Recept gezonde brownie

Jup, je leest het goed, een recept van een gezonde (!) brownie. Kan dat dan? Ja dat kan! Is die lekker dan? Ja, hij is héérlijk!

Ik geef toe, ook ik twijfelde, of ik hier wel aan moest beginnen. Want als je de ingrediënten lijst ziet, kun je je echt niet voor stellen dat die lekker wordt (ik hou niet eens van bonen). Zelfs toen ik het beslag gemaakt had en eraan rook, had ik nog zoiets van, dit wordt helemaal niets.

Maar zolang je het niet probeert weet je het ook niet. Dus ga samen met mij aan de slag, en ik beloof je, je krijgt er geen spijt van. Als je klaar bent kun je heerlijk genieten van deze ontzettend lekkere brownie.

Het recept van de gezonde brownie:

Ingrediënten:

 • Blik witte bonen (340 gram, uitlek gewicht 220 gram) alleen de bonen gebruiken. niet het vocht!
 • 8 dadels (zonder pit), kwartiertje in kokend water geweld
 • 6 volle eetlepels cacao poeder
 • 2 eieren
 • 3 eetlepels honing
 • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
 • 3 theelepels bakpoeder
 • 2 theelepels kaneel
 • Snufje zout.

Optioneel:

 • Pure chocolade
 • Kokosrasp
 • Noten/pitten/zaden

Hoe maak je deze gezonde brownie?

Ik ben liever lui dan moe – zoals jullie ondertussen wel weten –, dus ik gooi de hele mik mak in de keukenmachine. Maar natuurlijk kun je ook met een handmixer je beslag maken. Doe alles in een grote kom, en mixen maar.

Als je een glad mengsel hebt doe je dat in een met bakpapier beklede ovenschaal. (houd er rekening mee dat het beslag nog gaat rijzen!). nu kun je nog wat optionele ingrediënten toevoegen. Ik had een blokje pure chocolade verbrokkeld en er door geroerd, en wat kokosrasp er boven op gestrooid.

Zet de schaal in een voor verwarmde oven op 175 graden Celsius. Na plusminus 35 minuten is die klaar.

gezonde brownie - recept - erg lekker

Laat de brownie even een beetje afkoelen voordat je hem gaat snijden. Want anders heb je grote kans dat die gaat breken. En dat zou jammer zijn.

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer heerlijke gezonde recepten?

 

Follow

Diana

Praat gezellig mee

16 reacties op “Recept gezonde brownie

 1. Esther

  Hoi! Ik wil dit recept gaan proberen maar wil graag weten hoe groot bakblik ik moet gebruiken. Zo te zien een ronde? Hoe groot in diameter? Ik hoop van je te horen. Groet, Esther

  Reply
 2. Sander

  Ik vond dit receptje heel interessant, kon me eigenlijk niet voorstellen dat het lekker kon zijn. Door de positieve reacties toch geprobeerd.

  Ik kan er maar 1 ding van zeggen: BAH! De structuur is nog wel aardig, maar de geur is onaantrekkelijk en de smaak staat me heel erg tegen.

  Reply
  1. Diana Post author

   hej sander, jammer dat je ‘m niet lekker vond. stuur maar op naar mij wat je nog over hebt dan 😛
   maar was bij jou die geur er nog dan na het bakken? het beslag meurde bij mij ook ontzettend (naar bonen haha) dus ik kon ook niet voorstellen dat t lekker zou worden. Maar bij mij was heel die vieze geur weg toen die eenmaal gebakken was en ik vind ‘m echt heel lekker.

   Reply
 3. Pingback: Chocolade repen maken recept - kokosolie cacao banaan noten

 4. Pingback: Recept gezonde cheesecake - snel en makkelijk te maken

 5. Pingback: Wat te doen met slecht weer - originele ideeën voor binnen

 6. Pingback: pasta met bloemkoolsaus - gezonde recepten - eiland meisje

  1. Diana Post author

   ik maakte hem eerst ook altijd met courgette, maar ik persoonlijk, vind deze een stuk lekkerder. laat me eens weten welke jij t lekkerst vind, als je deze gemaakt hebt.
   X

   Reply