Drugs in mijn drankje

drugs in je drankje

Ik kwam gister een filmpje tegen op facebook. Een filmpje dat ik graag met jullie wil delen.

Ik deel dit met jullie om jullie bewust te maken, hoe makkelijk het is om drugs in iemands drinken te gooien. Hoe alert je wel niet moet zijn.

Mystery land 2014

Sta je dan, lekker te feesten. genietend van de muziek, een dansje aan het doen. Ik wil een slok nemen van m’n drankje en zie er iets vies in zitten. iets Chemisch geel. Ik raak het aan en het lost op. Nouja, dan is het ook weg. ik ben niet zo snel vies van iets, dus breng het bekertje bier naar mijn mond.    

Hoooow.. wacht. Dadelijk was het drugs. Mijn vriend was op dat moment naar de wc, dus ik stond daar samen met een vriendin en vriend. Vertel wat ik net in mijn drankje zag. En wat denk je. ook in het drankje van die vriend zat dat chemisch gele spul. Je zag het nog op het randje in het bekertje liggen. een vieze man was gluiperig naar ons aan het kijken. We verdachten hem, maar je weet het niet zeker. We wilden er ook niet onze avond door laten verpesten. Dus drinken weggegooid en ergens anders gaan staan.

Een paar uurtjes later stond ik te kletsen met een biertje in mijn hand. En ik zie het gewoon voor mijn neus gebeuren. Natuurlijk hield ik mijn drankje in de gaten vanuit mijn ooghoeken na het voorval eerder op de avond. Ik zie wederom een gluiperige man, verdacht dicht bij mijn drankje komen, zijn hand net te dicht bij. Een gemene lach naar zijn maat, en een stiekeme duim omhoog. Ik wist genoeg.

Weer mijn drankje weggegooid en maar weer ergens anders gaan staan. de rest van de avond alleen nog maar uit een afsluitbaar flesje gedronken. Jammer dat het zo moet. Achteraf denk ik dat ik ze had moeten confronteren. Maja, dat is achteraf..

Verder was het wel een heel leuk feestje hoor.

Dus dames – en mannen! – , hou altijd je drankje in de gate. En als je iets verdachts ziet of proeft, gooi het weg! Zelfs als je ‘m met je hand erboven vast houdt, kunnen ze er drugs in doen. Ze zuigen die drugs in een rietje, houden z’n duim erop zodat de vloeistof in het rietje blijft, en nu hebben ze maar een hele kleine opening nodig tussen je vingers waar ze dat rietje boven houden, en zodra ze hun duim eraf halen, glijdt de drugs uit het rietje, zo je drankje in. – dit heb ik iemand (een griezel) zo letterlijk horen zeggen –

25 reacties

 1. zegt:

  Wow, dit is een hele goede reminder om daar eens over na te gaan denken! Hoe makkelijk gaat dat wel niet zeg

 2. zegt:

  whaaaa eilandmeisje, das idd creepy! shit he, dat er mensen tijdens feestjes er enkel op uit zijn om andere mensen te belazeren en te bestelen,jakkes. Hoorde ook van iemand die portier is bij een club dat er ook een soort gel bestaat en als je iemand lichtelijk aanraakt, tikje tegen de arm is genoeg, zal die gel in je huid trekken en dan is et bye bye leuke avond…goed dat je erover hebt geschreven,go go!

 3. zegt:

  Wow goed dat je het door had! Ik heb het een keer gehad probleem is ik had het niet door en ik houd mijn drankje altijd in de gaten dus we denken nog steeds dat het achter de bar is gebeurt. Ik was zo van de kaart af dat de taxi me niet thuis wilde brengen. Maar de ambulance vond het niet dringend genoeg om me op te halen toen hebben een paar jongens die me uit de kroeg hebben gedragen een vriend van me gebeld die me is komen halen en thuis heeft gebracht. Ik ben die jongens nog altijd dankbaar had ook heel goed anders kunnen aflopen…

 4. zegt:

  Bizar dat filmpje! Lijkt me heel eng als zoiets bij je gebeurd, brrr!
  Wat eng ook dat jij dat hebt meegemaakt!

 5. zegt:

  Ja het is echt idioot hoe gemakkelijk dat gaat.. En hoe vaak het trouwens gebeurt :S Ik heb een keer GHB in mijn drinken gehad toen ik in Letland was. Altijd mijn hand boven mijn glas gehouden, maar je vertelt zelf al hoe gemakkelijk het dan alsnog in je drinken kan komen. Gelukkig was ik met een groep mensen die mij veilig naar huis konden brengen, maar als je alleen bent heb je een groot probleem.. >.< Na dat ongeval snappen mensen ook hoe gemakkelijk het kan gaan, want ik ben allesbehalve een naïef, onwetend typ. Goed dat je dit deelt met anderen!

 6. zegt:

  Jeetje wat naar. Ik ga niet echt uit, dus mijn drankje hoef ik niet in de gaten te houden gelukkig haha. Maar ook echt twee keer op een dag… Goed dat je mensen op deze manier waarschuwt!

