Sporten op vakantie?

Ja zeker, maar wel op een hele leuke manier, 7 tips om niet 5 kilo zwaarder terug te komen.

Elke jaar krijgen veel mensen het weer voor elkaar om op vakantie kilo’s aan te komen. Dit komt door ongezond en veel te veel eten En dat in combinatie met weinig bewegen is niet goed voor je bikini body.

En dat is niet helemaal de bedoeling toch?

Daarom geef ik jullie wat tips om te ‘sporten’ op vakantie.

 • Neem voor kleine afstanden niet de taxi – ook al kost dat geen drol – maar ga gewoon te voet.
 • In de meeste all-in resorts is een animatie programma. Doe hier aan mee! Is niet alleen gezellig maar een potje waterpolo of beachvolley verbrand ook de nodige calorietjes.
 • Doe de city tour niet met een bus maar te voet, en neem alleen voor de écht grote afstanden de bus. Je ziet veel meer en krijgt tegelijker tijd wat beweging.
 • Ga stappen! En dan niet om zoveel mogelijk cocktails naar binnen te gieten, maar om te dansen!
 • Zwem eens niet rechtstreeks naar die pool-bar maar trek eerst een paar baantjes.
 • Maak een strandwandeling. Hoe romantisch met zonsondergang.
 • Shoppen! Niet goed voor de portemonnee, wel goed voor je lichaam. Je verbrand namelijk behoorlijk wat calorietjes met shoppen.

bewegen op vakantie

Dit waren mijn tips om wat meer te bewegen op vakantie zodat het minder eng is om na de vakantie weer op de weegschaal te staan. En zoals je ziet betekend dat echt niet dat je de sportschool in hoeft te duiken, maar dat het ook op een simpele manier kan door gewoon wat kleine dingetjes aan te passen.

Ik heb ook nog wel wat tips om de juiste keuzes betreft eten te maken op vakantie. Maar dat is voor de volgende keer.

Lees meer over een gezonde levensstijl.

Follow

Diana

Praat gezellig mee

8 reacties op “Sporten op vakantie?

 1. Pingback: Tips om niet aan te komen op vakantie - eiland meisje

 2. Esther

  Oh wat handig zeg! Ik ben afgelopen december voor het eerst all in op vakantie geweest, maar helaas wel een paar kilo zwaarder terug gekomen. De eerste paar dagen ging ik los, maar daarna heb ik wat ingehouden en wat meer gewandeld. Mijn volgende vakantie pak ik dit zeker anders aan! Liefs

  Reply
 3. Debby

  Haha, goede ideeën hoor 😀 ik eet onder de hete zon sowieso veel minder en je zweet alles er lekker af, dus op vakantie doe ik niet zoveel :p

  Reply
 4. Inge

  Die van shoppen vind ik een hele goede, haha. Denk dat ik die er maar eens in ga gooien tijdens de vakantie, want ja, wie houdt er nou niet van shoppen (en afvallen)?!

  Reply