Tip: Mooie foto’s maken.

Ik kwam laatst toch een leuk idee tegen op pinterest. Ik heb het uitgeprobeerd en ben positief. Dus nu ga ik het ook met jullie delen. lief hè?

Het gaat om een trucje zodat je prachtige product foto’s kan maken. En dat is nu net iets wat veel bloggers doen, product foto’s maken.. Dus speciaal voor jullie;

Wat heb je nodig om mooie product foto’s te maken?

 • Een laptop
 • Je product – wel zo handig hè –
 • Stapel tijdschriften
 • A4’tje of een zwart glimmend stuk plastic.
 • En een camera – dit hoeft zeker geen spiegelreflex te zijn hoor! –

En hoe ga je te werk om die mooie foto’s te krijgen?

Zoek een afbeelding naar keuze op google. Ik zelf heb voor een bokeh achtergrond gekozen. Je googled dan op ‘bokeh backgrounds’. Maar je kan ook googlen op ‘blurred background’ voor een hele wazige achtergrond. Kijk gewoon wat je zelf mooi vind en bij jouw product past.

Zet deze afbeelding groot open op je scherm. Leg nu een stapel tijdschriften – of wat anders, wat maakt ’t uit – op je laptop. Daar bovenop leg je een a4’tje. Dat is je ondergrond. In het voorbeeld wat ik op pinterest vond, gebruikten ze een glimmende zwarte ondergrond – denk aan een stuk plastic of plastic tas –, maar dat had ik niet. Daarin weerspiegeld je laptop en dat geeft ook een mooi effect.

Zorg dat je voldoende licht hebt, dus het best maak je de foto’s overdag, in de buurt van een raam. Zet nu je product voor de laptop of houdt deze vast ervoor. Net hoe jij je product op de foto wilt hebben. En maak de foto’s. Speel even met de afstand tussen het scherm en je product. Maar dit is wat er bij mij uitkwam – ik heb de foto wel even helderder gemaakt in photoshop:

tips product foto's maken voor je blog

Zo lijkt het net alsof ik mega goede fotografie skills heb, maar de werkelijkheid is dit:

tips mooie foto's maken voor je blog. product foto's

 Maken jullie vaak product foto’s?

Follow

Diana

Praat gezellig mee

64 reacties op “Tip: Mooie foto’s maken.

 1. Liek

  Stoer, onze dochter is ook met jullie Alex in het vliegtuig mee gegaan om daar te wonen! Heel veel geluk gezondheid en liefde gewenst voor jullie allemaal.

  Reply
 2. Linda

  Oh no she didn’t haha! Dat ik hier nog niet eerder op gekomen ben zeg, het klinkt zo voor de hand liggend 🙂 hihi

  Reply
  1. Diana Post author

   die bovenste foto is op deze manier gemaakt, dus het werkt behoorlijk goed. als je last van de schittering hebt, dan zou ik de laptop gewoon wat van t raam wegdraaien.

   Dit artikel heb ik gemaakt in de winter, toen was het echt nodig om bij het raam te zitten omdat het vrij donker was, maar mss is dat nu helemaal niet nodig. ik zou zeggen, probeer het uit 🙂

   Reply
 3. Beaudine

  Super leuk! Ik heb het geprobeerd maar, hoe haal je je weerkaatsing weg en die lijntjes als je foto maakt van je laptop krijg je altijd zo’n raar beeld..

  Reply
  1. Diana Post author

   daar had ik geen last van? probeer het eens in ander licht. misschien dat dat helpt? en mocht dat ook niet werken, dan kun je nog altijd een A4’tje uitprinten en dat als achtergrond gebruiken (moet je wel een goede printer hebben) succes iig 🙂

   Reply
 4. Juul

  Yay wat een goede en fijne tip! Ik ben er heel erg mee bezig nu hoe ik mijn foto’s beter kan maken. Deze ziet er super gaaf uit! Ga het morgen meteen proberen.

  Reply
 5. Kim

  Wat een onwijs creatief idee! Ik maak voor mijn andere site regelmatig product foto’s en gebruik daarvoor een studio.

  Reply
 6. Romy

  Oh wauw, deze ga ik ook proberen! Ik probeer zelf steeds betere foto’s te maken en dat lukt ook wel. Ik gebruik zelf altijd de Orton filter van Picmonkey, gegarandeerd lichte foto’s!

  Reply
 7. Marianne

  Geweldig goede tips,deze ga ik zeker toepassen!
  Het is soms moeilijk om mooie productfoto’s te maken dus dit is hartstikke handig!

  Reply