 7. Ann zegt:

  Heb je dit wel even gemeld aan de security?!! Als je dat niet doet, wordt de volgende het slachtoffer.

  1. Diana zegt:

   nee eigenlijk niet. ook helemaal niet bij nagedacht toen. ik hoop natuurlijk niet dat er een volgende keer komt, maar stel die komt wel, dan ga ik dat zeker doen.

 8. zegt:

  Ik hou ook altijd mijn drankje in de gaten.

 9. zegt:

  Verschrikkelijk! Gelukkig is je niks overkomen. Ik had werkelijk dat drankje in z’n gezicht gegooid.

 10. Ohh wat erg!! Ik heb het ook al een keer gehad en ik was helemaal van de wereld. Ik stond in mijn onderbroek ’s ochtends vroeg voor het politiebureau. Gelukkig kwam ik iemand tegen die ik vaag via via kende en die heeft me toe naar huis gebracht..

  1. Diana zegt:

   wow dat is heftig zeg. gelukkig kwam je iemand tegen die je naar huis bracht. ik zeg in mijn bericht wel dames, maar eigenlijk moet er ook mannen staan. ik pas het even aan.

 11. Wow, heftig!! Gelukkig is het mij nog nooit overkomen. Ik hou ook altijd mijn drankje in mijn hand, of anders gooi ik het weg. Ik laat het nooit zomaar ergens staan, want je weet nooit wat voor figuren er langs lopen!

 12. zegt:

  Bah, ik snap niet waarom mensen dat doen. Dat is toch ziek! Heb zelf altijd heel erg mijn drankjes in de gaten gehouden, maar nu ik gestopt ben met drinken vind ik het uitgaansleven nog gekker dan ik het al vond. Wow, wat gaan mensen toch naar de tering zeg.

 13. zegt:

  Wat goed dat je het eigenlijk nog gespot had voor het te laat was! 🙂
  Ik hou mijn drankje ook altijd goed vast, maar als je opzij kijkt kan het alsnog wel gebeuren dus…

  1. Diana zegt:

   ja gelukkig wel zeg.
   en ja t kan zo makkelijk. hoe goed je ook denkt je drankje in de gate te houden. ik drink mijn drinken sindsdien vort snel op.

 14. zegt:

  Ik zag dit filmpje ook al inderdaad gisteren. Gelukkig ga ik niet vaak naar discotheken/kroegen waar dit kan gebeuren. En op terrasje let ik wel heel goed op, maar dit is zeker een goed filmpje om te laten zien hoe makkelijk dit kan gebeuren.

 15. zegt:

  Ah bah wat een nare ervaring ! Gelukkig heeft het jou niet af laten schrikken en kun je gewoon nog genieten van zo’n feestje.
  Ik snap echt niet waarom mensen andere mensen pijn willen doen op die manier. echt ziek.

 16. zegt:

  Erg dat dit allemaal gebeurt! Mij is het gelukkig nog nooit overkomen, maar ik ga ook niet naar festivals. Toen ik vroeger naar diverse feestjes ging, was dit allemaal nog niet zo extreem. Wist overigens ook niet dat het zo sneaky met een rietje kon :O Goed dat je het deelt!

  1. Diana zegt:

   ik ook niet totdat iemand me dat vertelde. vond het al een creep, en toen helemaal. vond hem echt zo’n type die dat ook gaat doen…

 17. zegt:

  Ik doe altijd mijn hand over mij drankje want je kan er heel makkelijk iets ingooien, dacht dat de drugs meestal kleurloos was trouwens want als het gelig is valt het stukken sneller op!

  1. Diana zegt:

   ja dat dacht ik ook, maar als het geel is is het schijnbaar rommel (heb ik gehoord, ik heb er zelf geen verstand van, en vind drugs sowieso rommel)

 18. zegt:

  Gelukkig is het mij nog nooit overkomen, ga naar feesten vanaf dat ik 18 ben en ja..de hardere feestjes waar eh behoorlijk word gebruikt om het maar even subtiel te zeggen. Maar dit werd mij vanaf dat ik ging stappen al flink in mijn oren geknoopt door mijn ouders “let op je drankje”…ja mam!
  Maar idd, ze kunnen het op en sneaky manier doen. Zie ook veel mensen op feesten elkaars drankje drinken..eh why?? Dan weet je al helemaal niet wat er in zit..voor t zelfde geld is het GHB, daar word je niet vrolijk van als je erna passed out op de ehbo ligt.
  Drugs are bad mkay! Het is echt opletten opletten opletten, ziet het er gek uit..weggooien. Dan maar een nieuw bekertje kopen á veelste veel muntjes 😉

  1. Diana zegt:

   ik ben ook heel veel naar dat soort feesten geweest. er wordt idd ontzettend veel gebruikt daar, maar ik heb wel altijd het idee dat dit soort dingen gebeurt op feestjes waar ook wat zachtere muziek gedraaid wordt zoals house enzo. trekt toch ander volk aan.

   1. zegt:

    Ik denk inderdaad ook dat dit juist niet gebeurt waar drugs al gebruikt wordt, maar juist bij “populaire” housefestivals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *