Bloggers life

Dingen leren van het bloggen

Een nieuwe serie blog artikelen is geboren op mijn blog. Bloggers life. Deze serie komt elke dinsdag online. In elk artikel stel ik een vraag, waarop meerdere bloggers hun antwoord geven.


De vraag van deze week:

 

Wat heb jij geleerd van het bloggen?

 

Denna.

Ik denk dat het belangrijkste is wat ik heb geleerd dat ik mezelf kan zijn op mijn blog. In het begin probeerde ik heel professioneel te zijn en me voor te doen zoals de ‚Äėgrote‚Äô bloggers maar in die lange tijd dat ik nu aan het bloggen ben merk ik gewoon dat mensen mij ook leuk vinden om wie ik ben. Daarnaast heb ik ook mijn ontwerp skills uitgebreid want ik maakt mijn eigen lay-outs en bewerk mijn foto‚Äôs en hoe vaker je het doet, hoe beter je erin word. Het is iets wat ik heel leuk vind om te doen en het is leuk om te zien welke nieuwe dingen ik kan leren op dat gebied.

Karen.

Ik heb met name veel over social media geleerd. Toen ik begon in 2001 was er nog geen Facebook en Twitter. Bezoekers kwamen via Google en andere blogs. Dan moet je je lezers echt wel goed kunnen boeien, wil je dat ze terug blijven komen. Blogs waren eigenlijk een van de eerste vormen van social media. Later zette ik voor bedrijven social media kanalen op en ik geef nog steeds (social) media advies aan ondernemers. Toen ik mijn blog startte werkte ik al in de media, maar door mijn blog kwam ik bijvoorbeeld bij een van de eerste social media advies bureaus in Nederland te werken.

Simone.

Ik heb geleerd dat er echt oneindig veel mogelijkheden op het internet zijn. Met WordPress kun je leren om je eigen site zo mooi mogelijk te maken. Je gaat je verdiepen in fotografie en beter schrijven. Je komt leuke mensen en nieuwe producten en diensten tegen. Je bent in ieder geval nooit klaar. Bloggen heeft mij geleerd dat een dag veel te weinig uren heeft! En ik ben echt heel blij dat ik er zo’n fijne hobby bij heb.

Kim.

Ik heb geleerd van het bloggen dat er altijd mensen zijn met commentaar. Het is maar net hoe je omgaat met het negatieve commentaar en het postieve commentaar. De balans er tussen vinden is lastig, maar ik ben blij dat ik deze gevonden heb..

Suzanne.

Ik heb heel veel geleerd over make-up en mijn schrijven is ook steeds beter geworden. Daarnaast ben ik ook anders gaan denken, dat ik me niet zoveel aan moet trekken van wat anderen denken en ben ik steeds meer van het aanpakken geworden. Gewoon ergens op afstappen als ik iets leuks vind of het me interessant lijkt. Just do it!


 

Wat ik heb geleerd van het bloggen.

Eigenlijk zo’n beetje alles wat met bloggen te maken heeft zoals fotograferen, beter Nederlands, hoe je bezoekers op je blog krijgt enz. En ik ben nog steeds heel veel bij aan het leren. Eigenlijk vind ik al die nieuwe dingen leren¬†bijna net zo leuk als het bloggen zelf.

Dingen leren van het bloggen

 


Dit is het laatste artikel van deze serie. Ik wil graag iedereen die hier aan meegewerkt heeft heel erg bedanken! Zonder jullie had ik deze artikelen nooit kunnen maken. 


 

Dan nu de vraag aan jou. Wat heb jij geleerd van het bloggen?

Lees hier alle bloggers life artikelen over o.a. geld verdienen met je blog en omgaan met negatieve reacties.

 

6 reacties

 1. Wat een leuk artikel, en wat leuk om te lezen dat er zoveel geleerd is (en nog te leren valt) van het bloggen.
  Ik ben pas een beginnende blogger en toch heb ik al best veel geleerd. Zo ben ik er bijvoorbeeld achter gekomen dat je gewoon jezelf moet zijn, en jezelf moet blijven omdat je anders toch wel door de mand valt. En wat ik ook heb geleerd is dat je gewoon moet bloggen over de zaken die je zelf leuk vind anders gaat het bloggen echt enorm tegen staan.

 2. zegt:

  Ik heb geleerd:

  – hoe een spiegelreflexcamera werkt
  – dat bloggers onderling echt hard naar elkaar zijn
  – bloggen fijn moet zijn en geen verplichting (al verplicht ik mezelf om de dag een artikel te plaatsen
  – dat er veel leuke bloggers te vinden zijn waar ik voorheen nog nooit van had gehoord

  En verder.. tsja, het is een leuke hobby! En ik vind het erg fijn mijn ei kwijt te kunnen zonder dat iemand er last van heeft.

 3. zegt:

  Leuke vraag! Ik blog nog niet zo heel lang maar heb nu al zóveel geleerd! En ik leer elke dag weer meer bij. Superleuk is dat. Met name vind ik het leuk om te ontdekken dat in ieder geval één passie in het schrijven zit. En de interactie met andere bloggers is ook zo fijn. Ik heb ook gewoon enorm veel geleerd van al die andere blogs die ik lees. Bloggen is gewoon niet alleen superleuk, maar ook heel leerzaam!

 4. zegt:

  Daar is ie weer! Leuk om te lezen. Ik was mijn eigen antwoord alweer vergeten. Ondertussen ben ik toch alweer een stukje verder. En ik kan nog steeds niet fotograferen. Ik hoop dat ik me daar binnenkort toch eens meer in kan verdiepen.

 5. Ja je verbaast je hoeveel je leert met bloggen! Ik heb vooral geleerd om betere foto’s te maken. Nou zijn mijn foto’s nooit een ramp geweest, maar ik merk dat ik de laatste tijd er een stuk beter in geworden ben!

 6. Mijn Nederlands was dankzij msn en whatsapp eigenlijk tot een beschamend laag niveau gedaald, dankzij mijn blog beginnen veel regeltjes weer terug te komen en lukt het me steeds beter om weer op mijn oude niveau te schrijven. (Ik was op school echt een kei in Nederlands, dus dat is eigenlijk extra jammer.)

  Ook heb ik geleerd met kritiek om te gaan, het is nooit leuk als iemand iets aan te merken heeft op je blog, maar het is wel belangrijk om kritiek goed te verwerken. Met ‘jij hebt een stom hoofd’ kan en hoef ik niks te doen, met ‘ik vibd dit artikel niet interessant genoeg/ niet ver genoeg uitgewerkt/ niet compleet genoeg’ wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *