Wij gaan niet alleen naar Curacao

pool mambo beach curacao

Over ongeveer 4 maanden staan wij op schiphol. Te wachten op een vliegtuig die ons naar ons nieuwe leven brengt. Een leven op zo’n 8.000 kilometer afstand van hier. Hopelijk komen wat mensen ons uitzwaaien.

Maar wat jullie nog niet weten, is dat er op Hato – vliegveld Curaçao – ons ook iemand staat op te wachten. Althans dat hoop ik, dat die ons op staat te wachten.

Ik ben namelijk niet de enige die van mooi weer en palmbomen houdt. Het schijnt toch een beetje in de familie te zitten. Mijn broertje vertrekt namelijk vandaag richting Curaçao. En zal daar voor een jaar gaan werken als kok. Helaas niet bij mij thuis, maar in een hotel.

Hij zei dat die Akira – mijn hondje – niet kon missen, maar natuurlijk kan die mij ook niet missen. Wil die alleen niet toegeven. En dus ging hij ook eens kijken om naar Curaçao te verhuizen. Wel voor een jaartje maar, dat is in ieder geval de bedoeling.

In april is hij samen met mijn ouders op vakantie geweest in Curaçao, en heeft hij al gesolliciteerd. Uiteindelijk niets naar zijn zin gevonden – nogal kieskeurig –, maar achteraf is hij via skype aangenomen bij het restaurant van het hotel waar ze verbleven.

Dus, ik heb straks gewoon familie in Curaçao. hoe leuk is dat! Ken ik in ieder geval al iemand als we daar aan komen. Iemand die ons kan ophalen op het vliegveld. Iemand die daar bij de uitgang kan gaan wachten op ons. Met zo’n welkom thuis ballon. Broertje, dit is een hint! Ik wil graag ontvangen worden met een welkom thuis ballon. Mochten ze die niet hebben, dan is een spandoek ook goed hoor. Ik ben de moeilijkste niet.

pool mambo beach curacao

Stiekem ben ik wel een beetje jaloers dat hij nu al onderweg is naar dat mooie eiland. Ik had ook best nu al willen gaan. Maar de tijd gaat snel, en voor we het weten zien we elkaar weer. En dan drinken we samen een lekker biertje op t strand. Een amstel bright ofzo. En dat in december.

Veel plezier broertje, en tot snel!

Meer lezen over onze emigratie?

 

30 reacties

 1. […] jullie al hebben kunnen lezen zit mijn broertje momenteel een jaar in Curaçao. Hij gaat daar een jaartje werken als kok. Hij doet hier zijn verhaal. Want hoe is dat nu om […]

 2. zegt:

  Wat leuk voor je zeg. Dat lijkt me heel fijn!

  1. Diana zegt:

   ja heel leuk!

 3. zegt:

  Wat cool! Kan hij ook wel eens voor jou ‘werken’ :)))

  1. Diana zegt:

   haha ja dat zou die idd wel eens kunnen doen ja 😛

 4. Wat leuk dat je broertje jullie kan opvangen! Ik ben wel erg benieuwd hoe de emigratie met Akira gaat! Hoe zal ze met de temperatuur omgaan? Hoe bereiden jullie haar voor? Hoe pakken jullie het aan als jullie moeten werken? Zijn ze hond vriendelijk op Curaçao? Misschien een leuk idee voor een artikel?! 😉

  1. Diana zegt:

   ik ga zeker nog een stukje schrijven over akira en de verhuizing. ik denk dat de temperatuur niet zo’n probleem gaat vormen. nu heeft ze ook nergens last van. ik denk dat ongedierte een groter probleem gaat worden. je hebt daar toch veel meer beestje als hier, dus maar hopen dat die teken en vlooien pilletjes enzo goed werken. want haar vacht nakijken op teken is nogal wat werk haha.

   We halen wel nog een hondje erbij als we daar wonen. akira is het niet echt gewend om alleen te zijn, omdat we haar altijd naar haar moeder (en mijn ouders, hun hond is de mama van mijn hond)) brengen als we lang weg zijn.

   en we willen allebei vanuit huis werken, dus ze is alleen maar alleen als we naar het strand zijn of naar happy hours ofzo 😛 dus niet bijna elke dag.

   1. Wauw wat goed! Ik heb een keeshond, dus ik weet precies wat je bedoelt met die vacht, haha. En daarom ben ik dus zo nieuwsgierig. Maar goed geregeld dus. Ik ben benieuwd! 😉

 5. zegt:

  Wat een heerlijk nieuws en gezelligheid! Hij vind het straks zo gezellig dat hij nooit meer weg wilt 😉

  1. Diana zegt:

   haha ja dat zou me niet verbazen 😀

 6. Ah wat fijn en leuk dat je broertje ook naar curaçao gaat!! Je had mij wel even met de titel, Ik dacht bijna dat jullie niet meer gingen 😉

  1. Diana zegt:

   haha oeps. nee, ik ga gewoon hoor haha.

 7. zegt:

  Aah super nice! In welk hotel gaat hij werken?? Ik wil ook wel met een spandoek komen als je broertje de hint niet begrijpt :p :p

  1. Diana zegt:

   scuba lodge (naast saint tropez) haha is goed, daar hou ik je aan 😛

 8. Wow, spannend avontuur in aantocht! Was even weg uit bloggersland, maar leuk om dit te lezen! x

  1. Diana zegt:

   beetje spannend wel ja, maar zoo leuk. welkom terug in bloggersland 😉

 9. zegt:

  Wat leuk dat hij ook gaat! Zie ik mijn siblings echt no way doen haha!

  1. Diana zegt:

   ja heel leuk! haha je weet noooit 😛

 10. zegt:

  Dat is echt heel leuk!! Wat heb je eigenlijk allemaal moeten regelen om naar Curaçao te verhuizen?

  1. Diana zegt:

   ja leuk he! t is wel best wat geregel. heb er een keer een artikel over geschreven wat je allemaal moet regelen: https://eiland-meisje.nl/emigreren-curacao-regelen/

 11. Oh wat leuk! Het zit dan zeker in jullie bloed 😉
  Heel veel plezier en succes, broertje van Diana 😀

  1. Diana zegt:

   ja ik denk ook dat t in ons bloed zit haha. al wil de rest niet mee haha.

 12. zegt:

  Spannend! Maar wel een hele mooie ervaring die jullie samen hebben.

  1. Diana zegt:

   ja zeker.

 13. zegt:

  Wat een leuk nieuws! Dat maakt het nóg leuker om naar Curacao te gaan.

  1. Diana zegt:

   jazeker, het komt nu echt dichtbij!

 14. Dat is een leuk nieuwtje Diana!

  1. Diana zegt:

   ja super leuk he!

 15. Wat gaaf dat hij daar aan het werk kan! En heb jij meteen een mooi logeeradres en gids haha.

  1. Diana zegt:

   ja leuk he! maar euh.. wij hebben daar geen logeer adresje nodig, wij verhuizen over 4 maanden daar heen. en het is niet de bedoeling dat we bij hem gaan wonen hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *