Nog 7 maanden en 19 dagen.

emigreren naar Curacao - Curacao kokomo beach

Een vraag die ik de laatste tijd erg vaak te horen kreeg was; “wanneer gaan jullie precies?”

Dat antwoord ga ik jullie nu vertellen. Wij gaan over precies 7 maanden en 19 dagen. Als ik het zo zeg, klinkt het echt al heel dicht bij.

13 december is de grote dag. De dag dat wij Nederland gaan verlaten. De dag dat wij alles hier achterlaten – oké, op onze hond en een grote zeecontainer na dan – En de dag waarop wij aan een nieuw hoofdstuk van ons leven gaan beginnen.

In eerste instantie was ik absoluut niet tevreden over deze datum. Ik wilde heel graag voordat het weer koud gaat worden weg zijn. Ik wilde al lang met mijn luie reet op het strand zitten tegen de tijd dat we de winterjassen weer uit de kast moeten trekken.

Maar helaas is het niet anders. Hopelijk hebben we net zo’n herfst als vorig jaar. Toen zaten we begin november nog op het terras. Als dat dit jaar weer zo is, dan heb ik nog maar een maandje last van de kou.

Waarom op 13 december?

Doordat mijn vriend het aanbod op de baan in Curaçao heeft afgeslagen, wilden ze bij het bedrijf waar hij nu werkt, hem graag nog een half jaar langer inhuren.

We waren ondertussen al wel aan het idee gewend dat het waarschijnlijk pas december/januari zou worden dat we richting Curaçao zouden kunnen gaan. dus het leek ons wel slim dat hij dan dat extra half jaar daar gaat werken zodat we wat extra kunnen sparen.

Vandaar pas december. De laatste weekjes neemt m’n vriend dan vakantie zodat we net wat eerder kunnen gaan.

De 10e en 11e zijn nog mijn vader en petekindje jarig, en dan kunnen we de 12e de container laden om vervolgens zelf op 13 december te vertrekken.

Dan gaan we eerst 2 en een halve week op vakantie in Curaçao. even lekker genieten. En natuurlijk ook al wat huizen kijken. En na de vakantie pakken we niet het vliegtuig terug naar Nederland, maar gaan we daar ons leven opbouwen.

emigreren naar Curacao - Curacao kokomo beach

Ik heb er zo ontzettend veel zin in. En nu ik een datum heb waarop we vertrekken, kan ik ook al echt gaan aftellen. Hoe leuk!

Ons hele emigratie verhaal.

32 reacties

 1. Lydia Homan zegt:

  Hi Diana,

  Ik ken je niet maar ik herken je droom van een warm en tropisch land.
  Ik ben helemaal happy met mijn baan maar het weer en de manier van leven hier ben ik zat. Mijn vriend en ik besloten in 2014 dat we wilden emigreren, ondertussen een baby gekregen, afgelopen 2 maanden alles op alles gezet … En we vertrekken 1 sept naar curacao. Super spannend ! Ik laat mijn eigen bedrijf achter en ga de administratie oversea doen en mijn vriend heeft daar een baan gevonden.

  Veel succes en misschien kom ik je daar wel tegen ( tijdens het snorkelen ofzo)

  Groetjes
  Lydia

  1. Diana zegt:

   heej lydia,

   wat leuk dat je een berichtje achter laat! en gaaf dat ook jullie jullie droom achterna gaan. wel spannend met zo’n kleintje ofniet?
   en jaloers dat jullie al in september gaan haha. ik wilde ook rond die tijd gaan. maar ach die paar maandjes hou ik dan ook nog wel uit.
   wie weet komen we elkaar wel tegen ja. zo groot is het daar niet. al weet ik niet hoe je er uitziet, dus dan zou ik het niet weten. als je mij ooit ergens ziet, wel roepen dan he! of voeg me toe op facebook!

   groetjes diana

 2. Ik ben echt helemaal verliefd geworden op je verhaal en je blog! Ik lees alvast met veel blijdschap mee. Klinkt echt geweldig!

 3. zegt:

  Oooh wat een heerlijk vooruitzicht! Fijn dat jullie nu een datum hebben waarop je vertrekt, dan heb je ook zekerheid en heb je een datum om naar uit te kijken. Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie aanloop richting het vertrek 🙂

 4. Spannend hoor Diana!
  Ben je al zenuwachtig? Haha
  Ik vind trouwens dat je echt een supermooie lay-out hebt! Ben ik best wel een klein beetje jaloers op, haha!

 5. zegt:

  Wauw, zo tof he! Lijkt me echt heerlijk naar zo’n zonnig (ei)land te emigreren. Ooit wil ik dat ook gaan doen.

 6. Ik geloof dat ik nooit een reactie heb achtergelaten, maar ik lees al maandenlang je blog. Ik vind het al zo spannend voor jullie, wat moet het dan wel niet zijn voor jou? Ik wens jullie een supergeweldig mooi leventje toe! 🙂

  1. Diana zegt:

   dankjewel voor je leuke reactie sarah! en ik vind het ook wel een beetje spannend haha. 😀

 7. Miranda zegt:

  Wat leuk om te lezen dat ook jij je dromen achterna gaat. Wij vertrekken 28 April weer naar Curacao om de koop van ons huis rond te maken. Het huis in Nederland is verkocht en dus hopen we in het najaar te emigreren naar Curacao. Na 15 jaar vakantie te hebben gevierd en altijd bij thuiskomst ziek van de kou en heimwee te zijn hebben we de knoop doorgehakt. Wij vertrekken.

  groetjes
  Miranda
  Onderdebeuk.blogspot.com

  1. Diana zegt:

   ooh wat gaaf! jullie staan er al net een stapje verder in dan ons! heel veel plezier komende week. en voor je het weet is het zo ver. de tijd gaat snel. heel veel succes met alles regelen enzo. en wie weet kom ik je wel eens tegen op Curacao. groetjes!

 8. zegt:

  Super leuk! Voor dat je het weet is het 13 december meid! Heel erg jammer dat je ons kleine kikkerlandje verlaat, maar ik hoop dat je een hele mooie tijd daar tegemoet gaat komen!

 9. Wat spannend! Ik vind je emigratie verhalen zo inspirerend! You go girl!

 10. zegt:

  Oh lekker aftellen nu, spannend hoor en uiteindelijk zal het allemaal heel snel gaan!

 11. Oh wat gaaf zeg! Jij waant je straks lekker in Curacao en dat wordt gewoon je nieuwe thuis, wat een drooooom! Altijd zonnig, mooie natuur, blauwe zee. Jaloers!!

 12. Super spannend! Ik vind het echt zo knap dat jullie dit gaan doen. Ik weet niet of ik alles zou kunnen achterlaten hier!

 13. zegt:

  Wow ik vind het super interessant om dit te lezen en voordat je het weet is het december. Spannend zeg! x

 14. inge zegt:

  Is 1 zeecontainer genoeg?! 😉 xx

  1. Diana zegt:

   ja, wel de grootste! hahaha.

 15. zegt:

  Spanneeeend 😀

 16. zegt:

  Wauw wat gaaf! De tijd gaat nu echt voorbij vliegen voor je. Ik vind het enorm leuk om alles te lezen!

 17. Ellen zegt:

  7 maanden en 19 dagen! Dat is zo hier. Fijn dat je een datum hebt, kan je idd echt aftellen.
  En volgens mij nog genoeg te regelen, of niet? 😉

  1. Diana zegt:

   jup, nog heel veel te regelen. eigenlijk nog zo’n beetje alles nog haha. binnenkort maar eens beginnen met al onze zooi uitzoeken. wat wel en niet mee moet. er staan nu nog een hoop dozen van de vorige verhuizing die eigenlijk uitgepakt moeten worden. kunnen nu mooi ingepakt blijven hihi.

 18. zegt:

  Ook wat spannend! Ik vind het ontzettend mooi dat je droom om daar naar toe te gaan dan eindelijk gaat uitkomen!

 19. Spannend! Vooral het feit dat als je daar aankomt je nog geen huis hebt! Daar zou ik toch echt wel stress van krijgen!

  1. Diana zegt:

   haha ik krijg niet zo snel stress.

 20. zegt:

  Jeeej, een datum om naar uit te kijken. Wat spannend en leuk! Geniet van de voorpret en nu maar flink opruimen, opzeggen, lijstjes maken, regelen etc. Enjoy!

  1. Diana zegt:

   jaaa zeker spannend. nu idd alles uit gaan zoeken. voor we het weten is het al zover.

 21. Kelly zegt:

  Wat goed!!! En wat spannend ook!! Voor jullie het weten is het zover.

  Geniet van deze tijd nog in NL 🙂

 22. Spannend hoor!! De tijd gaat zo super snel, voor je het weet, zit je in het vliegtuig 😀

 23. Oh, zó gaaf! Toen ik 14/15 was kreeg mijn vader ook een kans aangeboden om in Curacao te gaan werken. Ik (destijds in mijn pubertijd/terror fase) wilde per se niet mee, en dat is ook de reden dat mijn ouders het toen niet doorgezet hadden. Ik kan mezelf nu wel voor mijn (destijds) puberale kopje slaan. Voor je het weet is dat half jaartje trouwens voorbij!

  1. Diana zegt:

   noooo haha. wat erg 😛 ene kant kan ik het wel begrijpen hoor, dat je als puber niet al je vrienden achter wilt laten. maar achteraf is het wel een hele gave kans die je gemist hebt. achja, wie weet wat er nog allemaal op je pad komt.

 24. zegt:

  Waaah wat tof en misschien lijkt het nog ver weg, de tijd vliegt. Wat spannend zeg en wat knap dat jullie die stap durven te zetten! Ik ben heel erg benieuwd! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *