blog kom?

Eigenlijk plaats ik bijna nooit reviews. Ik heb 1 product zelf aangeschaft voor een review. Ofja dat had ik gewoon gekocht, en dat vond ik ook wel interessant voor mijn lezers, daarom ook maar een review ervan gemaakt. Namelijk van deze mega hippe laptoptas. Ik heb nog wel een paar spulletjes die ik eigenlijk wil reviewen voor op mijn blog, maar daar is het gewoon nog niet van gekomen. Komt nog! Soms krijg ik producten opgestuurd – geen flauw idee hoe ze bij mijn blog komen dan, maar ik vind het alleen maar leuk -, daar maak ik dan soms een review van, maar liever verwerk ik ze in een ander artikel.

 

hoe kom je aan producten om te reviewen op je blog?

 

Wil je meer artikelen lezen uit de serie ‘bloggers life’?

Dan nu de vraag aan jou! Hoe kom jij aan de producten om te reviewen?

13 reacties

 1. zegt:

  Ik ben nog op zoek naar mensen met een eigen Blog die mijn product wil reviewen! Het gaat om fotoblokken en tekstblokken 🙂

 2. zegt:

  Wat interessant om te lezen zeg, vooral omdat je informatie en ervaringen van meerdere personen hebt verzameld.

 3. zegt:

  Ik koop veel zelf ( en eet dat ook lekker zelf weer op) maar krijg ook steeds vaker producten toegestuurd. Allebei leuk!

 4. zegt:

  Persoonlijke artikelen kosten geen geld en reviews…
  Dat varieert! Soms krijg ik een “perssample”, soms koop ik iets zelf.
  Mijn oordeel zal echter altijd eerlijk zijn!

 5. zegt:

  Ik koop mega veel zelf maar heel af en toe krijg ik ook wat!

 6. zegt:

  Gewoon zelf kopen haha. Was het maar zo’n feest dat ik gratis producten zou ontvangen :-).

 7. zegt:

  Leuk artikel! Ik koop veel producten zelf, soms krijg ik wat opgestuurd en soms vraag ik ook wat aan! De meeste producten koop ik echter zelf. Ik review veel etenswaren/ dieet proof dingetjes. Die zijn nooit echt heel duur en daarbij eet ik ze dan ook nog eens zelf op.

  Helemaal geen probleem dus om daar zelf voor te betalen ;)!

 8. zegt:

  Ah wat leuk dat mijn antwoord er tussen staat. Ook heel erg leuk om zo andere blogs te leren kennen. Bovenstaande dames en blogs kon ik namelijk nog niet. Ik ben benieuwd of ik ooit meer producten ga reviewen. Lijkt me wel heel leuk om te doen, maar ik heb nog niet echt een goede camera, dus dat is misschien niet heel handig.

 9. Wij krijgen nog niks opgestuurd. Ik koop eigenlijk niks speciaal voor de blog, enkel wat ik ook echt nodig heb. Wel ga ik vaak naar de Douglas om testertjes te halen (ik krijg waardebonnen opgestuurd). Soms schrijf ik daar dan wel over, het is tenslotte een “tester” 😉

 10. zegt:

  En om nog even aan te vullen… Ik reken het af met mijn bedrijfspas omdat het dan uitgaven voor mijn bedrijf zijn 🙂

  1. Diana zegt:

   ik heb t er even bijgezet!

 11. zegt:

  Bedankt voor de vermelding!

  1. Diana zegt:

   geen dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *